Kultúra, oktatásEgy hét múlva kezdődik a SZIN

2013. augusztus 12., hétfő
 
Egy hét múlva kezdődik a SZIN

Augusztus 20-án kezdődik az idei Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN). A honlapon elérhető koncertnaptár szerint több mint száz hazai zenekar és számos ismert külföldi dj lép fel öt színpadon és hét programhelyszínen a dél-alföldi fesztiválon.

 


 

A SZIN-en a koncerteken túl zöld programok, színházi előadások, civil falu, extrémsport-park, strandparty és számos más szórakozási lehetőség várja a fesztiválozókat egészen vasárnap hajnalig.     A hazai zenei fellépők között lesz Ákos, a Tankcsapda, a Punnany Massif és a Paddy and the Rats. A külföldi dj-k sorában található a legendás brit hiphop zenekar, a Stereo MCs két tagja, Rob Birch és Nick Hallam, akik az amerikai Jungle Brothers-ből ismert Bammel kiegészülve készülnek egy különleges dj-szettel, amelyben az electro house, a break és a dubstep stílus is megjelenik.

A fesztivál utolsó napján az elsősorban funky, hiphop és soul stílust keverő klublemezlovas, a Portishead egykori turné dj-je, Andy Smith pörgeti a lemezeket MC Honey Brown-nal. A SZIN számos zenei műfajt és stílust sorakoztat fel idén, köztük lesz a hiphop, a funky, a rock, a house, az elektronikus zene és a népzene is.     

A fesztivál öt színpadon és hét programhelyszínen fog zajlani. Az egyéb művészetek kedvelői a SZIN Színházban tekinthetnek meg előadásokat a Szegedi Nemzeti Színház művészei és vendégművészek előadásában. Műsoron lesz Alessandro Baricco Novecentója, Barnák László, Poroszlay Kristóf és Szívós László közös előadásában a NYUGATpontHU, valamint Horváth Gergely önálló estje Garaczi László szövegéből Egy lemur vallomásai címmel.

A fesztivál zöld felfogásához híven idén is környezettudatos programokkal várja a közönséget, a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezettek a civil faluban tájékozódhatnak a különböző szervezetek munkájáról. Idén is lesz silent disco, ahol többféle stílusú zene közül választva fejhallgatóval bulizhat a közönség, a nevetésről pedig a Dumaszínház fellépői, Felméri Péter, Janklovics Péter és Mogács Dániel gondoskodnak.     

 

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, és néhány év szünet után 2003-ban indult újra. Az elmúlt években többek között a Cure, Kelis, a Kosheen, Diana King, az Apollo 440, az Alphaville és a Tarantinos is megfordult a négynapos fesztiválon.

 

Olvassa el ezt is!

Bronzéremmel készül a világbajnokságra

Bronzéremmel készül a világbajnokságra

Az erős mezőny ellenére, ez inkább felkészülési versenynek tekinthető, mert – igaz nagyon örül a jó helyezésnek – de elsősorban a november 13-án kezdődő WBPF Világbajnokságra készül.
Szent István király ünnepe Hódmezővásárhelyen

Szent István király ünnepe Hódmezővásárhelyen

Ötnapos rendezvénysorozattal készül Hódmezővásárhely Szent István Király ünnepére. Idén már augusztus 16-án, pénteken kezdődik a rendezvénysorozat. Részletes programmal!
Megérdemelt győzelem

Megérdemelt győzelem

Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A vásárhelyi lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.
A helyzeteket nem sikerült gólra váltani

A helyzeteket nem sikerült gólra váltani

A Ferencvárosi TC II. ellen játszott NB III-as bajnokit a HFC. A tisztes helytállás maximálisan összejött, egy kis szerencsével pedig akár pontot is csenhettünk volna.
 

És ezt már olvasta?

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban
Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban A történettudományi ülésen a forradalom szereplőinek, emlékezőinek, örököseinek és a kommunista hatalom viszonyát, az államszocializmus évtizedeitt mutatták be.
 
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC A kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest nyert. Interjú Kandó Róberttel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.