SportErősít a Hód Úszó Se

2015. szeptember 16., szerda
 
Erősít a Hód Úszó Se

Két valóságos úszólegenda erősíti vásárhelyi egyesületet: Máté Hunor néhány hónapja edzőként dolgozik, mostantól pedig Dara Eszter az egyesület színeiben áll a rajtkőre.   

 

 

Képünkön, Máté Hunor, Dara Eszter és Bajusz Andrea

 


Máté Hunor korábban felnőtt magyar bajnok volt. Ausztriában edzőként tevékenykedett. 2005-ben sportösztöndíjjal az Egyesült Államokban, az Alabamai Állami Egyetemen tanult, aminek oka, saját megfogalmazása szerint: „ott volt a legerősebb úszó csapat, és a legjobb egyetem.”

Osztrák színekben olimpián szerepelt Pekingben és Londonban. Máté Hunor számára nagyszerűen sikerült a pekingi olimpia: 100 mellen 1:00.93-mal megdöntötte Güttler Károly 1993 óta fennálló rekordját, és a magyar indulókat is maga mögé utasítva 18. lett – alig maradt el a középdöntőtől. Ideje nem volt hitelesíthető magyar csúcsként, hiszen a 2007 nyara óta kettős állampolgár fiatalember az osztrák szövetség tagjaként versenyzett az ötkarikás játékokon.

A vásárhelyi Hód Úszó Sportegyesületben a felnőtt, ifjúsági, serdülő csapat munkáját segíti.

 

A vásárhelyi egyesület az edzői vonal mellett a felnőtt úszó csapatot is erősíteni szándékozik, hiszen a napokban leigazolták Dara Esztert, aki első aranyérmét 2003-ban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerezte.

Azóta tucatnyinál több hazai bajnoki és nemzetközi dobogós helyezést tudhat magáénak. Ezek közül is kiemelkedik a 2008-as rövid pályás úszó-Eb-n 100 méteres pillangóúszásban nyert bronzérme, új országos csúccsal, valamint aranyérem a 2010-es úszó-Európa-bajnokságon a váltó tagjaként a 4×200 méteres gyorsúszásban. Eddig nyolcszor volt OB bajnok. 2008-ban, a pekingi olimpián eredményesen szerepelt magyar sportolók között ő is megkapta a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet (polgári tagozat).

A most 24 éves Budapesten élő úszónő mostantól a Hód Úszó Sportegyesület színeiben áll a rajtkőre.

Információnk szerint további úszók  - köztük határon túli tehetséges fiatalok - leigazolása várható.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kézbe adták az első elutasító határozatokat

Kézbe adták az első elutasító határozatokat

Szeptember 15-én, alig 15 órával a jogszabályok életbe lépése után, az első kiutasító határozatokat már a menekültek kezébe adták. Képeinken a határozat!
Új helyszínen lesz a Sportágválasztó

Új helyszínen lesz a Sportágválasztó

A vásárhelyi Nagy Sportágválasztó megrendezése, a manapság kevésbé trendinek számító sportágak vezetői számára is jó hír, talán több fiatalt nyerhetnek meg az egyesületük számára.
Nyár Mártélyon fotókba örökítve

Nyár Mártélyon fotókba örökítve

Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében

Tűzgyújtási tilalom 3 megyében

Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.