Kék hírekDrog nagyüzem vásárhelyi szálakkal

2019. október 10., csütörtök
 
Drog nagyüzem vásárhelyi szálakkal

Jogerősen hét, illetve kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két férfit, akik egy nagykőrösi tanyán 2015-ben hónapokon át amfetaminlabort működtettek.

 

 

 

 

 

 

 

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 33 és 34 éves vádlottat, mint tettest és bűnsegédet.

A vádirat szerint egy kecskeméti férfi 2015. áprilisában megbízta egy régi ismerősét, hogy egy nagykőrösi tanyába költözzön be, ahol kábítószert fognak előállítani. A tanyát egyébként állattartás ürügyén bérelték, majd oda kábítószer előállításhoz szükséges anyagokat és eszközöket vittek. Megállapodásuk szerint amfetamint állítottak  elő a többi között kereskedelmi forgalomban, vegyiáru üzletekben beszerzett anyagokból. A vádlottak a munkafázisokat egymás között felosztották, egyiküknek az oldatok előállítása volt a feladata, míg a másik vádlott összedolgozta azokat egy vegyi eljárás keretében. Egy gyártási folyamat során kb. 8-12 gramm kábítószert állítottak elő, de az elvárásuk napi 3-4 sorozat elkészítése volt. Emellett a látszat biztosítása érdekében a tanyán levő állatokat is ellátták. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2015. november 20-án házkutatást tartottak az ingatlanban, amellyel megakadályozták további kábítószer előállítását. A házkutatás során lefoglaltak például droglaborban használt eszközöket, valamint a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladó mennyiségű amfetamint. A rajtaütést követően a rendőrök átvizsgálták az egyik vádlott Hódmezővásárhelyen parkoló gépkocsiját, ahol kannabiszt találtak, valamint ugyancsak kannabiszt és amfetamint tartalmazott a vádlottak vizelete is.

 

A nyomozó hatóság mindezen túlmenően és ezzel egy időben házkutatást tartott egy hódmezővásárhelyi ingatlanban is, (Erről video a cikk alján!) ahol a kecskeméti férfi éppen a korábban előállított kábítószert adta át további két férfinak, akik azt saját fogyasztásra kívánták beszerezni, de a rendőri intézkedés miatt erre már nem került sor, valamint a kábítószer ellenértékét sem tudták átadni.

 

 

 
 
Forrás: Szegedi Ítélőtábla
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi futball történelemkönyve

A vásárhelyi futball történelemkönyve

Továbbra is kapható a könyv, amelyet nemcsak a sport szerelmesei, hanem a lokálpatrióta vásárhelyiek is nagy kedvvel forgathatnak.
Vádemelés a Gregus utcai kettős gyilkosság ügyében

Vádemelés a Gregus utcai kettős gyilkosság ügyében

Brutális kegyetlenséggel végeztek a két idős, magatehetelen emberrel. A nő aktívan segédkezett saját szülei megölésében. Videó a bűnügyről.
Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Május 12-én délelőtt Vásárhelyen, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán a hagyományoknak megfelelően elballagtak a diplomázásra készülő egyetemi hallgatók.
Két sportoló két aranyérem

Két sportoló két aranyérem

Hatvanban a Városi Sportcsarnokban rendezték meg május 20-án a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,