SportFantasztikus kettős győzelem

2019. november 14., csütörtök
 
Fantasztikus kettős győzelem

Kettős rangadót játszott szerda este a Vásárhelyi Kosársuli. A Hódtói Sportcsarnokban az NB I/B Zöld csoportos bajnokság 9. fordulójában az Óbudai Kaszások együttese vendégszerepelt U20-as, valamint felnőttcsapatunknál. A nehéz mérkőzéseket remek teljesítménnyel abszolváltuk.

 

 

 

 

 

 

 

U20-asaink felsőházi csúcsmeccset vívtak, hisz a játéknapot megelőzően Tóth Tamás legénysége a 4., az óbudaiak a 3. helyen álltak a tabellán. Az összecsapás után mindez megfordult, és immár mi üldözhetjük első számúként a Pécs, Sopron kettőst - igaz, ennek eléréséhez precíz és masszív teljesítményre volt szükség. Acimovic, Bodócsi és Varga Ákos vezényletével gyakorlatilag már az első percekben egyértelműsítettük fizikális és mentális fölényünket, és olyan stabil, tíz pont fölötti előnyt harcoltunk ki, amelyből egyszer sem tudtak visszakapaszkodni a vendégek. A jó helyzetkihasználás és triplázás szoros védekezéssel, agresszív lepattanózással párosult, így az is belefért, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. A 110-82-es végeredményből jócskán kivette a részét az Acimovic, Varga Ákos kettős, hisz előbbi a palánk alatt 25 ponttal, míg utóbbi egy fantasztikus tripla-duplával (22 pont, 10 assziszt, 12 lepattanó) zárt. 

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 9. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Óbudai Kaszások 110-82 (34-25, 30-16, 19-22, 27-19)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Utasi B., Márkus

 

Kosársuli: Kelemen N. 12/6, Bodócsi 9/6, VARGA Á. 22/6, HARGITAI 9, ACIMOVIC 25

Csere: Bálint 8, Nánási 5/3, Drávai 7/3, Balogh 5/3, Filak -, Kozma -, Megyesi 8

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

 

Felnőttcsapatunk sem számíthatott sétagaloppra, hisz a találkozót megelőzően 6-2-es mérleggel álló Óbuda az Újpest legyőzésével hangolt a vásárhelyi rangadóra. A legutóbbi szezon végén, az emlékezetes bronzcsatán Armaghani Saeed csapata örülhetett a Hódtói Sportcsarnokban, ám most itt volt az ideje a revansnak, egyben második hazai bajnoki sikerünk megszerzésének.

Tényleg itt volt! Régen láthatott ugyanis ennyire gyors, lendületes, kreatív, bátor, kiváló összhangú és egységes Kosársulit a közönség, mint ezúttal - és ez egyértelműen a szívnek-léleknek, valamint a jó felkészültségnek és taktikának köszönhető. Valósággal lerohantuk ugyanis már a kezdést követően a vendégeket, Varga Zalán és Rostás Imre, majd Hargitai Krisztián és Rostás szép passz-befejezés játékánál pedig reagálnia kellett az ellenfélnek. Hiába az időkérés, az ekkor tízpontos (15-5) különbség csak tovább nőtt Molnár Bence triplájánál, majd a játékrész végére, Vuk Pavlovic kettesével már 26-11-re vezettünk.

 

Később kiderült, hogy ez a szemmel látható differencia el is döntötte a mérkőzést - joggal mondhatjuk, hogy a feldobás után egy percig nem forgott kockán a győzelem. A második negyedben is erős lepattanózások, szép asszisztok, pontos befejezések és sikeres triplák jellemezték a csapatot, ennek köszönhetően pedig átlépte az előny a húsz pontot (42-22). Tóth Tamás a bokasérüléssel küzdő Kelemen Balázs személye nélkül is jól rotált, emellett nagyon zárt, masszív és hatékony védekezést alkalmazott, amivel nem tudott mit kezdeni a sok hibával játszó Kaszások - ennek volt bizonyítéka a 46-22-es félidei állás azon szegmense, amely húsz perc alatt mindössze huszonkét pontot jelentett az óbudai támadójátéknak.

