SportErősít a Hód Úszó Se

2015. szeptember 16., szerda
 
Erősít a Hód Úszó Se

Két valóságos úszólegenda erősíti vásárhelyi egyesületet: Máté Hunor néhány hónapja edzőként dolgozik, mostantól pedig Dara Eszter az egyesület színeiben áll a rajtkőre.   

 

 

Képünkön, Máté Hunor, Dara Eszter és Bajusz Andrea

 


Máté Hunor korábban felnőtt magyar bajnok volt. Ausztriában edzőként tevékenykedett. 2005-ben sportösztöndíjjal az Egyesült Államokban, az Alabamai Állami Egyetemen tanult, aminek oka, saját megfogalmazása szerint: „ott volt a legerősebb úszó csapat, és a legjobb egyetem.”

Osztrák színekben olimpián szerepelt Pekingben és Londonban. Máté Hunor számára nagyszerűen sikerült a pekingi olimpia: 100 mellen 1:00.93-mal megdöntötte Güttler Károly 1993 óta fennálló rekordját, és a magyar indulókat is maga mögé utasítva 18. lett – alig maradt el a középdöntőtől. Ideje nem volt hitelesíthető magyar csúcsként, hiszen a 2007 nyara óta kettős állampolgár fiatalember az osztrák szövetség tagjaként versenyzett az ötkarikás játékokon.

A vásárhelyi Hód Úszó Sportegyesületben a felnőtt, ifjúsági, serdülő csapat munkáját segíti.

 

A vásárhelyi egyesület az edzői vonal mellett a felnőtt úszó csapatot is erősíteni szándékozik, hiszen a napokban leigazolták Dara Esztert, aki első aranyérmét 2003-ban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerezte.

Azóta tucatnyinál több hazai bajnoki és nemzetközi dobogós helyezést tudhat magáénak. Ezek közül is kiemelkedik a 2008-as rövid pályás úszó-Eb-n 100 méteres pillangóúszásban nyert bronzérme, új országos csúccsal, valamint aranyérem a 2010-es úszó-Európa-bajnokságon a váltó tagjaként a 4×200 méteres gyorsúszásban. Eddig nyolcszor volt OB bajnok. 2008-ban, a pekingi olimpián eredményesen szerepelt magyar sportolók között ő is megkapta a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet (polgári tagozat).

A most 24 éves Budapesten élő úszónő mostantól a Hód Úszó Sportegyesület színeiben áll a rajtkőre.

Információnk szerint további úszók  - köztük határon túli tehetséges fiatalok - leigazolása várható.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kézbe adták az első elutasító határozatokat

Kézbe adták az első elutasító határozatokat

Szeptember 15-én, alig 15 órával a jogszabályok életbe lépése után, az első kiutasító határozatokat már a menekültek kezébe adták. Képeinken a határozat!
Új helyszínen lesz a Sportágválasztó

Új helyszínen lesz a Sportágválasztó

A vásárhelyi Nagy Sportágválasztó megrendezése, a manapság kevésbé trendinek számító sportágak vezetői számára is jó hír, talán több fiatalt nyerhetnek meg az egyesületük számára.
Innovációk a fürdőszobában

Innovációk a fürdőszobában

Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
Indul a szakmát tanulók nagy versenye

Indul a szakmát tanulók nagy versenye

Ismét megkezdődnek a szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői. A vásárhelyi szakképzők tanulói is ott lesznek. Tavaly a 37-ből csak egy tanuló volt döntős.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.