Kultúra, oktatásGregus Bál 2014

2014. január 25., szombat
 

A Lutor Gyula Szalontánc Egyesület egykori táncosainak nem volt könnyű dolguk a koreográfiával, mert a Gregusba köztudottan kevesebb lány jár. De nem ez az első alkalom, amit rutinnal és néhány „vendégtáncossal” megoldottak.

 

Fotók: Damó Adrienn ( VH©)

 


A Gregus Bál nyitótáncához a 37 fiúhoz idén sem volt elég végzős lánypartner, ezért láttunk bethleneseket is. Csak a kevésbé beavatottak nem tudták, hogy a párok nem mind végzősök, mert a fehér ruhakölteményekben egyáltalán nem látszott a korkülönbség.

Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László rutinos táncosok, és már rutinos koreográfusok, igaz az előző évekhez képest, idén rövidebb volt a nyitó tánc. A klasszikus tánc mellett egy kis menettánccal is kedveskedtek a fotózó, videózó szülőknek. Közben előkerült, a Bakacsi koreográfus duó már több éve szinte védjegynek számító piros rózsája. Jókedv és vidámság vezette végig a nyitótáncot.

 

A Vásárhelyi Híreknek utána többen is mondták, remek hangulatban zajlottak a próbák is. Igaz, láthatóan kevesebb volt a táncosoktól idén a „követelmény”. Bakacsiék is belátták, amit már tavaly mi is megírtuk, a műszaki pályára készülő végzősök mindegyikéből nem lehet „parkett ördögét faragni.”

 

A fiúk igyekezete azért látszott, bár többeknek ritmusérzéke esetleg kevesebb volt, viszont az biztos, hogy egyik-másik végzős hamarosan a zsebében érezhet néhány remek állásajánlatot, ismerve a Gregusban elsajátítható szakmákat. Arról nem is beszélve, hogy alig 1-2 hete kiderült, a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz került iskolában tovább folytathatják, az országosan is elismert magas színvonalú informatikai és gépészeti képzést. A fiúk belső zsebéből előkerült egy szál piros rózsa is, amit a lányok megkaptak, végül táncba vitték a bál díszvendégét Kószó Péter alpolgármestert, valamint Nagy Zsuzsanna igazgatónőt és a vendégeket.

 

Még mindig szeretik a lányok az elől merevítős hátul fűzős báli ruhát. Igaz most mindegyik szabása jól idomult a dekoltázshoz. A fehér báli ruhák között egy-két különlegesség is felbukkant.

 

A bálozó lányok, hölgyek ruhaválasztása hatalmas változáson ment át az elmúlt évekhez képest. Voltak egyszerűbb alkalmi nadrág-blézer kombinációk, de jellemzően nagyon sok gondosan megválasztott, illetve az alkathoz harmonizáló kollekciót láttunk. Természetesen anyagukban ismét a sokféleség volt a jellemző, főként a muszlin, a georgett, a shantung, és a szatén. Meglepően sok fiatal lányon lehetett látni légies és elegáns fekete csipkével kombinált térdalatti ruhát. Igaz a térdfeletti szoknya jóval több volt.

 

Észre sem vettük, hogy a képzések átalakulásával a hagyományosan emlegetett ’első bálozók’ fogalma is megváltozott. Viszont mindig megmarad,- mint most is - a szülők, hozzátartozók mosolya és büszkesége: látva hogy felnőttek a gyerekek!  

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az év emberei 2016: átadták a díjakat

Az év emberei 2016: átadták a díjakat

Hódmezővásárhelyen a májtranszplantált, 14 éves Süli Flóra lett az Év embere, aki a műtét után is teljes életet él, országos és nemzetközi sportsikerekkel.
Aggodalomra nincs ok, nem pusztultak el

Aggodalomra nincs ok, nem pusztultak el

Több olvasónk kérdezte, mi lehet az oka, hogy Vásárhelyen olyan családi házak kertjében ahol évtizedek óta folyik téli etetés, alig, vagy egyáltalán nem láthatók madarak.
Tömeg, jó hangulat - igazi majális fíling

Tömeg, jó hangulat - igazi majális fíling

A cikk címét az április 30-án délután, este kilátogatóktól idéztük. A régi időket idézte a vásárhelyi önkormányzat által szervezett Népkert majálisa. Képekkel.
Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek

Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt. Eredményekkel.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...