Kultúra, oktatásDöntés előtt

2015. november 14., szombat
 
Döntés előtt

Véget ért Szegeden a háromnapos pályaválasztási programsorozat, amely két helyszínre várta a döntés előtt álló diákokat és szüleiket.

 

 

 

 

A 16. alkalommal megrendezett Pályaválasztási Napok rendezvénysorozat programjai idén az önismeret, a szakmaismeret, és a megyei munkaerőpiac elvárásai köré szerveződtek, hogy a végzős általános iskolásokat, középiskolásokat, tanárokat és szülőket minél több információ segítse a továbbtanulással kapcsolatos döntés meghozatala előtt.

A Szegedi Tudományegyetem standját is többen felkeresték, az egyes karok, így a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar képzéseiről lehetett tájékozódni.

 

Az IH Rendezvényközpontban november 12-én és 13-án 58 kiállító – munkáltatók és képzőintézmények – várták a az érdeklődőket. A harmadik napon, november 14-én Családi Pályaválasztási Napra invitálták a látogatókat a Szent-Györgyi Albert Agórába.

 

A „Találd ki magad!” program három napja három nagy témakörben nyújtott segítséget a pályaválasztás előtt állóknak. Első az önismeret, amely arra keres választ, hogyan lehet az érdeklődési körnek az egyéni képességeknek megfelelő pálya felé orientálódni? Ezekre a kérdésekre kérdőívek kitöltésével pályaválasztási szakemberekkel történő beszélgetésekkel lehetett választ kapni a három nap során.

Második téma az elképzeléseknek, képességeknek leginkább megfelelő szakmák megismerése. Erre választ keresni a megye összes képzőintézményének standjánál lehetett, hiszen valamennyi megjelent a pályaválasztási kiállításon.

A harmadik témakör pedig a térség munkaerő-piaci helyzetének megismerése volt. A programon idén munkáltatók is képviseltették magukat így első kézből lehetett tájékozódni információt gyűjteni arról, milyen végzettségekkel lehet könnyen elhelyezkedni ma Csongrád megyében, milyen elvárások mentén választanak a munkaadók új munkatársakat maguknak.

 

Olvassa el ezt is!

Besárgulnak a vásárhelyi taxik is

Besárgulnak a vásárhelyi taxik is

Forgalomba állt ezen a héten az első sárga taxi Hódmezővásárhelyen, az alföldi városban 2016-tól már csak átszínezett járművekkel szállíthatók utasok
Aláírással a migráns-kvóta ellen

Aláírással a migráns-kvóta ellen

Vásárhelyen szerda óta már több mint hatszázan gondolkodnak hasonlóan, mint a kormány fideszes vonala, amely Magyarország érdekeivel ellentétesnek tartja az  EU-s elképzelést.
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak

Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak

Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
77 éve született Rapcsák András

77 éve született Rapcsák András

Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban.
 

És ezt már olvasta?

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 
Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.