SportÉrtékes győzelem a Baja ellen

2013. február 8., péntek
 
Értékes győzelem a Baja ellen

A szokatlan időpont ellenére meglepően sokan voltak csütörtök este a Hódtóiban. A Kosársuli végig hajtós, izgalmas mérkőzést játszott a tavalyi bajnokság ezüstérmese ellen, és mindent elsöprő harmadik negyedbeli játékával legyőzte a bajnoki tabella 4. helyén álló vendégcsapatot.

 

 

 

Nagyon lassan szállingóztak a nézők, így a legtöbben nem látták az első öt perc szenvedését. Egyszerűen képtelenek voltak Cziberéék kintről betalálni, miközben a bajai Mándity foghatatlan volt a palánk alatt. A cserék sem sokat segítettek: 6-6 után gyorsan 6-14 lett, ráadásul Vasra már a 3. faultot fújták rá 6 perc alatt. Különösen az irányítás nem működött, amit dr. Elek András azzal próbált korrigálni, hogy a 8. percben már a harmadik személy irányított. A védekezés javult ugyan, de sajnos még a büntetők is kimaradtak. A negyed 13-22-es vége nem sok jót sugallt a hazai győzelmi remények tekintetében.

 

A második negyedre szép lassan megtelt a nézőtér, és ekkor már azt láthatták a nézők - hogy Czuprák irányításával feljavult a Kosársuli támadójátéka. Utasi remekül összefogta a védekezést, Kukla (aki ebben a szezonban először játszott Vásárhelyen) foghatatlan volt a palánk alatt, de a visszaállt Vas Péter is sorra betalált. Czibere és  Nyilas kinti dobásai helyett Schéda és Utasi betörésekből szerezte sorra a pontokat. 35-35-nél úgy tűnt minden rendben lesz, de a vendégek Mándity révén ismét elhúztak. A közönségnek nem nagyon tetszett a játékvezetés, a bajaiak túl sok büntetőt dobhattak.

 

Szünet után Nyilas és Marinkovic közeli találataival tartották a hazaiak Hosszúékkal a lépést, felváltva estek a kosarak 44-48-ig. Ekkor Utasiék lehúzták a rollót: elképesztően jó védekezéssel 7 percig nem kaptak kosarat, miközben 17-et dobtak. Vejinovics remekül irányított, és zsinórban szerzett 11 pontjával eldőlt a meccs. 59-48-as eredménnyel zárult a harmadik játékrész.

 

Az utolsó tíz perc elején Utasiékat pihentette az edző, de Vas és Marinkovic pontjaival maradt az előny: 69-57. A Baja azonban nem adta föl, kihasználva néhány könnyelmű vásárhelyi támadást - szerzett labdákból felzárkóztak. (69-63) Jött a vásárhelyi időkérés, meg hármas csere - és minden helyreállt. Vas nagyon jókor bevágott egy triplát, majd egy duplát is - miközben Nyilas szép csendben értékesített hatból hat büntetőt. A bajaiak erőlködtek, a mezőnyjátékosok szereztek néhány bravúrkosarat - de a hátrányuk szép lassan nőtt. A 12 pontos hazai győzelem a második félidő alapján reális volt.

 

EnterHód Vásárhelyi KS - Bajai Bácska FKE 82-70 (13-22, 24-18, 22-8, 23-22)

 

NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző - vezette: dr. Varga, Vadász, Borgula

Kosársuli: VEJINOVICS 13/3, Czibere 2, VAS 18/6, NYILAS 14, MARINKOVIC 16,

csere - Szilágyi 2, Mócsai 3, Czuprák 2, Kukla 4, UTASI 4, Schéda 4

 

dr. Elek András edző: "Nagyon értékes győzelmet szerzett a csapat. Tízenegy játékos lépett pályára, és mindenki kivette részét a sikerből. Vagy védekezésével, vagy pontszerzéseivel - néhányan mindkettővel. És még egy nagyon fontos dolog: a közönség ismét elégedett volt!"

 
 
Forrás: EnterHód Vásárhelyi Kosársuli SE
 

Olvassa el ezt is!

Kodály és Bartók zenéje kiégetve

Kodály és Bartók zenéje kiégetve

A hódmezővásárhelyi majolika centenáriuma előtt tisztelgő kortárs iparművészek alkotásaiból február 10-én, vasárnap délben nyílik kiállítás az Alföldi Galéria Kossuth téri szárnyában. Képekkel!
Első fokon pert vesztett a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás

Első fokon pert vesztett a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás

A bíróság szerint a társulás és az alperesek között nincs olyan jogviszony, amely alapján a gyermekek kötelezhetőek lennének a térítésidíj-különbözet megfizetésére.
 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki

A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki

A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.