KözéletFelmentették Korom Ferencet a Magyar Honvédség parancsnokát

2021. május 27., csütörtök
 
Felmentették Korom Ferencet a Magyar Honvédség parancsnokát

2004-ig hozzá tartozott a Hódmezővásárhelyi Helyőrség. 1990-től törzsfőnök, majd 1992. augusztusától zászlóaljparancsnok volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Korom Ferenc vezérezredes kérte a Magyar Honvédség parancsnoki posztjáról való felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől - közölte a Honvédelmi Minisztérium május 27-én.

Korom Ferenc vezérezredes kérését - egyebek mellett - azzal indokolta: a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak.

A Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg a határozat, amely szerint Áder János köztársasági elnök felmentette Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokát.

 

Áder János 2019. január 15-én nevezte ki Korom Ferenc vezérezredest a Magyar Honvédség parancsnokává, megbízatása 2023. május 15-ig szólt. A köztársasági elnök Benkő Tibor honvédelmi miniszter előterjesztésére, június 1-jei hatállyal mentette fel Korom Ferenc vezérezredest.

 

A Honvédelmi Minisztérium azt közölte: Benkő Tibor honvédelmi minisztertől Korom Ferenc vezérezredes kérte a felmentését. A vezérezredes kérését azzal indokolta, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség (MH) szétválasztását, az MH Székesfehérvárra történő költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését - jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

 

A szentesi születésű, most 57 éves Korom Ferenc 14 évig kötődött az MH 62. Bercsényi Miklós Gépesített Lövészdandárhoz. 1990-ben törzsfőnökként indult, majd 1992. augusztusától 2004-ig zászlóaljparancsnok volt.

2018 májusától volt vezérkar főnök

Eközben kétszer egy évet Ciprusban teljesített külszolgálatot az ENSZ UNFICYP századparancsnokaként. Teljesített külszolgálatot Irakban, Koszovóban, Afganisztánban is. Vagyis gazdag tapasztalata van a külföldi missziókról, az ENSZ és a NATO tevékenységéről. Mint az a közleményben olvasható, Korom Ferenc meglátása szerint a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A fókuszban 46 szakma

A fókuszban 46 szakma

Négy városban szervez közösen nyári pályaorientációs táborokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Pásztorok a mai világban

Pásztorok a mai világban

A Rokonok címet viselő tárlat félszáz fotográfia, mintegy harminc videófelvétel, népzene segítségével mutatja be korunk pásztorembereinek életét.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.
 
Három az egyben
Három az egyben Ismét nagy átalakításon mennek át Hódmezővásárhely kulturális intézményei. Ősztől egy nagy költségvetési szerv jön létre. Létszámleépítésről nincs információ.