SportGyőzelem a szezonnyitón

2015. szeptember 21., hétfő
 
Győzelem a szezonnyitón

Szombaton elrajtolt az NBII Női Felnőtt Kézilabda Bajnokság, Dél-Kelet csoport mérkőzéssorozata. A HLKC felnőtt és junior csapata hazai pályán kezdett, a nyáron jelentős erősítésen átesett Lajosmizsei UKC csapatát fogadták a Balogh Imsi Sportarénában.

 

 

 

 

 

Nehezen indult a találkozó, hiába volt az igyekezet és akarat, a sok pontatlanság és az eltékozolt helyzetek miatt az ekkor jól játszó, és a lehetőségeiket hatékonyan kihasználó mizseiek 2-3 gólos előnybe kerültek, amit a félidő végéig tartottak. A vásárhelyiek keresték az ideális felállást, ami a játékrész vége felé meghozta az eredményét, ekkor emberhátrányos helyzetben sikerült egyenlíteni, sőt a félidő végére a vezetést is átvették.

 

A félidei pihenőről egy alaposan feltüzelt hazai csapat érkezett a parkettre, szinte állva hagyták vendégeiket, vagyis a 38. percben már 20-14 volt az állás. A HLKC védekezése összeállt, és a támadójátékuk is látványosan feljavult amihez több remek egyéni teljesítmény párosult (Hegyi, Szőke, Tószegi, Sebestény). 

Játékuk végig koncentrált maradt, így a mérkőzés nagyarányú vásárhelyi győzelmet hozott a kétség kívül erős játékoskerettel rendelkező Lajosmizse ellen.

 

NBII Dél-Kelet csoport Női Felnőtt Kézilabda Bajnokság – 1. forduló
Balogh Imsi Sportaréna – 150 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Lajosmizsei UKC 38-26 (13-12)

Jv: Bozó Z., Mezei Z.

Versenybíró: Csorba László

HLKC: Kothencz – Kónya 1, Szőke 5, Sebők 2, Tószegi 8, Hegyi 10, Kandó, Cs: Komáromi (k), Becsei 4, Németh 3, Sebestény 3, Kecskeméti, Sajtos, Klemm 1, Blaskovics 1

Edző: Gaál Adrienn

 

Gaál Adrienn edző: “Az első félidőt túlizgultuk, nagy volt a bizonyítási vágy és ez rányomta a bélyegét a játékunkra, pontatlanul és lassan játszottunk. Szünetben mindent átbeszéltünk, változtattunk a játék sebességén és a védekezés keménységén, ennek köszönhetően végül könnyedén zsebelhettük be a két pontot. Örülök a jó kezdésnek, de nem szabad elbízni magunkat mert nehéz mérkőzések várnak még ránk.”

 

JUNIOR MÉRKŐZÉS

Hódmezővásárhelyi LKC – Lajosmizsei UKC 29-27 (19-10)
Jv: Bozó Z., Mezei Z.
HLKC: Bánfi (k), Kalmár (k), Pataki (k), Molnár S. 2, Kandó, Gulyás 1, Mérai 3, Balog 1, Szöllősi 2, Bálint 3, Becsei, Sajtos 8, Molnár K., Kálló, Klemm 5, Blaskovics 4
Edző: Miklós Melinda

Miklós Melinda edző: “Az első félidőben sikerült tetemes előnyt begyűjtenünk, ezért mindenki játéklehetőséghez jutott. A második félidőben a saját hibáinkkal hoztuk fel az ellenfelet, de mindenkinek meg kell tanulni, hogy kell az ilyen mérkőzéseket megnyerni.”

 

A bajnokság következő fordulója szeptember 26-án Gyulán lesz.


 
 
VH-HLKC
 

Olvassa el ezt is!

Erősít a Hód Úszó Se

Erősít a Hód Úszó Se

Két valóságos úszólegenda erősíti vásárhelyi egyesületet: Máté Hunor néhány hónapja edzőként dolgozik, mostantól pedig Dara Eszter az egyesület színeiben áll a rajtkőre .
Szívet melengető két perc

Szívet melengető két perc

Szakítani kívánt az elmúlt évtizedek fáradt és hamis sztereotípiáival és Magyarország vonzó, változatos arcát kívánta bemutatni. Sikerült! Videóval! 
Tovább élő vásárhelyi kézműves hagyományok

Tovább élő vásárhelyi kézműves hagyományok

Október 29-én megnyílt Budapesten a Néprajzi Múzeumban az év legfontosabb népművészeti seregszemléje, amelyre vásárhelyi alkotó munkáit is meghívták.

Nem csak a tabániak büszkesége

Nem csak a tabániak büszkesége

Nem volt nehéz megállapítani, hogy városunk valóban legkorszerűbb oktatási intézménye lett a Varga Tamás Általános Iskola.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.