GazdaságEgy kis emelés itt-ott

2016. december 31., szombat
 
Egy kis emelés itt-ott

A vásárhelyiek idén sem ússzák meg áremelések nélkül. A novemberi közgyűlésen elhangzottak szerint, közel négy éve stagnálnak a közétkeztetési árak, így aztán itt az ideje a változásnak.

 

 

 

Fotó: VH

 

 


Január elsejétől a bölcsődékben 455-ről 500 forintra, az óvodákban 532-ről 600-ra, az általános iskoláknál 658-ról 680-ra, a középiskoláknál 1069 forintról 1200-ra nő a napi térítési díj.

 

Nem sok bölcsődés és óvodáskorú gyerek szüleit érinti, mert a bölcsődékbe járó gyerekek 85 százaléka, az óvodások 91 százaléka ingyenesen, vagy féláron  kapja a napi étkezést. Az általános és középiskolákban már jobban érezhető lesz az áremelés, mert átlagosan csak közel a diákok fele kapja ingyen vagy féláron az étkezést.

 

Döntöttek az egyébként nagy veszteséggel üzemelő strand és uszoda belépődíjainak emeléséről is. Több kedvezmény megszűnése mellett a felnőtt napijegy 1250 forintról 1400-ra drágul, a diák és nyugdíjas jegy 750-ről 900 forintra emelkedik. Van viszont ami nem emelkedik, mint például a családi jegy.

A 100 alkalomra szóló bérlet 7000 forinttal drágul, vagyis 70 ezer forintba kerül januártól.  

A hírek szerint januárban már használni lehet a konditermet is, a napi belépő (1400) plusz 500 forintért.

Mint ismeretes a régi lelátó helyén épült konditermet júniusban az Ifjúsági Úszó Európa-bajnokság alkalmából - ha nem is ünnepélyesen de - egyszer már átadták (mint képünkön is látható) Gyurta Dániel asszisztálásával, ám mint kiderült a jogszabályok értelmében az izomfejlesztő gépekhez  - állítólag - nem volt meg a magyar nyelvű használati utasítás, így a sportolni vágyók nem is használhatták immáron több mint fél éve.

 

A strand áremeléseihez még érdemes azt is hozzátenni, hogy a két vásárhelyi úszóegyesület tagjaitól havi 3300 Ft. úgynevezett sportbelépőt akar szedni a Hódstrand KFT. az októberi közgyűlési határozata szerint.

 

Ide tartozik, hogy leszerelik a strand parkolójánál a sorompókat és a városi parkoló rendszerbe integrálódva, egységesen ott is óránként 200 forint lesz a parkolási díj, merthogy a városi parkolás is emelkedik, 160-ról 200 forintra.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Inkább több mint kevesebb

Inkább több mint kevesebb

Most kiderül mennyivel kedvezőbb anyagi helyzetet eredményezhetnek a januári változások. Összeállításunk a teljesség igénye nélkül!
Megérdemelt győzelem

Megérdemelt győzelem

Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A vásárhelyi lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.
Frissdiplomások esélyei

Frissdiplomások esélyei

A megkérdezettek nagy része egy ígéretes munkáért hajlandó lenne elköltözni: többségük inkább külföldre menne, kicsit kevesebben az országon belül költöznének.
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.

 

És ezt már olvasta?

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban
Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban A történettudományi ülésen a forradalom szereplőinek, emlékezőinek, örököseinek és a kommunista hatalom viszonyát, az államszocializmus évtizedeitt mutatták be.
 
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC A kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest nyert. Interjú Kandó Róberttel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.