SportIsmét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislány

2019. június 28., péntek
 
Ismét magyar bajnok lett a vásárhelyi kislány

181 nevezéssel indult június 21-én a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokság. Balatonlellén a június 28-ig tartott küzdelemben 127 fiú és 54 lány vett részt.

 

 

 

 

 

 

A helyszíni beszámolók szerint, a fiúk mezőnyében senkinek sem volt akkora pontelőnye, hogy hátradőlve, nyugodton üljön le a tábla mellé az utolsó körben. A lányok mások, ott három korcsoportban is úgy igyekeztek, hogy a végére akár le is ereszthessenek;  A 10 évesek mezőnyében az Ukrán-Magyar Gábor Máriának (6/5,5), a 12 éveseknél Márkus Molli Aminának (6/6)  és a 18 éveseknél Érseki Tamarának behozhatatlan lett az előnye - bajnoki címüket a záró forduló eredménye nem befolyásolta. (Márkus Molli 2017-ben is ugyanitt szerzett bajnoki címet U10-ben.)

 

A lányok mezőnyében a hódmezővásárhelyi Márkus Molli ismét kitett magáért. 100 % -os teljesítménnyel megnyerte a 12 éves lányok mezőnyét és jogot szerzett a világbajnokságon való részvételre.

 

Az elmúlt évek során, a Vásárhelyi Hírekben folyamatosan beszámoltunk Márkus Molli sikereiről. 6 évesen ismerkedett meg a sakkal nagycsoportos óvodásként. Nővére segítségével nagyon gyorsan megtanulta a lépéseket majd óvodásként néha elment az iskolai sakkszakkörbe. Intenzíven első osztályos kora óta tanulta és járt versenyekre rendszeresen. Szeptembertől a Varga Tamás Általános Iskola 7. osztályát kezdő kislány szorgalma és tehetsége hamar kitűnt társaitól. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Tőkés János vezetőedzőnek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Ez volt az 58. Diplomakiosztó

Június 27-én, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának 37 végzős hallgatója vehette át diplomáját. 
A fizetésképtelenség határán van Vásárhely ivóvíz szolgáltatója

A fizetésképtelenség határán van Vásárhely ivóvíz szolgáltatója

A vásárhelyi önkormányzat is résztulajdonos az Alföldvíz Zrt.-ben. 2018-ban 425 milliós veszteséget könyvelhettek el. Súlyos teher a ivóvízminőség-javító program.
Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Az eddigi statisztikai adatok szerint a 3-5 éves korosztály a legfogékonyabb az influenzavírusra. Egyelőre a 60 éven felüliek között van a legkevesebb beteg.
Lélekmelegítő kemencés nap

Lélekmelegítő kemencés nap

Az Árpád utcai Tájházban megmérettetnek a farsangi csemegék, amelyek közül a szakértői zsűri kiválasztja a legfinomabbakat.  Érdemes otthon előre dolgozni!  Remek fánkreceptek.
 

És ezt már olvasta?

Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai Nagysikerű könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Világ- és Európa-bajnok sportolók voltak a vendégek.
 
Ahol szárnyalhat a fantázia
Ahol szárnyalhat a fantázia A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 
Elhunyt Tanács Lajos professzor
Elhunyt Tanács Lajos professzor Életének 75. évében hosszú betegség után február 14-én elhunyt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának egy kivételes oktató-kutató egyénisége.
 
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.
 
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén.