BulvárIsmét főszerepben a lepény és a jókedv

2019. október 16., szerda
 
Ismét főszerepben a lepény és a jókedv

Ismét kulináris élvezetekkel kombinált jó kis mulatság vár a vásárhelyiekre október 19-én szombaton.

 

 

 

Tavalyi képek (Fotó: VH archív)

 

 

 

Ez lesz a II. Kőfal Fesztivál és Lepénymustra. Tavaly egy héttel korábban volt az első, és  - a prognózisok szerint -  idén is van remény, hogy szép, napos idő várja a résztvevőket a Tájházban és környezetében. Na és persze seregnyi program.

 

13 és 14 óra között várják az otthon készült túrós lepényeket a versenyre. Tavaly a túróslepény mustrára 14-en neveztek be, sós és édes kategóriában. Az előzetes hírek szerint sok lokálpatrióta háziasszony számára kifejezetten kihívást jelent, hogy megmutathassa az igaz vásárhelyi ízeket, ezért aztán idén minden bizonnyal többen méretik meg konyhaművészetüket.

 

 

Programok:

 

15:00 Vásárhely legjobb lepénye - eredményhirdetés

15:15 Grimm-Busz Színház Hetet egy csapásra! című előadása

16:00 Doromboldal zenekar előadása és hangszerbemutatója

16:30 Moldvai táncok a BFMK tánccsoportjainak előadásában és táncház

17:00 Takács Éva népzenész előadása

18:00 Lugasi Linett akusztikus koncertje

19:00 Rudner Barnabás

19:30 Bakelit Party retro slágerekkel

 

Vászonfestés Bányai Béla festőművésszel és az elkészült művek kiállítása

Fotózás 50 évvel ezelőtt (kiállítás)

Csizma és kalapdobáló verseny

Árkádos piac

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mártélyi színkavalkád

Mártélyi színkavalkád

Varga Andrást túlzás nélkül a Mártélyi Holtág nagykövetének lehetne nevezni. Csak hogy ő nem szavakkal, hanem álomszép fotókkal képviseli a számára legkedvesebb helyet. 13 gyönyörű kép.
Sertéspestis Csongrád megyében

Sertéspestis Csongrád megyében

Az afrikai sertéspestis járványhelyzet változása miatt, október 16-án a Csongrád Megyei NÉBIH - Vásárhelyre vonatkozólag is - a vészhelyzeti besorolást megemelte.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Az ünnepek alatt minden évben felcsendülnek a Csendes Éj és az Ave Maria dallamai. Keletkezésük története azonban kevesek számára ismert.
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
 
Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
 
Hommage á Tornyai János
Hommage á Tornyai János A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
 
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.