KözéletDr. Tárkány-Szűcs Babett a Szegedi Törvényszék új elnöke

2013. december 21., szombat
 
Dr. Tárkány-Szűcs Babett a Szegedi Törvényszék új elnöke

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke dr. Tárkány-Szűcs Babettet a 2014. január elsejétől kinevezte a Szegedi Törvényszék elnökévé.

 

 

 

 

Ma egy éve számolt be a Vásárhelyi Hírek arról, hogy 2013 január elsejétől a Szegedi Törvényszék csoportvezető bírája megbízott elnök lett. Mostani kinevezése 5 évre szól. 

Dr. Tárkány-Szűcs Babett (38), Hódmezővásárhely egyik a gazdálkodásban és a közéletben is jelentős szerepet játszó dinasztiájának leszármazottja.

 

A Bethlen Gábor Gimnáziumban érettségizett, majd 1998-ban szerzett diplomát a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude minősítéssel. 1999. február 1. napjától bírósági fogalmazó a Csongrád Megyei Bíróságon, a majd Hódmezővásárhelyi Városi Bíróságon. 2003. október 15. napján kiváló eredménnyel jogi szakvizsgát tett. 2003. november 4-től bírósági titkár a Szegedi Városi Bíróságon. 2006. január 1. napjától a Szegedi Városi Bíróság polgári és gazdasági ügyeket tárgyaló bírája, majd 2012. május 15. napjától polgári ügyszakos csoportvezető bíró. 2013-ban a PTE Állam- és Jogtudományi Karán fizetésképtelenségi szakjogász diplomát szerzett.

Kinevezését megelőzően egy évig a Szegedi Törvényszék megbízott elnöke.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Aláírták a jövő évi bérekről szóló megállapodást

Aláírták a jövő évi bérekről szóló megállapodást

Ez az emelés további reálbér-növekedést jelent. A kormány továbbra is tartja magát a parlament által elfogadott 2014-es makrogazdasági célokhoz, mutatókhoz.
Körbevesz bennünket a szeretet és a békesség

Körbevesz bennünket a szeretet és a békesség

A Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola kedves és szép hagyománya ez az ünnepség, amikor az iskola apraja - nagyja szülőkkel, hozzátartozókkal és nevelőkkel együtt megtölti a Szent István templom padsorait. Képekkel!
Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton

Asztalosműhely és raktár égett a Rárósi úton

Hódmezővásárhelyen, a Rárósi úton október 19-én az esti órákban kigyulladt egy asztalosüzem épületének tetőszerkezete, valamint egy raktár. .
Nagyon nehéz mérkőzés volt

Nagyon nehéz mérkőzés volt

Szurkolókkal felvértezve fogadhatta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-és U20-as csapata a Győrt az NB I/B Zöld csoportjának 4. fordulójában.
 
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Díszdiplomákat adtak át
Díszdiplomákat adtak át Október 22-én a díszközgyűlés keretében két pedagógus díszdiplomát kapott. Mindketten 65 éve szereztek diplomát.
 
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 41. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban
Te mit halogatsz? Titkok a lakásban

Maga a halogatás nem használ, mivel bár passzívnak látszik, valójában erős ellenerők feszülésének eredménye, így hihetetlenül sok energiánkat emészti fel.

 
Teszt az egészséges táplálkozásról
Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

 
Szégyenlős vagy, na de miért is?
Szégyenlős vagy, na de miért is?

Sok fiatal teszi fel önmagának a kérdést: Szégyenlős vagyok? Mennyiben térek el a normális emberektől? Voltaképpen olyan címke, melyet az ember maga akaszt a saját nya­kába.

 

 
Nyelvtörő városnevet kell megtanulni
Nyelvtörő városnevet kell megtanulni Lehetetlen vállalkozásnak tűnik, de nem kerülhetik meg azt a problémát, hogy Márki-Zay Péterről beszélve, egy kiejthetetlen nevű magyar település polgármesteréről van szó.