Kultúra, oktatásIdén is lesz fotószimpózium

2016. február 15., hétfő
 
Idén is lesz fotószimpózium

Az országos hírű vásárhelyi szimpóziumok legfiatalabbika, az idén 14 éves vásárhelyi fotószimpóziumok témáit, kiállításait és jövőjét egyeztető látogatáson járt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának nemrégiben megválasztott vezetősége Hódmezővásárhelyen.

 

 

Fotó: Szilágyi Gergely

 

 

A 18 éve indított képzőművészeti-, és a szintén most „nagykorúvá vált” kerámia szimpóziumok mindegyike után, a részt vett művészek egy-egy alkotással gazdagították a várost, amely hatalmas szellemi-művészeti tőkét képvisel. Hasonlóan nagyszámú fotó készült az elmúlt 13 év fotószimpóziumain, amelyek az eszmei értékükön túl a város és környékének, a tanyavilágnak egyfajta kor- és helytörténeti lenyomata is. 

(A Vásárhelyi Hírek úgy tudja, a közeljövőben ezeknek a fotóknak a válogatásából tervezik egy reprezentatív album kiadását.)

 

Az elmúlt tizenhárom évben kilenc kötelező és két szabadon választott témát jártak körül a fotószimpóziumokon részt vett fotóművészek, akik több mint háromszáz felvételen keresztül mutatták be eddig Hódmezővásárhely városának gazdag örökségét.

 

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának művészei minden évben egy-egy hetet Vásárhelyen töltve készítik el képsorozataikat. A fotográfusokat tömörítő szakmai szervezetben decemberben zajlott tisztújítás, az új vezetőség ‑ Hupján Attila elnök és Fekete István, kiegészülve Zsila Sándorral fotóművésszel ‑ bemutatkozó látogatáson járt az elmúlt héten Vásárhelyen. Találkoztak Almási István polgármesterrel és a szimpóziumok szervezőivel.  

A XIV. Hódmezővásárhelyi Fotószimpóziumot október második felében rendezik meg, témája a patina lesz. 

 

Olvassa el ezt is!

110. Gazdabál Vásárhelyen

110. Gazdabál Vásárhelyen

A Gazdabál Hódmezővásárhely egyik legnagyobb múltú rendezvénye. Ezzel a mulatsággal avatták 1906. január 6-án az akkor elkészült Fekete Sas Szállót. Sok képpel!
A nyughelyvitában még nincs megnyugvás

A nyughelyvitában még nincs megnyugvás

Isten nevének említése továbbra sem megengedett? A héten felfüggesztette a bíróság a Kegyeleti Kft. és a Református Egyház közötti pert, amíg folyik a hatósági eljárás. 

Mozgás éjszakája idén is

Mozgás éjszakája idén is

Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke

Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke

Nemcsak a zsidó hitközség ügyvezetőjeként, hanem ügyvédként is jelentős volt a munkássága. 74 éves korában elhunyt Dr. Erdélyi Miklós.
 

És ezt már olvasta?

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.