Kultúra, oktatásEzt szeretni fogják a gyerekek!

2017. február 2., csütörtök
 
Ezt szeretni fogják a gyerekek!

Kreatív és a sikerélményt erősítő különleges képeket készíthetnek a gyerekek a Tornyai Múzeum matinéján. A felnőttekkel pedig az ArtPagony Művészettörténeti Önképző Kör vezetője oszt meg érdekességeket.  

 

 

 

 

 

 

Február 4-én délelőtt fél tíztől a Tornyai János Múzeum szombati matinéján Kondor Béla ihletésére vethetik bele magukat a gyerekek és szüleik a monotípia-készítés rejtelmeibe.

 

Lucza-Vígh Erna elmondása szerint egy sima felületű lemezre gumihengerrel vagy ecsettel egyenletes, egy vagy többszínű festékréteget visznek fel. Erre egy vagy két lapot fektetnek, melyre különböző rajzeszközzel alkotnak, így a festékes lemezről a színek átkerülnek a ráfektetett lapra. Ezzel létrejön a rajzról egy egyszeri nyomat. Ha a lemezt ismételten lenyomtatjuk, akkor a nyomat - fehér körvonalú - negatív képét kapják meg. 

 

A múzeumpedagógus a Vásárhelyi Híreknek azt is hozzátette, hogy amíg a gyerekek alkotnak, addig a szülőknek dr. Cserjés Katalin egyetemi adjunktus tart gondolatébresztő vezetést a Jelet hagyni tárlat művei között. A résztvevők egy-egy hatásos és megragadó képről, többek között Ikarosz bukásáról, Szent Margit legendájáról vagy a Pléh Krisztusról is elbeszélgethetnek az ArtPagony Művészettörténeti Önképző Kör vezetőjével.

 

Az egyéni 300, illetve a családi 500 forintos jegy ellenében minden anyagot és eszközt biztosítanak, és a kreatív és a sikerélményt erősítő különleges képek elvihetők, hiszen - mint az a fotónkon is látható - paszpartuval, keretben, akár a lakás díszei is lehetnek.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Selyemút Pompejie - Stein Aurél nyomában

A Selyemút Pompejie - Stein Aurél nyomában

Ismét izgalmas helyszínre, 1600 éves különleges utazásra invitál a Tornyai János Múzeum, a Korok, kultúrák, lelőhelyek című sorozat záró előadásával.
Egy jelentős lépessel előbbre

Egy jelentős lépessel előbbre

Hamarosan megvalósulhat a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének terve: megvettek egy telket, amelyen megépülhet az Állatvédelmi és Szabadidő Központ.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Győzött a HLKC Kecskeméten

Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

 

És ezt már olvasta?

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban
Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban A történettudományi ülésen a forradalom szereplőinek, emlékezőinek, örököseinek és a kommunista hatalom viszonyát, az államszocializmus évtizedeitt mutatták be.
 
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC A kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest nyert. Interjú Kandó Róberttel.
 
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő
 
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.