SportHullámverés

2020. augusztus 5., szerda
 
Hullámverés

Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.

 

 

 

 

 

 

Hónapok óta folyik az egyeztetés a két egyesület összevonásáról, amely a laikus számára is bizonyos szempontból presztízskérdések, semmint szakmai témák miatt húzódik.Természetesen eközben a jogi akadályokat is le kell küzdeni. Ezek egy része visszaköszön abból a nyolc pontból álló közleményben is, amit most tett közzé a Hód Úszó SE elnöksége.

 

A NICS HSÚVC-vel történt megállapodással kapcsolatosan még július 22-én megfogalmazott, de csak a napokban közzétett közlemény sorra veszi a megállapodás akadályait:


A HÓD ÚSZÓ SE jelenleg regnáló elnöke Dr. Szabó J. Attila a hivatalosan közzétett szándéknyilatkozat tartalmával ellentétben az elnökség és a tagság előzetes felhatalmazása és beleegyezése nélkül írta alá a NICS HSÚVC-vel a beolvadásról szóló megállapodást.

 

Szabó J. Attila elnök és a NICS HSÚVC tájékoztatása összemossa és keveri az egyesülés, az összeolvadás és a beolvadás fogalmát, ezzel félrevezetve a közvéleményt és a tagságot. A jelen megállapodás beolvadásról szól, amely nem a két egyesület egyenrangú félként történő együttműködéséről, hanem a HÓD ÚSZÓ SE megszüntetéséről szól!

 

A HÓD ÚSZÓ SE tagsága a 2020-as, júliusi tagnyilvántartás alapján 154 fő, a NICS HSÚVC kb. 30 fős tagságával szemben. A NICS HSÚVC eredményességéről szóló hírek félrevezetésre alkalmasak, mivel az országos bajnoki eredményeik nagyrészt a szerb idegenlégiós úszókkal a bajnokság idejére korlátozott eseti megállapodásoknak köszönhetők. A rendszer hibáját felismerve, a Szövetség a visszaélésre és manipulációra alkalmas bajnoki versenykiírást megváltoztatta, így szerb erősítésre a NICS HSÚVC a továbbiakban nem számíthat. Ezzel szemben a HÓD ÚSZÓ SE tagsága évek óta folyamatosan 150 fő körül van, Hódmezővásárhely és vonzáskörzete úszóinak nyújt edzési és versenyzési lehetőséget. Versenyzőinek fejlődése töretlen, valamennyi korosztályban országosan – az ifjúsági és felnőtt korosztályban – nemzetközi szinten jegyzett eredményei vannak. Szakmailag elismert edzői gárdával dolgozik, az utánpótlás nevelés folyamatos.

 

Egyesületünk évente 5 versenyt rendez, magas színvonalú versenybírói gárdával és minden igényt kielégítő informatikai háttérrel rendelkezik. A HÓD ÚSZÓ SE anyagi helyzete a verseny rendezéseknek köszönhetően stabil, annak ellenére, hogy Dr. Szabó J. Attila elnök a 2020-as szövetségi szakmai támogatások lehívását, és a korábbi évek elszámolását hozzá nem értésének és hanyagságának köszönhetően nem, vagy csak részben teljesítette.

 

A 2020. 07. 15-ére meghirdetett közgyűlésen, amely a beolvadásról döntött volna, Dr. Szabó J. Attila elnök az egyesületi alapszabály és a Ptk. erre vonatkozó rendelkezéseit több pontban megszegte, majd a tagság tiltakozását látva még a napirendi pontok megtárgyalása előtt lemondott. A jegyzőkönyvet elvitte, a lemondását írásban azóta sem erősítette meg. A NICS HSÚVC 2 órával később kezdődő közgyűlésén a beolvadásról szóló szavazás eredménytelenségétől függetlenül elnökségi tagnak választották. Az egyesület pénztárához, bankszámlájához, elszámolásaihoz jelenleg kizárólag neki van hozzáférése.

 

A beolvadásról szóló megállapodásról semmilyen hivatalos értesítést nem kaptunk, az egyeztetésekbe a HÓD ÚSZÓ SE elnökséget nem vonták be. A tájékoztatásunk Dr. Szabó J. Attila arrogáns megnyilvánulásaiban, esetenként zsaroló hangnemben megfogalmazott üzeneteiben és telefonhívásaiban merül ki. Kifejezett kérésünk ellenére az tervezett összevont egyesület elnökjelöltjét, Risztov Évát nem hívta meg előzetes egyeztetésre, a tagság egészét érintő szülői értekezlet összehívását megtiltotta.

 

A HÓD ÚSZÓ SE és a NICS HSÚVC között nincs érdemi kommunikáció. A jövőbeni közös munkával kapcsolatban sem szakmai tervet, sem költségtervet, sem egyéb hivatalos értesítést nem kaptunk. A versenyzők és edzők további foglalkoztatásáról, csoportbontásokról sem kaptunk tájékoztatást. Az összevont egyesületnek ígért mesés szponzori támogatásokról semmilyen szándéknyilatkozatot nem láttunk.

 

A fenti okokat figyelembe véve, a HÓD ÚSZÓ SE elnöksége és tagsága a beolvadásról szóló kezdeményezést ebben a formában nem tudja támogatni, Bárminemű további egyeztetés egyenrangú félként, ultimátumoktól mentesen a HÓD ÚSZÓ SE új, legitim elnökségével lehetséges, melyről a NICS HSÚVC elnökét is tájékoztattuk.

 

 

A közleménnyel kapcsolatban Kenéz László a HSÚVC elnöke a Vásárhelyi Hírek megkeresésére elmondta, minden szempontból jelentősek a HSÚVC sportlóinak eredményei, ezt helyezések, számadatok egyértelműsítik. Továbbá teljes egészében belügynek tekinti a Hód-Úszó közleményében foglaltakat, mert számára az augusztus 17-i határidő a mérvadó, amikor döntést kell hozni. Szinte ugyanezt fogalmazta meg Risztov Éva olimpiai bajnok augusztus 5-én a vásárhelyi Uszodában tartott sajtótájékoztatón is.

 

A közlemény előzménye, hogy július közepén a beolvadás megvitatásáig sem jutott el a Hód Úszó SE közgyűlése, mert már a napirendet sem fogadta el a többség, ezért az egyesület elnöke, Dr. Szabó J. Attila lemondott.

 

Az ugyanaznap megtartott NICS-HSÚVC küldöttgyűlés Risztov Évát tiszteletetbeli elnöknek választotta meg. Továbbá új tagokat választottak az elnökségbe: bekerült Baranyai Antal, Katona Zsolt és a Hód Úszó SE aznap lemondott elnöke dr. Szabó J. Attila.

 

A két sportegyesület közgyűlésével egyidőben Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Hódmezővásárhelyen bejelentette szüksége van a változásra, hogy még hatékonyabb legyen a munka. Azt is elmondta, hogy még ebben az évben egy nemzetközi verseny helyszíne lehet a Gyarmati Dezső Sportuszoda.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
Az ország Imruskája 86 éves lenne

Az ország Imruskája 86 éves lenne

A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 86 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak

Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak

Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
Leletmentés a tram-train vonalán

Leletmentés a tram-train vonalán

Bár kimagaslóan jelentős leletek nem kerültek elő, de a feltárás megerősítette, hogy itt az Árpád-kor végétől egészen az Anjou-korig egy település működött.

 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.