
Ha valaki trendi ételt akar tálalni, rögtön az olasz, vagy netán az utóbbi időben a kínai konyha specialitásaiban gondolkodik. Mi most Dél Európa és a Távol Kelet között „félúton” egy török kulináris gyöngyszemet kínálunk.
Zöldborsós húsos ragú Etli Bezelye
Hozzávalók:
250 g sovány bárány- vagy marhapörkölt hús
500 gr borsó (friss, fagyasztott vagy konzerv)
1 közepes vöröshagyma
3-4 közepes burgonya
3-4 közepes sárgarépa
1 evőkanál paradicsompüré
fél evőkanál paprika krém (pl.:Piros arany)
2 teáskanál só
1 teáskanál fekete bors
3 evőkanál olívaolaj
curry
2-3 csésze forró víz
Elkészítés:
Tegye a húst kuktába, kevés olajjal pirítsa a húst addig, amíg a saját leve elpárolog. Ha a leve már elpárolgott, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és süssük tovább, amíg a hagyma megfonnyad. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 2-3 csésze forró vizet (tetszés szerint húslevet) Most fedjük le a kuktát és további 25-30 percig főzzük.
Közben a sárgarépát 1-2 cm-es félkarikába, a burgonyát pedig 2 cm kockákra vágjuk. Miután a hús megfőtt, kinyitjuk a kuktát és hozzáadjuk a borsót, sárgarépát és a burgonyát, curry-t, majd visszazárva 5 percig főzzük. Figyelem! A fagyasztott borsó egy kicsit csökkentheti a főzési időt.
Jól megy pilaf-fal (egy rizsből vagy bulgurból készült körettel)
Nézze meg Ennivaló receptjeink gyűjteményét ITT!