SportEgy sikeres szezon végén

2019. augusztus 17., szombat
 
Egy sikeres szezon végén

Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.

 

 

 

 

 


 

Ami a márciustól júliusig tartó országos bajnokságok (felnőtt, ifjúsági, serdülő, gyermek, cápa, delfin, hosszútávú medencés, illetve nyílt vízi) összesített pontversenyét illeti, a klub 1418 ponttal a rangsor előkelő, 12. helyén, egyben a Győr, a Szeged és az Eger mögött a 4. legjobb vidékiként (és 2. Csongrád megyeiként) zárt. Ha kizárólag a szigorúan vett medencés számokat nézzük, úgy a tavalyi 9. pozícióhoz képest egyet rontott a klub, és holtversenyben a 10. az országban.

 

Mindez Kenéz László elnök szerint “szép eredmény, főleg az anyagi lehetőségek tükrében, és azt vizsgálva, hogy kis klubként ismét a fővárosi nagyágyúk közvetlen közelében végeztünk”.

Az ifjúsági, valamint a delfin korosztály pontversenyében is az első tízben zártak a versenyzők, és összesen hét országos bajnoki cím (Földesi Balázs háromszor, Szilágyi Csaba kétszer, Szőke Zita egyszer diadalmaskodott, és a kaposvári 4×100-as lány ifi vegyesváltó (Forján Anna, Zaka Maja, Batta Orsolya, Szőke Zita) is nyert) jött össze, a további érmes, valamint pontszerző helyekről nem beszélve.

 

Nyár végéig ráadásul még egy világesemény vár a junior Eb-t követően Szőke Zitára, aki az augusztus 20. és 25. között a Duna Arénában rendezendő ifjúsági világbajnokságon három egyéni és öt váltószámban képviseli a NICS-HSÚVC-t. Felkészüléséről és programjáról Bán Sándor vezetőedző beszélt.

“A NICS-HSÚVC a rendkívül szerény és szorgalmas ifjú versenyzőnőjének, Szőke Zitának felkészülése a jövő heti ifi világbajnokságra befejeződött. Szerencsére betegség nélkül tudta végigedzeni az utolsó heteket is, így nyugodt lelkiismerettel léphet a rajtkőre a Duna Arénában. Egyéniben 50 és 100 gyorson, valamint 50 pillangón képviselheti hazánkat, városunkat a világ színe előtt, de ezeken kívül még öt váltóban vár rá nagyon nehéz feladat. A rendkívül erős mezőnyben azzal a tudattal állhat a küzdelmek elé, hogy minden tőle telhetőt megtett a tőle elvárható legjobb szereplésért, és büszke arra, hogy a világ legjobbjai között képviselheti a legklasszikusabb számokban hazánkat! Augusztus 20-án, a nyitónapon, a 4×200-as női gyorsváltóban mutatkozik be, majd 21-én 100 női gyorson és a 4×100-as mix vegyesváltóban. Augusztus 22-én 50 női pillangón és a 4×100-as mix gyorsváltóban fog várhatóan úszni. 23-án pihenőnapja lesz, majd 24-én, szombaton 50 női gyors és a 4×100-as női gyorsváltó vár rá. Az utolsó versenynapon, 25-én a 4×100-as női vegyesváltóval fogja zárni a sűrű programját.”

 

Ami a július eleji, hivatalos bejelentés és bejegyzés értelmében már jogilag is a névadó szponzor, a NICS nevét viselő egyesület életét érinti, Korcsik Levente a szervátültetettek világbajnokságán vesz részt az angliai Newcastle-ben, míg a szeniorok szintén sikeres hónapokat tudhatnak maguk mögött, legutóbb nyár közepén, a gyulai nyílt pályás ob-n a korosztályában egyeduralkodónak számító Nagy Enikő és Bogár Tibor is győzött, de a többi szenior is rendszeresen előkelő helyezésekkel méretteti meg magát a különböző viadalokon.

 

Augusztus 30-án, pénteken 17 órakor a hódmezővásárhelyi Hordó Pizzériában hivatalosan is lezárul az idény, egyben ezzel párhuzamosan megkezdődik az új. Szeptembertől változások lépnek életbe mind az edzők, mind a csoportok összetételét, mind a versenyzői garnitúra tekintetében, többen elhagyják az egyesületet és új érkezők is lesznek.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - NICS-HSÚVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
Ötnapos ünnepi programsorozat

Ötnapos ünnepi programsorozat

Öt nap, két színpad, tucatnyi program, Quimby koncert, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
 

És ezt már olvasta?

Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.