Kultúra, oktatásEgy hét múlva kezdődik a SZIN

2013. augusztus 12., hétfő
 
Egy hét múlva kezdődik a SZIN

Augusztus 20-án kezdődik az idei Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN). A honlapon elérhető koncertnaptár szerint több mint száz hazai zenekar és számos ismert külföldi dj lép fel öt színpadon és hét programhelyszínen a dél-alföldi fesztiválon.

 


 

A SZIN-en a koncerteken túl zöld programok, színházi előadások, civil falu, extrémsport-park, strandparty és számos más szórakozási lehetőség várja a fesztiválozókat egészen vasárnap hajnalig.     A hazai zenei fellépők között lesz Ákos, a Tankcsapda, a Punnany Massif és a Paddy and the Rats. A külföldi dj-k sorában található a legendás brit hiphop zenekar, a Stereo MCs két tagja, Rob Birch és Nick Hallam, akik az amerikai Jungle Brothers-ből ismert Bammel kiegészülve készülnek egy különleges dj-szettel, amelyben az electro house, a break és a dubstep stílus is megjelenik.

A fesztivál utolsó napján az elsősorban funky, hiphop és soul stílust keverő klublemezlovas, a Portishead egykori turné dj-je, Andy Smith pörgeti a lemezeket MC Honey Brown-nal. A SZIN számos zenei műfajt és stílust sorakoztat fel idén, köztük lesz a hiphop, a funky, a rock, a house, az elektronikus zene és a népzene is.     

A fesztivál öt színpadon és hét programhelyszínen fog zajlani. Az egyéb művészetek kedvelői a SZIN Színházban tekinthetnek meg előadásokat a Szegedi Nemzeti Színház művészei és vendégművészek előadásában. Műsoron lesz Alessandro Baricco Novecentója, Barnák László, Poroszlay Kristóf és Szívós László közös előadásában a NYUGATpontHU, valamint Horváth Gergely önálló estje Garaczi László szövegéből Egy lemur vallomásai címmel.

A fesztivál zöld felfogásához híven idén is környezettudatos programokkal várja a közönséget, a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezettek a civil faluban tájékozódhatnak a különböző szervezetek munkájáról. Idén is lesz silent disco, ahol többféle stílusú zene közül választva fejhallgatóval bulizhat a közönség, a nevetésről pedig a Dumaszínház fellépői, Felméri Péter, Janklovics Péter és Mogács Dániel gondoskodnak.     

 

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, és néhány év szünet után 2003-ban indult újra. Az elmúlt években többek között a Cure, Kelis, a Kosheen, Diana King, az Apollo 440, az Alphaville és a Tarantinos is megfordult a négynapos fesztiválon.

 

Olvassa el ezt is!

Bronzéremmel készül a világbajnokságra

Bronzéremmel készül a világbajnokságra

Az erős mezőny ellenére, ez inkább felkészülési versenynek tekinthető, mert – igaz nagyon örül a jó helyezésnek – de elsősorban a november 13-án kezdődő WBPF Világbajnokságra készül.
Szent István király ünnepe Hódmezővásárhelyen

Szent István király ünnepe Hódmezővásárhelyen

Ötnapos rendezvénysorozattal készül Hódmezővásárhely Szent István Király ünnepére. Idén már augusztus 16-án, pénteken kezdődik a rendezvénysorozat. Részletes programmal!
Régészeti pillanatképek

Régészeti pillanatképek

Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
Megy tovább a (pollen)porhintés

Megy tovább a (pollen)porhintés

Az irtás helyett inkább a büntetésre feküdtek rá, legalább 152 millió forintnyi bírságot szedtek be tavaly, és mindössze 50 milliót költöttek a védekezésre.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.