BulvárIsmét főszerepben a lepény és a jókedv

2019. október 16., szerda
 
Ismét főszerepben a lepény és a jókedv

Ismét kulináris élvezetekkel kombinált jó kis mulatság vár a vásárhelyiekre október 19-én szombaton.

 

 

 

Tavalyi képek (Fotó: VH archív)

 

 

 

Ez lesz a II. Kőfal Fesztivál és Lepénymustra. Tavaly egy héttel korábban volt az első, és  - a prognózisok szerint -  idén is van remény, hogy szép, napos idő várja a résztvevőket a Tájházban és környezetében. Na és persze seregnyi program.

 

13 és 14 óra között várják az otthon készült túrós lepényeket a versenyre. Tavaly a túróslepény mustrára 14-en neveztek be, sós és édes kategóriában. Az előzetes hírek szerint sok lokálpatrióta háziasszony számára kifejezetten kihívást jelent, hogy megmutathassa az igaz vásárhelyi ízeket, ezért aztán idén minden bizonnyal többen méretik meg konyhaművészetüket.

 

 

Programok:

 

15:00 Vásárhely legjobb lepénye - eredményhirdetés

15:15 Grimm-Busz Színház Hetet egy csapásra! című előadása

16:00 Doromboldal zenekar előadása és hangszerbemutatója

16:30 Moldvai táncok a BFMK tánccsoportjainak előadásában és táncház

17:00 Takács Éva népzenész előadása

18:00 Lugasi Linett akusztikus koncertje

19:00 Rudner Barnabás

19:30 Bakelit Party retro slágerekkel

 

Vászonfestés Bányai Béla festőművésszel és az elkészült művek kiállítása

Fotózás 50 évvel ezelőtt (kiállítás)

Csizma és kalapdobáló verseny

Árkádos piac

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mártélyi színkavalkád

Mártélyi színkavalkád

Varga Andrást túlzás nélkül a Mártélyi Holtág nagykövetének lehetne nevezni. Csak hogy ő nem szavakkal, hanem álomszép fotókkal képviseli a számára legkedvesebb helyet. 13 gyönyörű kép.
Sertéspestis Csongrád megyében

Sertéspestis Csongrád megyében

Az afrikai sertéspestis járványhelyzet változása miatt, október 16-án a Csongrád Megyei NÉBIH - Vásárhelyre vonatkozólag is - a vészhelyzeti besorolást megemelte.
Bőrünk ápolása télen

Bőrünk ápolása télen

Téli hidegben mindenki tapasztalhatja, hogy bőre a szokásosnál szárazabb, sok esetben vörös, viszkető ekcémás foltok jelentkeznek kézfejen, arcon, nyak területén.
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.