Kultúra, oktatásEgy hét múlva kezdődik a SZIN

2013. augusztus 12., hétfő
 
Egy hét múlva kezdődik a SZIN

Augusztus 20-án kezdődik az idei Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN). A honlapon elérhető koncertnaptár szerint több mint száz hazai zenekar és számos ismert külföldi dj lép fel öt színpadon és hét programhelyszínen a dél-alföldi fesztiválon.

 


 

A SZIN-en a koncerteken túl zöld programok, színházi előadások, civil falu, extrémsport-park, strandparty és számos más szórakozási lehetőség várja a fesztiválozókat egészen vasárnap hajnalig.     A hazai zenei fellépők között lesz Ákos, a Tankcsapda, a Punnany Massif és a Paddy and the Rats. A külföldi dj-k sorában található a legendás brit hiphop zenekar, a Stereo MCs két tagja, Rob Birch és Nick Hallam, akik az amerikai Jungle Brothers-ből ismert Bammel kiegészülve készülnek egy különleges dj-szettel, amelyben az electro house, a break és a dubstep stílus is megjelenik.

A fesztivál utolsó napján az elsősorban funky, hiphop és soul stílust keverő klublemezlovas, a Portishead egykori turné dj-je, Andy Smith pörgeti a lemezeket MC Honey Brown-nal. A SZIN számos zenei műfajt és stílust sorakoztat fel idén, köztük lesz a hiphop, a funky, a rock, a house, az elektronikus zene és a népzene is.     

A fesztivál öt színpadon és hét programhelyszínen fog zajlani. Az egyéb művészetek kedvelői a SZIN Színházban tekinthetnek meg előadásokat a Szegedi Nemzeti Színház művészei és vendégművészek előadásában. Műsoron lesz Alessandro Baricco Novecentója, Barnák László, Poroszlay Kristóf és Szívós László közös előadásában a NYUGATpontHU, valamint Horváth Gergely önálló estje Garaczi László szövegéből Egy lemur vallomásai címmel.

A fesztivál zöld felfogásához híven idén is környezettudatos programokkal várja a közönséget, a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezettek a civil faluban tájékozódhatnak a különböző szervezetek munkájáról. Idén is lesz silent disco, ahol többféle stílusú zene közül választva fejhallgatóval bulizhat a közönség, a nevetésről pedig a Dumaszínház fellépői, Felméri Péter, Janklovics Péter és Mogács Dániel gondoskodnak.     

 

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, és néhány év szünet után 2003-ban indult újra. Az elmúlt években többek között a Cure, Kelis, a Kosheen, Diana King, az Apollo 440, az Alphaville és a Tarantinos is megfordult a négynapos fesztiválon.

 

Olvassa el ezt is!

Bronzéremmel készül a világbajnokságra

Bronzéremmel készül a világbajnokságra

Az erős mezőny ellenére, ez inkább felkészülési versenynek tekinthető, mert – igaz nagyon örül a jó helyezésnek – de elsősorban a november 13-án kezdődő WBPF Világbajnokságra készül.
Szent István király ünnepe Hódmezővásárhelyen

Szent István király ünnepe Hódmezővásárhelyen

Ötnapos rendezvénysorozattal készül Hódmezővásárhely Szent István Király ünnepére. Idén már augusztus 16-án, pénteken kezdődik a rendezvénysorozat. Részletes programmal!
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő

Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
Botrányos közjáték a díjátadón

Botrányos közjáték a díjátadón

Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."