SportEsélyük sem volt

2013. december 2., hétfő
 
Esélyük sem volt

Elveszítette közel egy éve tartó hazai veretlenségét a Vásárhelyi Kosársuli NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. A vendég egriek az irányító Erdei Ádám kiemelkedő teljesítményével (a negyedik perctől végig vezetve) - szinte csere nélkül játszva - megnyerték a csoport rangadóját.

 

 


A találkozó hazai sikert ígért, hiszen a vásárhelyiek január közepe óta nem kaptak ki hazai pályán, minden játékos rendelkezésre állt, sőt pénteken még erősödött is a csapat: az "A" csoportos Szedeáktól (a több játéklehetőség érdekében) kölcsönbe érkezett a 23 éves, 195 cm magas Varga Dániel.

 

A mérkőzés jól kezdődött, a szépszámú közönség előtt Gruda és Marinkovic kosaraival rögtön a hazaiak szereztek előnyt. Jött azonban néhány rossz döntés és kihagyott ziccer támadásban, és  palánk alatti kosaraival máris fordított az Eger (8-15). Nem használtak túl sokat sem a hazai időkérések, sem a cserék - mert Drahos két kosarával még sikerült ugyan rövid időre felzárkózni (13-15), de  a rengeteget hibázó vásárhelyiek a negyed végén így is öt pontos hátránnyal zártak.

 

Amíg a vendégek edzője Váczi Péter ezer fokon égve űzte-hajtotta - szinte csere nélkül játszó - csapatát, a hazaiak állandó forgásban voltak. Vas Péterék mégsem tudták megtörni a vendégek kiváló védekezését, így lényegesen nem változott a két csapat közötti különbség (19-25). A negyed közepén az újabb kihagyott hazai ziccerek és eladott labdák következtében tíz pont fölé (21-34) nőtt az egriek előnye, ami  a szünetig lényegében meg is maradt (32-42). 

A harmadik negyedet a vásárhelyi Varga, illetve az egri Garamvölgyi és Zsemlye is 4-4 hibával kezdte. Hosszabb cserepadjuk miatt ez kedvezőnek tűnt a hazaiak számára. A Kosársuli Vejinovics és a centerek révén partiban volt ugyan, de nem csökkent a hátrány (37-47). A negyed második fele azonban az egri irányítóról, Erdei Ádámról szólt. A mezőny legalacsonyabb játékosaként öt perc alatt szórt egy triplát, dobott két duplát és értékesített két büntetőt és máris 15 pont volt csapata előnye (45-60). A végén Vas és Kukla is duplázott, de ezzel együtt ezt a negyedet is a főiskolások nyerték.

 

Bírja-e az utolsó tíz percet a szinte csere nélkül játszó vendégcsapat, amelynél Garamvölgyi és Zsemlye továbbra is négy-négy hibánál tart? Ez volt a záró játékrész legnagyobb kérdése. A vásárhelyiek zónával kezdtek, de nem túl nagy sikerrel. Marinkovic kosaraira előbb Máté Balázs, majd Erdei két triplával válaszolt (52-69). Igazából ezzel el is dőlt a meccs. Ráadásul a Kosársuli gyors játéka sem érvényesült ezen az estén, mert szinte állandóan állt a játék. Vagy a játékvezetők ítéletei, vagy a pályatörlés miatt. A 35. percre ugyan még egyszer felzárkózott az EnterHód (59-71), de a Drahos ellen befújt fault, majd technikai után Erdei mind a négy büntetőt könyörtelenül értékesítette (59-75). Hiába támadott le a Kosársuli, hiába próbálkoztak magas - majd alacsony szerkezettel a vásárhelyiek - ezen az estén semmi sem sikerült. Az egriek hagytak ugyan ki büntetőket, de a Vásárhely képtelen volt kosarat dobni. Ezzel a felzárkózás helyett súlyos vereség lett a vége: 64-86.

 

Az egriek szinte csere nélkül játszva megismételték 2012 novemberi vásárhelyi sikerüket - teljesen megérdemelten nyertek, végig lényegesen jobb teljesítményt nyújtottak a sokat hibázó, dekoncentráltan játszó hazaiaknál. Nem sikerült győzelemmel köszönteni a névnapját ünneplő vezetőedzőt és az ifjú apát, Kukla Zsoltot sem. A vásárhelyiek teljesítményét jól mutatja, hogy a mezőnyből mindössze 39%-os pontossággal dobtak, de a büntetőket is csak 57 %-al értékesítették.  

A csaknem 500 néző csalódottan nézte végig a jóval erősebb játékoskerettel rendelkező hazaiak szenvedését. A vásárhelyiek ezzel a vereséggel az első helyről a negyedikre estek vissza.

 

EnterHód Vásárhelyi Kosársuli – EKF-Eger-HÉSZ SE 64-86 (15-20, 17-22, 17-18, 15-26)

 

NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés - Hódmezővásárhely, 500 néző.

Vezette: Gelencsér Gy., Reisz P., Domokos L.
Kosársuli: Drahos 8/3, Mócsai 1, Vas 7/3, Marinkovic 11/3 Gruda 10

csere - Czibere, Nyilas 4, VARGA 14, Vejinovic 5/3, Szilágyi, Kukla, Rostás I. 2.

Edzők: dr. Elek András, Utasi Gábor.

 

Dr. Elek András: “Óriási csalódás volt mindenki számára ez a meccs. Érthetetlen, hogy hat kiváló centerünk mellett 17 támadólepattanót leszedhettek a vendégek. Erdei extra jól játszott, de minősít bennünket, hogy egymaga több VAL értéket szorgoskodott össze, mint a mi teljes kezdőötösünk.”

 
 
Forrás: EnterHód Vásárhelyi Kosársuli SE
 

Olvassa el ezt is!

A Hódiák SE sportolói ismét a megye legjobbjai között

A Hódiák SE sportolói ismét a megye legjobbjai között

A Csongrád Megyei Atlétikai Szövetség november 30-án megtartotta évzáró rendezvényét, ahol a 2013-es esztendő értékelése mellett díjazták a megye legeredményesebb utánpótlás-atlétáit is.
Vádemelési javaslat vásárhelyi díler ellen

Vádemelési javaslat vásárhelyi díler ellen

Egy kertvárosi társasház első emeleti szobájában fóliasátor alatt termesztett kábítószert a 26 éves hódmezővásárhelyi H. Zsolt. A lakásból kiáramló szag buktatta le. Képekkel!
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a Vásárhelyen összegyűlt adományokból álló a segélyszállítmányt. Most 29 éve történt.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.