MozaikEnnivaló receptjeink - Török zöldborsós-húsos ragu

2017. augusztus 6., vasárnap
 
Ennivaló receptjeink - Török zöldborsós-húsos ragu

Ha valaki trendi ételt akar tálalni, rögtön az olasz, vagy netán az utóbbi időben a kínai konyha specialitásaiban gondolkodik. Mi most Dél Európa és a Távol Kelet között „félúton” egy török kulináris gyöngyszemet kínálunk.  

 

 


 

 

Zöldborsós húsos ragú      Etli Bezelye

 

 

Hozzávalók:

 

     250 g sovány bárány- vagy marhapörkölt hús

     500 gr borsó (friss, fagyasztott vagy konzerv)

     1 közepes vöröshagyma

     3-4 közepes burgonya

     3-4 közepes sárgarépa

     1 evőkanál paradicsompüré

     fél evőkanál paprika krém (pl.:Piros arany)

     2 teáskanál só

     1 teáskanál fekete bors

     3 evőkanál olívaolaj

     curry

     2-3 csésze forró víz



Elkészítés:

Tegye a húst kuktába, kevés olajjal pirítsa a húst addig, amíg a saját leve elpárolog. Ha a leve már elpárolgott, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és süssük tovább, amíg a hagyma megfonnyad. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 2-3 csésze forró vizet (tetszés szerint  húslevet) Most fedjük le a kuktát és további 25-30 percig főzzük.

Közben a sárgarépát 1-2 cm-es félkarikába, a burgonyát pedig 2 cm kockákra vágjuk. Miután a hús megfőtt, kinyitjuk a kuktát és hozzáadjuk a borsót, sárgarépát és a burgonyát, curry-t, majd visszazárva 5 percig főzzük. Figyelem! A fagyasztott borsó egy kicsit csökkentheti a főzési időt.

 

Jól megy pilaf-fal (egy rizsből vagy bulgurból készült körettel)

 

Nézze meg Ennivaló receptjeink gyűjteményét ITT!

 

Olvassa el ezt is!

Zsűri előtt az Őszi Tárlatra beadott anyag

Zsűri előtt az Őszi Tárlatra beadott anyag

584 beadott mű közül kell kiválasztani, melyeket láthatja a közönség az október elején nyíló képzőművészeti kiállításon.

Három év első fokon

Három év első fokon

H.T.-t, az egykori mindszenti jegyzőt a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság tegnap ítélte el folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalásért, sikkasztásért és okirat-hamisításért. 
Enni jó volt az őskorban is - Gasztrotörténelem

Enni jó volt az őskorban is - Gasztrotörténelem

A bronzkori szamócatorta. Elkészíthető receptek az ókorból. Főzzünk együtt az ókori rómaiakkal! Gyulai Ferenc a Szent István Egyetem tanára, az MTA doktora kulináris kiránulása a Vásárhelyi Hírekben!   I. rész

 

Gyulai Józsefre emlékezünk

Gyulai Józsefre emlékezünk

„Apámra gondolva; tisztán emlékszem még ma is, ahogyan a konyhalámpa alá tartott pingpong labdával magyarázza az ötévesnek a Föld keringését..."
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.