Kultúra, oktatásHol volt, hol nem volt

2014. november 7., péntek
 

A mese a magyarság hatalmas szellemi kincse. A beszéd, a mesemondás, alkotás. Ennek az alkotói folyamatnak részese a hallgatóság, aki a maga módján értékeli a mesemondó teljesítményét.

 

 

 

Mégis, szükség van a versenyek esetén zsűrizésre, értékelésre, hiszen nincs egyéb mód a mesemondók megmérettetésére - vallják a pedagógusok, és tegyük hozzá a kisdiákok számára pedig nagy öröm, és ösztönző az elismerés, a sikerélmény.

A napokban tartották a Németh László Gimnázium, Általános Iskola alsó tagozatos mesemondó versenyét az Isépy Könyvtárban. Négy évfolyam diákjai álltak a zsűri és a szülők, diáktársak elé. A beszámolók szerint nem volt könnyű dolga a zsűrinek. Meséltek magabiztosan, bátran, humorosan, szegett fővel, de jó hangsúlyhordozással, volt aki picit elakadt, volt aki bátran mondta a történetet.

A verseny végén két kategóriában hirdettek győzteseket.

 

Eredmények:

 

1-2. osztály:

 

1. Dienes Noémi 2.b  osztály Felkészítő tanára: Pintérné Elekes Edit

2. Oláh Viktor      2.c osztály  Felkészítő tanára: Tóth Anita

3. Czagány Szabolcs 1.b osztály Felkészítő tanára: Kruzsliczné Dudás Ilona

4. Forrai Maja 2.b osztály   Felkészítő tanára: Pintérné Elekes Edit

5. Nagy Zsombor 1.c osztály Felkészítő tanára: Szabóné Horváth Anikó

6. Tomaskovity Zoé 1.c osztály Felkészítő tanára: Szabóné Horváth Anikó

 

 

3-4. osztály:

 

1. Bugnó Gréta 4.a osztály Felkészítő: Ráczné Kecskeméti Ágota

2. Óvári Arabella 3.c osztály Felkészítő: Tóth Zsuzsanna

3. Vida Noémi  4.b osztály Felkészítő: Szántóné Szilágyi Ágnes

4. Juhos Benedek 3.b osztály Felkészítő: Donnákné Budai Ildikó

5. Szögi Gergő 3.a osztály  Felkészítő: Donnákné Budai Ildikó

6. Nagymihály Zsófi 4.b osztály Felkészítő: Szántóné Szilágyi Ágnes

 

Olvassa el ezt is!

Nem egy-két évig szerette és tisztelte az ország

Nem egy-két évig szerette és tisztelte az ország

Hódmezővásárhely szülötte a Faszínházban kezdte pályafutását. Gombos Katalin két éve, november 6-án hosszú betegség után hunyt el.
Kezdődik az ajándékozás időszaka

Kezdődik az ajándékozás időszaka

Novemberben 2000 gyerek ismét kap a várostól 5800 Ft. értékű Erzsébet utalványt. Készül az idei Gyermekkarácsonyra a vásárhelyi Önkormányzat.
Advent negyedik vasárnapja

Advent negyedik vasárnapja

Vasárnap délután ismét kis műsorral kísérve gyújtották meg a hódmezővásárhelyi sétáló utcán az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

Indul a szakmát tanulók nagy versenye

Indul a szakmát tanulók nagy versenye

Ismét megkezdődnek a szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői. A vásárhelyi szakképzők tanulói is ott lesznek. Tavaly a 37-ből csak egy tanuló volt döntős.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.