SportGyőzelem a szezonnyitón

2015. szeptember 21., hétfő
 
Győzelem a szezonnyitón

Szombaton elrajtolt az NBII Női Felnőtt Kézilabda Bajnokság, Dél-Kelet csoport mérkőzéssorozata. A HLKC felnőtt és junior csapata hazai pályán kezdett, a nyáron jelentős erősítésen átesett Lajosmizsei UKC csapatát fogadták a Balogh Imsi Sportarénában.

 

 

 

 

 

Nehezen indult a találkozó, hiába volt az igyekezet és akarat, a sok pontatlanság és az eltékozolt helyzetek miatt az ekkor jól játszó, és a lehetőségeiket hatékonyan kihasználó mizseiek 2-3 gólos előnybe kerültek, amit a félidő végéig tartottak. A vásárhelyiek keresték az ideális felállást, ami a játékrész vége felé meghozta az eredményét, ekkor emberhátrányos helyzetben sikerült egyenlíteni, sőt a félidő végére a vezetést is átvették.

 

A félidei pihenőről egy alaposan feltüzelt hazai csapat érkezett a parkettre, szinte állva hagyták vendégeiket, vagyis a 38. percben már 20-14 volt az állás. A HLKC védekezése összeállt, és a támadójátékuk is látványosan feljavult amihez több remek egyéni teljesítmény párosult (Hegyi, Szőke, Tószegi, Sebestény). 

Játékuk végig koncentrált maradt, így a mérkőzés nagyarányú vásárhelyi győzelmet hozott a kétség kívül erős játékoskerettel rendelkező Lajosmizse ellen.

 

NBII Dél-Kelet csoport Női Felnőtt Kézilabda Bajnokság – 1. forduló
Balogh Imsi Sportaréna – 150 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Lajosmizsei UKC 38-26 (13-12)

Jv: Bozó Z., Mezei Z.

Versenybíró: Csorba László

HLKC: Kothencz – Kónya 1, Szőke 5, Sebők 2, Tószegi 8, Hegyi 10, Kandó, Cs: Komáromi (k), Becsei 4, Németh 3, Sebestény 3, Kecskeméti, Sajtos, Klemm 1, Blaskovics 1

Edző: Gaál Adrienn

 

Gaál Adrienn edző: “Az első félidőt túlizgultuk, nagy volt a bizonyítási vágy és ez rányomta a bélyegét a játékunkra, pontatlanul és lassan játszottunk. Szünetben mindent átbeszéltünk, változtattunk a játék sebességén és a védekezés keménységén, ennek köszönhetően végül könnyedén zsebelhettük be a két pontot. Örülök a jó kezdésnek, de nem szabad elbízni magunkat mert nehéz mérkőzések várnak még ránk.”

 

JUNIOR MÉRKŐZÉS

Hódmezővásárhelyi LKC – Lajosmizsei UKC 29-27 (19-10)
Jv: Bozó Z., Mezei Z.
HLKC: Bánfi (k), Kalmár (k), Pataki (k), Molnár S. 2, Kandó, Gulyás 1, Mérai 3, Balog 1, Szöllősi 2, Bálint 3, Becsei, Sajtos 8, Molnár K., Kálló, Klemm 5, Blaskovics 4
Edző: Miklós Melinda

Miklós Melinda edző: “Az első félidőben sikerült tetemes előnyt begyűjtenünk, ezért mindenki játéklehetőséghez jutott. A második félidőben a saját hibáinkkal hoztuk fel az ellenfelet, de mindenkinek meg kell tanulni, hogy kell az ilyen mérkőzéseket megnyerni.”

 

A bajnokság következő fordulója szeptember 26-án Gyulán lesz.


 
 
VH-HLKC
 

Olvassa el ezt is!

Erősít a Hód Úszó Se

Erősít a Hód Úszó Se

Két valóságos úszólegenda erősíti vásárhelyi egyesületet: Máté Hunor néhány hónapja edzőként dolgozik, mostantól pedig Dara Eszter az egyesület színeiben áll a rajtkőre .
Szívet melengető két perc

Szívet melengető két perc

Szakítani kívánt az elmúlt évtizedek fáradt és hamis sztereotípiáival és Magyarország vonzó, változatos arcát kívánta bemutatni. Sikerült! Videóval! 
Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Az ünnepek alatt minden évben felcsendülnek a Csendes Éj és az Ave Maria dallamai. Keletkezésük története azonban kevesek számára ismert.
Kemény meccsek - félig győzelem

Kemény meccsek - félig győzelem

Az U20-asoknál a végjátékban a higgadtabb játék döntőnek bizonyult. A felnőtt csapatnál gyakorlatilag már az első félidőben eldőltek az érdemi dolgok.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.