Kultúra, oktatásEgy mozgalmas nap a hagyományok jegyében

2019. szeptember 5., csütörtök
 
Egy mozgalmas nap a hagyományok jegyében

Szeptember 7-én, szombaton családi napra várják a kicsiket és a nagyokat. 10-től este 10-ig tart az Őszelő Hagyományőrző Fesztivál a vásárhelyi Tájházban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Délelőtt a Hagyományőrző Pálffy Huszárok és a Szegedi III. Honvédzászlóalj alaki bemutatóját láthatják majd, de lesz még tábori életkép, sortűz, íjászkodás, kézműves foglalkozás. A gyerekek „menetlevéllel kezükben járhatják végig a területet, és különféle próbák, és feladatok megoldásával remekül érezhetik magukat.

 

Részletes program:

 

9:30: A huszárok érkezése lóháton. A gyalogosok sorakozója

11:00 – 11:30 A Hódmezővásárhelyi Pálffy Huszárok alaki bemutatója.

11:30 - 12:00 Szegedi III. Honvédzászlóalj alaki bemutatója, sortűz.

14.00-14.30 Toborzó a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület, a Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület, a Gazdasági Egyesület Aranykalász Népdalkör és a Kankalin Néptáncegyüttes közreműködésével.

15:30 Fény Rét (zenés eszköz-szer-tartás)
"gaztemplomos" Bende László "önálló alkotó"

16:00 Gyimesi ének tanítás

16:30 Nagy Gábor – duda nóták

17:00 Ágakhegyén is túl... Mesél: Soós Emőke

17:30 Rákóczi Kocsmája zenei műhely

18:30 Korsós Kinga és Lerner Júlia

19:30 Tekergők zenekar

20:30 Ókörös Trió

21:30 Est Fény Rét (zenés eszköz-szer-tartás)
"gaztemplomos" Bende László "önálló alkotó"

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hello Modern Agrárium

Hello Modern Agrárium

A vásárhelyi rendezvények célja, hogy a végzős középiskolások, fiatal pályaválasztók megismerjék a mezőgazdaság high-tech arcát és közelebb kerüljenek az agráriumhoz.
Nemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

Nemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

Egyelőre kérdőjeles a cím, de valószínű nem sokáig, mert minden remény megvan arra, hogy megépül. Az Önkormányzat szerint nincs akadálya a beruházásnak.
Egy tök jó nap volt!

Egy tök jó nap volt!

Ahogy leszállt az este legalább 50 töklámpással vonultak fel a gyerekek az újvárosi utcákon, de hogy estig mennyi kókuszgolyó fogyott el azt csak megbecsülni lehet. Képekkel!
Szentesre fókuszálnak

Szentesre fókuszálnak

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör hívta vendégségbe a Lucien Hervé Kamera Klubot, amelynek május 18-án nyílik a Fény-képmutatók című fotókiállítása.
 

És ezt már olvasta?

Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában A kiállítás része a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum közös uniós projektjének.
 
Szövetségre lép tíz megyei jogú város
Szövetségre lép tíz megyei jogú város Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 
Hajdú Kitti három érmes helyezése
Hajdú Kitti három érmes helyezése A Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületét Hajdú Kitti képviselte az év utolsó fedettpályás kiemelt díjugrató versenyén Kecskeméten.
 
Advent második vasárnapja
Advent második vasárnapja Ismét nagyszámű érdeklődővel december 8-án, advent második vasárnapján meggyújtották a sétálóutcán felállított adventi koszorú második gyertyáját.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
90 éves Asztalos Zsuzsanna
90 éves Asztalos Zsuzsanna Gyermekük házasságukból nem született, elő rokona nincs, ezért is kérte az otthonba történő felvételt.
 
A Mikulás-kívánság fele valósult meg
A Mikulás-kívánság fele valósult meg

U20-as és felnőttcsapatunk is pályára lépett december 6-án az NB I/B Zöld csoportjában. Azt reméltük, hogy a Mikulás két győzelemmel ajándékozza meg a Kosársulit.