Kultúra, oktatásExtrém lesz a vasárnap délután a BFMK előtt

2018. április 26., csütörtök
 

Április 29-én, vasárnap délután három órától a Bessenyei Ferenc Művelődési központ előtt extrém sportok bátor versenyzői tartanak bemutatót.

 

 

 

 

 

 

A rendezvényről az intézmény vezetője, Varga Anikó tartott a helyszínen sajtótájékoztatót csütörtökön, miközben a vasárnapi látványból a Flip Unit Team sportolói villantottak fel akrobatikus elemeket.

 

Raklapokból és egy roncsautóból építenek ügyességi pályát a Dr. Rapcsák András utcán, amelyen a trial kerékpárosok mutatják meg a fizika törvényeinek határát súrolva, egykeréken egyensúlyozva végrehajtott produkcióikat, de eljönnek akrobatikus mutatványaikkal a feéépített elemeken végigszökkenő sportolók is, hatalmas AirTrack szőnyegükkel, amelyet majd a látogatók is kipróbálhatnak.

 

Látható lesz cyr wheel bemutató, amely egy nagy fémkerék, amelyben a sportoló karjaival és lábaival feszíti ki magát és végez forgó gyakorlatokat, de látványos programmal készülnek a BMX-esek is – mondta el varga Anikó, hozzátéve, hogy a programon a részvétel ingyenes.

 
 
VH-Emlékpont
 

Olvassa el ezt is!

Újranyitó programkavalkád a Tájházban

Újranyitó programkavalkád a Tájházban

A nemrégiben véget ért felújítást követően szombaton nagyszabású program keretében vehetik újra birtokba a Tájházat a látogatók. Képekkel.

IV. Hód-Futófesztivál Vásárhelyen

IV. Hód-Futófesztivál Vásárhelyen

Április 29-én vasárnap negyedik alkalommal szervezi meg a Hód-mentor sport és műpártoló egyesület a Hód-Futófesztivált. Részletes információk, térkép, nevezés.
Őszi Tárlat két héttel később

Őszi Tárlat két héttel később

Az idén hatvanhetedik alkalommal rendezi meg a Tornyai János Múzeum Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítását.
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.