SportÉrmes helyezések a Vajdaságban

2019. november 5., kedd
 
Érmes helyezések a Vajdaságban

A Vojvodinai Judó Szövetség november 2-án és 3-án rendezte meg Novi Sadban a Memorial tournament of grand judokas of Vojvodina 2019 (A Neves Júdosok Emlékversenyét)

 

 

 

 

 

 

A 2005 és 2012 (vagyis a 7 évestől 14 évesig) között született sportolók részére kiírt versenyen a Hód Judo Sportegyesület 3 sportolóval vett részt.

 

A legifjabb sportolók közül az u9 (2011-2012) kategóriában Hangyási Zengő Eszter idei második nemzetközi versenyen is felállhatott a dobogóra. A nyáron Solinban szerzett bronzérme után ezúttal a dobogó tetejére szólították és aranyérmet vehetett át a 38 kg-os kategóriában.

 

Ocsák Zoltán, az egyesület edzője tájékoztatása szerint, az u9-es fiúk között Török Zoltán menetelt a döntőig. Horvátországban még nem, de ezúttal már sikerült a dobogóra is felküzdenie magát. A döntő egy nagyon kiélezett csatát hozott, ahol a vásárhelyi fiúnak ugyan több indítása volt, de ellenfele tudott pontértékű akciót bemutatni, így a dobogó második fokára állhatott fel a 31 kg-os kategóriában.

A nagyobbak között Varga Szabolcs Dominik révén volt érdekelt az egyesület, akinek egy sajnálatos otthoni baleset következtében ki kellett hagyni a korosztályos országos bajnokságot és most igyekezett behozni az elmaradt időszakot. Szépen küzdött, ami ezen a versenyen a 7. helyhez volt elegendő az u13 kategória 34 kg-os mezőnyében.

 

A többiek az országos bajnokságokra készülnek ebben a periódusban, őket a következő hetekben láthatjuk viszont a tatamin.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ámmer Gergő tárlatvezetése

Ámmer Gergő tárlatvezetése

A Tornyai-plakettet elnyert Ámmer Gergő szobrászművész tartott alkotói tárlatvezetést A tökéletlenség harmóniája című egyéni kiállításában.
A küzdelmes döntetlen pontot ért

A küzdelmes döntetlen pontot ért

Az őszi szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt rájuk. Így is történt, de a lányok harcossága és bátorsága pontot eredményezett.
Határtalan óvodaprogram

Határtalan óvodaprogram

A választáson magát megmérető Dr. Grezsa István visszatért eredeti tevékenységéhez, a magyar költségvetésből jóváhagyott tízmilliárdok szétosztásához.
Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Huszonnégy előadó - köztük két  vásárhelyi kislány - jutott tovább a Fölszállott a páva új gyerekévadának első adásából.
 

És ezt már olvasta?

Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.