KözéletGyűjtés a szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak

2013. május 17., péntek
 
Gyűjtés a szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak

A szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatják a hódmezővásárhelyiek. Május 16-án neves képzőművészek munkáiból nyílt kiállítás, az alkotások eladásából befolyó bevételt az alapítvány kapja.

 

 

 

 

Kószó Péter, a város alpolgármestere, a szolgálat egykori megálmodója elmondta: a húsz éve alapított szervezet évente átlagosan 1300 újszülött szakszerű és gyors ellátásáról gondoskodik a Dél-Alföld 4 megyéjében.

 

A szervezet támogatására hódmezővásárhelyi és a városhoz kötődő képzőművészek műveiből rendeztek kiállítást, az alkotások vételára teljes egészében az alapítvány számlájára kerül. A kiállítás a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban (BFMK) tekinthető meg. Emellett a festmények és grafikák, kisplasztikák a város honlapján, a is elérhetők.

Az alkotók közt van Szabó Klára Petra, Kéri László, László Dániel, Holler László, ifj. Holler László, Szvet Tamás, Pannonhalmi Zsuzsa, Sonkoly Tibor, Hézső Ferenc és Nagy Attila is.

 Pintér Sándor, az alapítvány elnöke elmondta: egy teljesen felszerelt mentőautóval és egy csereautóval végzik munkájukat, az elmúlt 20 évben több mint 20 ezer kisgyermek életét sikerült megmenteniük. Az utóbbi időben egyre nagyobb szükség van rájuk, hiszen Magyarországon a felmérések szerint minden kilencedik csecsemő koraszülött. A működtetési költségek - műszerbeszerzés nélkül - évente 85 millió forintot tesznek ki, az összegnek csak egy részét biztosítja az állam. Ezért szükségesek a hasonló akciók és az alapítvány számára kiemelt fontosságú az adó 1 százalékból befolyó pénz is.

Az alapítvány a hódmezővásárhelyi gyermeknapon ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, az eseményt május 26-án rendezik meg. A Gyermekek a gyermekekért mottóval tartandó gyermeknap fővédnöke Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány elnöke, háziasszonya Szinetár Dóra lesz.

 

A május utolsó vasárnapján 9 órakor kezdődő programokon fellép a Bessenyei-díjas Kankalin Néptáncegyüttes gyermektánccsoportja, a Helyőrségi Zenekar mesék betétdalait játssza, valamint mazsorettjeinek közreműködésével koncertezik a Városi Fúvószenekar. A kicsiket a Cibere Meseszínház, a Léghajó Meseszínháza, a Kócbabák bábszínház szórakoztatja majd, de a BFMK-ban mesevetítés is lesz. A nap folyamán kézműves foglalkozások és vásár, arcfestés, csillámfestés, ajándék léggömbök, Panka bohóc és a Maci doktorok várják a gyerekeket. Különleges fellépéssel mutatkoznak be az alapítvány egykori koraszülöttjei, valamint "mentős" villámcsődületet is szerveznek. A napot a helyi fiatalok alkotta népszerű Dodgem zenekar utcabálja zárja.

 
 
Forrás: MTI
 

Olvassa el ezt is!

Pünkösd vasárnap érkezik a Vágyvillamos a Bessenyeibe

Pünkösd vasárnap érkezik a Vágyvillamos a Bessenyeibe

Tennessee Williams népszerű darabjának május 19-én este 7 órától a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán. A két főszereplő: Kováts Adél és Csányi Sándor.
Kutya jól érezték magukat

Kutya jól érezték magukat

Mind a négy mancsát megnyalta volna örörmében az a kutya, amelyik megértette volna, hogy három hétig körülötte forgott a világ a sok kisiskolásnak köszönhetően. A gyerekek is nagyon szerették. Sok képpel!
Máté Taekwondo sikerek az OB-n

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.