Kultúra, oktatásGregus Bál 2014

2014. január 25., szombat
 

A Lutor Gyula Szalontánc Egyesület egykori táncosainak nem volt könnyű dolguk a koreográfiával, mert a Gregusba köztudottan kevesebb lány jár. De nem ez az első alkalom, amit rutinnal és néhány „vendégtáncossal” megoldottak.

 

Fotók: Damó Adrienn ( VH©)

 


A Gregus Bál nyitótáncához a 37 fiúhoz idén sem volt elég végzős lánypartner, ezért láttunk bethleneseket is. Csak a kevésbé beavatottak nem tudták, hogy a párok nem mind végzősök, mert a fehér ruhakölteményekben egyáltalán nem látszott a korkülönbség.

Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László rutinos táncosok, és már rutinos koreográfusok, igaz az előző évekhez képest, idén rövidebb volt a nyitó tánc. A klasszikus tánc mellett egy kis menettánccal is kedveskedtek a fotózó, videózó szülőknek. Közben előkerült, a Bakacsi koreográfus duó már több éve szinte védjegynek számító piros rózsája. Jókedv és vidámság vezette végig a nyitótáncot.

 

A Vásárhelyi Híreknek utána többen is mondták, remek hangulatban zajlottak a próbák is. Igaz, láthatóan kevesebb volt a táncosoktól idén a „követelmény”. Bakacsiék is belátták, amit már tavaly mi is megírtuk, a műszaki pályára készülő végzősök mindegyikéből nem lehet „parkett ördögét faragni.”

 

A fiúk igyekezete azért látszott, bár többeknek ritmusérzéke esetleg kevesebb volt, viszont az biztos, hogy egyik-másik végzős hamarosan a zsebében érezhet néhány remek állásajánlatot, ismerve a Gregusban elsajátítható szakmákat. Arról nem is beszélve, hogy alig 1-2 hete kiderült, a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz került iskolában tovább folytathatják, az országosan is elismert magas színvonalú informatikai és gépészeti képzést. A fiúk belső zsebéből előkerült egy szál piros rózsa is, amit a lányok megkaptak, végül táncba vitték a bál díszvendégét Kószó Péter alpolgármestert, valamint Nagy Zsuzsanna igazgatónőt és a vendégeket.

 

Még mindig szeretik a lányok az elől merevítős hátul fűzős báli ruhát. Igaz most mindegyik szabása jól idomult a dekoltázshoz. A fehér báli ruhák között egy-két különlegesség is felbukkant.

 

A bálozó lányok, hölgyek ruhaválasztása hatalmas változáson ment át az elmúlt évekhez képest. Voltak egyszerűbb alkalmi nadrág-blézer kombinációk, de jellemzően nagyon sok gondosan megválasztott, illetve az alkathoz harmonizáló kollekciót láttunk. Természetesen anyagukban ismét a sokféleség volt a jellemző, főként a muszlin, a georgett, a shantung, és a szatén. Meglepően sok fiatal lányon lehetett látni légies és elegáns fekete csipkével kombinált térdalatti ruhát. Igaz a térdfeletti szoknya jóval több volt.

 

Észre sem vettük, hogy a képzések átalakulásával a hagyományosan emlegetett ’első bálozók’ fogalma is megváltozott. Viszont mindig megmarad,- mint most is - a szülők, hozzátartozók mosolya és büszkesége: látva hogy felnőttek a gyerekek!  

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az év emberei 2016: átadták a díjakat

Az év emberei 2016: átadták a díjakat

Hódmezővásárhelyen a májtranszplantált, 14 éves Süli Flóra lett az Év embere, aki a műtét után is teljes életet él, országos és nemzetközi sportsikerekkel.
Aggodalomra nincs ok, nem pusztultak el

Aggodalomra nincs ok, nem pusztultak el

Több olvasónk kérdezte, mi lehet az oka, hogy Vásárhelyen olyan családi házak kertjében ahol évtizedek óta folyik téli etetés, alig, vagy egyáltalán nem láthatók madarak.
Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Május 12-én délelőtt Vásárhelyen, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán a hagyományoknak megfelelően elballagtak a diplomázásra készülő egyetemi hallgatók.
Díjazták a Hódfót

Díjazták a Hódfót

Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.