SportElpuskázott helyzetek, eladott labdák

2019. október 14., hétfő
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák

A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. A szezon eddigi találkozóihoz hasonlóan az egyik szemünk sírt, a másik nevetett.

 

 

 

 

 

 

 

Előbb a fiatalok léptek pályára, akik hibátlan mérlegükön egy pillanatig sem akartak alább adni. Ennek szellemében teljesítettek, és végül remek csapatjátékkal újabb kiütéses sikert arattak. A 138-38-as, azaz kerek százpontos győzelem egyben azt is jelenti, hogy továbbra is tapadunk a szintén veretlen Pécs, Sopron kettősre - érdekesség, hogy a következő fordulóban egy nagy széria biztos megszakad valamelyik gárda számára, hisz Pécs U20-Kosársuli U20 rangadót rendeznek október 27-én.

 

A felnőttcsapat találkozója nagyon szoros csatát hozott, és nem múlott sokon, hogy sikerüljön megszakítani a rossz sorozatot. A palánknál történő "kisebb akadályok" elhárítása után (képünkön) az első negyed igencsak rapszodikus játékot eredményezett, hisz a pápaiak jó tripláikkal már tíz ponttal is vezettek, mégis miénk volt a játékrész vége. A minimális különbség a szünetig sem változott, és hiába igyekezett elhúzni a vendéglátó, Molnár Bence vezényletével volt visszaút.

 

Az 50-46-os hazai előnyt hozó félidőt követően egészen furcsán alakult a harmadik negyed, hisz előbb egy 14-0-s pápai rohammal majd' húszpontosra hízott a differencia, majd a negyed második öt perce abszolút a miénk volt, Rostás Imre és a visszatérő Kelemen Balázs kosarai egy 13-0-s etapot eredményeztek (64-59 a harmadik játékrész végén). A záró percekben mindkét félnek voltak jó és rossz periódusai, a végül 26 pontig jutó Molnár kettesével 71-69-nél mi vezettünk, ám hiába kezdődött 73-73-mal az utolsó minutum, nálunk jöttek az elpuskázott helyzetek és az eladott labdák, a jól védekező, egy fokkal higgadtabb Pápa pedig jól büntetőzött és végül 80-73-ra nyert.

 

NB I/B Zöld csoport, 4. forduló:

Concordia Motax KC Pápa - Vásárhelyi Kosársuli 80-73 (24-23, 26-23, 14-13, 16-14)

Pápa, 250 néző. V.: Jurák, Józsa, dr. Stánicz.

 

Pápa: Sonyák 10/6, Horváth 14/9, MURAI 20/3, Oroszi 4, Keller 8

Csere: Hódi 11/9, Balla 2, Burai 8/3, Márton L. 3/3, Kocsis

Edző: Kálmán László

 

Kosársuli: Varga Á. 4/3, Varga Z. 3/3, Bálint 2, Hargitai 6, Perák 6

Csere: Kovács 8/6, MOLNÁR 26/6, Rostás 12, Kelemen 6, Balogh

Edző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Éles, egylabdás rangadót buktunk el, a szerencse nem mellettünk állt. A legrosszabbkor hibáztunk mindig, így nem sikerült a bravúr. Még mindig hiányzik az a plusz a játékunkból, ami győzelmet érne, de jövő héttől még keményebben dolgozunk érte."


A következő fordulóban, október 27-én Pécsre látogat a felnőttcsapat is. Az a kiszálló sem ígérkezik könnyűnek, hisz a Rátgéber Akadémia jelenleg vezeti a bajnokságot.

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dobogós helyezések Budapesten

Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

Mindszenti sorozatbetörés elfogással

Mindszenti sorozatbetörés elfogással

Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.
Indul a szakmát tanulók nagy versenye

Indul a szakmát tanulók nagy versenye

Ismét megkezdődnek a szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői. A vásárhelyi szakképzők tanulói is ott lesznek. Tavaly a 37-ből csak egy tanuló volt döntős.
Halálos baleset Szikáncs és Földeák között

Halálos baleset Szikáncs és Földeák között

Földeáki férfi a december 29-én valamivel 3 óra után történt baleset áldozata. Személygépkocsijával lesodródott az útról és felborult.

 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
 
Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
 
Hommage á Tornyai János
Hommage á Tornyai János A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
 
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.