Kultúra, oktatásExtrém lesz a vasárnap délután a BFMK előtt

2018. április 26., csütörtök
 

Április 29-én, vasárnap délután három órától a Bessenyei Ferenc Művelődési központ előtt extrém sportok bátor versenyzői tartanak bemutatót.

 

 

 

 

 

 

A rendezvényről az intézmény vezetője, Varga Anikó tartott a helyszínen sajtótájékoztatót csütörtökön, miközben a vasárnapi látványból a Flip Unit Team sportolói villantottak fel akrobatikus elemeket.

 

Raklapokból és egy roncsautóból építenek ügyességi pályát a Dr. Rapcsák András utcán, amelyen a trial kerékpárosok mutatják meg a fizika törvényeinek határát súrolva, egykeréken egyensúlyozva végrehajtott produkcióikat, de eljönnek akrobatikus mutatványaikkal a feéépített elemeken végigszökkenő sportolók is, hatalmas AirTrack szőnyegükkel, amelyet majd a látogatók is kipróbálhatnak.

 

Látható lesz cyr wheel bemutató, amely egy nagy fémkerék, amelyben a sportoló karjaival és lábaival feszíti ki magát és végez forgó gyakorlatokat, de látványos programmal készülnek a BMX-esek is – mondta el varga Anikó, hozzátéve, hogy a programon a részvétel ingyenes.

 
 
VH-Emlékpont
 

Olvassa el ezt is!

Újranyitó programkavalkád a Tájházban

Újranyitó programkavalkád a Tájházban

A nemrégiben véget ért felújítást követően szombaton nagyszabású program keretében vehetik újra birtokba a Tájházat a látogatók. Képekkel.

IV. Hód-Futófesztivál Vásárhelyen

IV. Hód-Futófesztivál Vásárhelyen

Április 29-én vasárnap negyedik alkalommal szervezi meg a Hód-mentor sport és műpártoló egyesület a Hód-Futófesztivált. Részletes információk, térkép, nevezés.
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.

Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért

Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért

Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 

És ezt már olvasta?

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban
Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban A történettudományi ülésen a forradalom szereplőinek, emlékezőinek, örököseinek és a kommunista hatalom viszonyát, az államszocializmus évtizedeitt mutatták be.
 
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC A kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest nyert. Interjú Kandó Róberttel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő