Sport Harcos mérkőzés volt, ingadozó játékkal

2023. december 9., szombat
 
 Harcos mérkőzés volt, ingadozó játékkal

A Békéscsabai KK-t fogadta pénteken este a Hódtói Sportcsarnokban a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

Az NB I/B Zöld csoport 12. fordulójának rangadóján remekül kezdett az év utolsó hazai meccsét játszó vásárhelyi csapat, ám Vuk Pavlovic együttese fordítani tudott, és győzelemmel távozott.

 

A kedden Cegléden Hepp Kupa-nyolcaddöntőt játszó Kosársuliból többen is betegséggel küzdöttek a héten, közülük Pinnyey ezúttal sem léphetett pályára. Az ő hiányában a Borbáth, Balogh, Kass, Bálint, Kelemen kezdőötöst küldte pályára az Utasi Gábor, Sasa Vejinovic edzőpáros, míg a vendégeknél a két korábbi Kosársuli-játékos, Varga Ákos és Varga Zalán is kezdett.

 

A tabellán azonos, 4-7-es mérleggel álló csapatok tisztában voltak a téttel: aki nyer, a tabella 10. helyéről feljebb kapaszkodik és ellép kicsit, aki veszít, leszakad az alsóházba. Jó emlékekkel kezdhette a meccset a Kosársuli, hiszen egy hónappal ezelőtt, a Hepp Kupában sikerült győzni hazai pályán a csabaiak ellen – az volt Vuk Pavlovic vezetőedző utolsó meccse a Kosársuli kispadján, ezúttal ő már az ellenfél edzőjeként tért vissza a Hódtóiba.

 

Egy gyors Varga Ákos-, majd Kass-tripla után pontatlanul indították a találkozót a felek, majd a 3. perc elején a zsákoló és hármast dobó Balogh vezetésével igyekezett ellépni a Kosársuli. A Békéscsabának egészen a negyed második feléig volt válasza támadásban, ám 11-10-ről Bálint kosaraival öt pontra tornázta az előnyt a vásárhelyi csapat, ami a játékrész végére meg is maradt (19-14).

 

Az elsőhöz hasonlóan indult a második negyed, Hajdu triplájára Kelemen válaszolt, majd úgy tűnt, az egyre jobb támadójátékot mutató, védekezésben is összeszedett Kosársuli fokozatosan növelni tudja az előnyét: előbb hat, aztán nyolc, Vuk Pavlovic időkérését követően pedig tíz pontra nőtt a különbség egy 7-0-s sorozatnak köszönhetően (32-22, 15. perc). Hamar visszazárkóztak a vendégek 32-27-re, de erre újabb két hazai hármas volt a válasz (Kelemen és Bősz), így a 17. percben tizenegy volt közte, ami egészen a 19. perc végéig kitartott. 43-32-ről aztán Solevic két triplája hozta vissza a Békéscsabát, és a félidő végéből is a piros mezesek jöttek ki jobban, Vodila dudaszós közelije a 45-41-es Kosársuli-vezetést jelentő állást eredményezte a nagyszünetre.

 

A pihenőt követően új meccs kezdődött. Előbb Kelemen szórt egy triplát, majd Varga Ákos is megtette, két pontra felhozva a Békéscsabát a 21. perc végére (48-46). A Kosársulinál becsúszott pár hiba, a vendégek pedig egyre inkább belejöttek a meccsbe, ám a 26. percig nem tudták átvenni a vezetést, végig tartotta a megmaradt egypontos előnyét a hazai csapat. Varga Ákos kettese aztán megtörte a jeget, amit a negyed legutolsó másodpercéig fej-fej melletti állás követett – ekkor, 59-60-nál Varga félpályás dudaszós triplával sokkolta a Kosársulit.

 

Valóban sokként hatott, hiszen a zárónegyed elején három kosárral hirtelen tízpontosra nőtt a Békéscsaba előnye (59-69). A Kosársuli védekezésben és támadásban is elfogyni látszott, és bár a küzdés megvolt, sokáig nem tudott elmozdulni a tízpontos határ környékéről. A 35. percben Balogh hozta vissza ötre a csapatot, de a Hajdu mellett vezérré váló Cvijin zsákolása ismét mélyütésként hatott. A 38. perc elején Bálint még eredményes volt, ám 73-81-ről már nem tudott betalálni a mentálisan is széteső Kosársuli, a Békéscsabában pedig Balog és a végén Varga Ákos is megszórta magát – utóbbi állította be a 73-90-es végeredményt.

 

A Kosársuli legponterősebb játékosa a 19-ig jutó Bálint lett, míg a vendégeknél Varga Ákos, Hajdu és Cvijin is tripla-tripláig jutott.

A vereségnek köszönhetően gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Kosársuli nem zárhatja a 11. helynél előrébb a naptári évet a tabellán.


NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - Békéscsabai KK 73-90 (19-14, 26-27, 14-22, 14-27)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Földi, Gombos, Szőts

Kosársuli: Borbáth 7/3, Balogh 14/3, Kass 5/3, Bálint 19/3, Kelemen 17/12
Csere: Karsai 8, Bősz 3/3, Knyur –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Sasa Vejinovic

Békéscsaba: Balogh 14/6, Varga Á. 22/15, Vodila 9, Varga Z. -, Hajdu 16/6
Csere: Cvijin 17, Solevic 8/6, Kurtucz 2, Fábián 2, Vágvölgyi -, Kovács –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

 

Utasi Gábor: „Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Sajnos a második félidőre mind fizikálisan, mind fejben elfogytunk, ráadásul a Békéscsaba extra triplázására nem volt válaszunk – emiatt lett ekkora a különbség. A csapat mindent megtett, az utolsó pillanatig küzdött, csináljuk tovább a dolgunkat.”

 

Vuk Pavlovic: „Gratulálok mindkét csapatnak! Nagyon harcos mérkőzés volt, ingadozó játékkal, de érthető okokból, hiszen mindkét csapatnak fontos volt a meccs. Az első félidőben nem kezdtünk jól, nem védekeztünk olyan agresszívan és koncentráltan, ahogy tudunk, de támadásban folyamatosan nyomást helyeztünk a Vásárhelyre. Ahogy belementünk a végjátékba, egyre jobban kijött a fizikai fölényünk, nagyon fontos szituációkban betaláltunk, és így magunkénak tudhatjuk a győzelmet. Gratulálok még egyszer a Vásárhelynek, nagy energiával játszottak, meg is leptek minket, sok sikert kívánok a bajnokságban! Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek és végig biztattak minket!”


Az U20-asoknál a vásárhelyi csapat 60-14-es félidő után tükörsimán, 102-37-re nyert, így jelenleg harmadik a tabellán. A Kosársuliból hatan is kétszámjegyű pontig jutottak (Knyur, Megyesi, Gedai, Ocskó, Filak, Karsai), Karsai dupla-duplázott (10 pont, 10 lepattanó).

Folytatás, egyben a 2023-as év zárása december 15-én, pénteken 19 órától az Atomerőmű U23 otthonában, Pakson.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Süti, szaloncukor, csokimikulás

Süti, szaloncukor, csokimikulás

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala idén is megrendezte a gyermekkarácsonyt a Fekete Sas Szálló Dísztermében.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

Ismét pályán a kosaras lányok

Ismét pályán a kosaras lányok

Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.