A szünetet követően sem változott a játék képe, a végül dupla-duplázó Varga Ákos, majd Nemanja Acimovic és Rostás hatékony percei következtek - utóbbi közelijénél, 68-38-nál lépte át a harminc pontot a fór. 73-43-ról pedig már nem volt visszaút az utolsó tíz percben az Óbudának, hiába igyekeztek közelebb lopózni egy 13-0-s rohammal. Kovács József zsinórban három triplát szórt be, majd Ságodi Róbert hármasa végérvényesen feltette a pontot az i-re. A 92-63-as végeredményt állva tapsolta meg a közönség - nem véletlenül!

 

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Óbudai Kaszások 92-63 (26-11, 20-11, 27-21, 19-20)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Varga, Reisz, Dr. Danka

 

Kosársuli: MOLNÁR 17/6, VARGA Á. 11/3, VARGA Z. 13/3, ROSTÁS 12, Hargitai 3/3

Csere: Pavlovic 7, Perák 5, Kovács 14/12, Bálint -, Acimovic 4, Ságodi 6/3

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Óbuda: Bea -, ROSEMOND 16/6, Ondima 7, Bencsik 18/9, Vígh 2

Csere: Vámos 5/3, Reiter 6, Koflanovics -, Van Der Meer 2, Kovács 2, Hegedűs 5

Vezetőedző: Armaghani Saeed

 

Tóth Tamás: "Óriási szívvel küzdöttünk ma és úgy kezdtük a meccset, ahogy hazai pályán azt kell. Védekezésünk egész masszív volt, támadásunk olykor még ötletes is. Egymásért hajtottunk, kontroll alatt tartottuk a Kaszásokat. Az ünneplésre nincs idő, mert van még feladatunk bőven!"

 

Folytatás vasárnap a tabellán harmadik, hazai pályán eddig veretlen, a Hepp Kupából ellenünk búcsúzó KTE-Duna Aszfalt otthonában. Az U20-asok szabadnaposak a bajnokságban.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fontos dátumok 2020-ban

Fontos dátumok 2020-ban

Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
A halálos rongyláb tünet

A halálos rongyláb tünet

A huzat hatására hullámzó hanghatás keletkezik, amely jelzi: beindult az izzás, az égés, amely során a hőmérséklet akár az ezer celsius fokot is elérheti.
Gyermekek Karácsonya idén is

Gyermekek Karácsonya idén is

Évek óta hagyomány, hogy a polgármester felhívást tesz közzé, hogy a cégek, vállalkozások, magánszemélyek segítsék adományaikkal a Gyermekek Karácsonyát.
Fekete Sas Kupa tizennegyedszer

Fekete Sas Kupa tizennegyedszer

November 10-én rendezte meg a Promenád TSE Hódmezővásárhelyen a XIV. Fekete Sas Kupa klubközi táncversenyt. Eredmények.

 

És ezt már olvasta?

Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.
 
Tisztújító közgyűlés
Tisztújító közgyűlés

A 23 hazai nagyvárost képviselő polgármesterek döntöttek a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökségéről. Márki-Zay Péter albizottsági elnök lett.

 
Egy különleges madár a diákok szemével
Egy különleges madár a diákok szemével Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
 
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában A kiállítás része a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum közös uniós projektjének.
 
Szövetségre lép tíz megyei jogú város
Szövetségre lép tíz megyei jogú város Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 
Hajdú Kitti három érmes helyezése
Hajdú Kitti három érmes helyezése A Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületét Hajdú Kitti képviselte az év utolsó fedettpályás kiemelt díjugrató versenyén Kecskeméten.