Kék hírekDrog nagyüzem vásárhelyi szálakkal

2019. október 10., csütörtök
 
Drog nagyüzem vásárhelyi szálakkal

Jogerősen hét, illetve kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két férfit, akik egy nagykőrösi tanyán 2015-ben hónapokon át amfetaminlabort működtettek.

 

 

 

 

 

 

 

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 33 és 34 éves vádlottat, mint tettest és bűnsegédet.

A vádirat szerint egy kecskeméti férfi 2015. áprilisában megbízta egy régi ismerősét, hogy egy nagykőrösi tanyába költözzön be, ahol kábítószert fognak előállítani. A tanyát egyébként állattartás ürügyén bérelték, majd oda kábítószer előállításhoz szükséges anyagokat és eszközöket vittek. Megállapodásuk szerint amfetamint állítottak  elő a többi között kereskedelmi forgalomban, vegyiáru üzletekben beszerzett anyagokból. A vádlottak a munkafázisokat egymás között felosztották, egyiküknek az oldatok előállítása volt a feladata, míg a másik vádlott összedolgozta azokat egy vegyi eljárás keretében. Egy gyártási folyamat során kb. 8-12 gramm kábítószert állítottak elő, de az elvárásuk napi 3-4 sorozat elkészítése volt. Emellett a látszat biztosítása érdekében a tanyán levő állatokat is ellátták. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2015. november 20-án házkutatást tartottak az ingatlanban, amellyel megakadályozták további kábítószer előállítását. A házkutatás során lefoglaltak például droglaborban használt eszközöket, valamint a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladó mennyiségű amfetamint. A rajtaütést követően a rendőrök átvizsgálták az egyik vádlott Hódmezővásárhelyen parkoló gépkocsiját, ahol kannabiszt találtak, valamint ugyancsak kannabiszt és amfetamint tartalmazott a vádlottak vizelete is.

 

A nyomozó hatóság mindezen túlmenően és ezzel egy időben házkutatást tartott egy hódmezővásárhelyi ingatlanban is, (Erről video a cikk alján!) ahol a kecskeméti férfi éppen a korábban előállított kábítószert adta át további két férfinak, akik azt saját fogyasztásra kívánták beszerezni, de a rendőri intézkedés miatt erre már nem került sor, valamint a kábítószer ellenértékét sem tudták átadni.

 

 

 
 
Forrás: Szegedi Ítélőtábla
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi futball történelemkönyve

A vásárhelyi futball történelemkönyve

Továbbra is kapható a könyv, amelyet nemcsak a sport szerelmesei, hanem a lokálpatrióta vásárhelyiek is nagy kedvvel forgathatnak.
Vádemelés a Gregus utcai kettős gyilkosság ügyében

Vádemelés a Gregus utcai kettős gyilkosság ügyében

Brutális kegyetlenséggel végeztek a két idős, magatehetelen emberrel. A nő aktívan segédkezett saját szülei megölésében. Videó a bűnügyről.
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása

Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása

A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
Iskolások a Tornyaiban

Iskolások a Tornyaiban

Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.
 

És ezt már olvasta?

Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai Nagysikerű könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Világ- és Európa-bajnok sportolók voltak a vendégek.