Kultúra, oktatásDöntés előtt

2015. november 14., szombat
 
Döntés előtt

Véget ért Szegeden a háromnapos pályaválasztási programsorozat, amely két helyszínre várta a döntés előtt álló diákokat és szüleiket.

 

 

 

 

A 16. alkalommal megrendezett Pályaválasztási Napok rendezvénysorozat programjai idén az önismeret, a szakmaismeret, és a megyei munkaerőpiac elvárásai köré szerveződtek, hogy a végzős általános iskolásokat, középiskolásokat, tanárokat és szülőket minél több információ segítse a továbbtanulással kapcsolatos döntés meghozatala előtt.

A Szegedi Tudományegyetem standját is többen felkeresték, az egyes karok, így a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar képzéseiről lehetett tájékozódni.

 

Az IH Rendezvényközpontban november 12-én és 13-án 58 kiállító – munkáltatók és képzőintézmények – várták a az érdeklődőket. A harmadik napon, november 14-én Családi Pályaválasztási Napra invitálták a látogatókat a Szent-Györgyi Albert Agórába.

 

A „Találd ki magad!” program három napja három nagy témakörben nyújtott segítséget a pályaválasztás előtt állóknak. Első az önismeret, amely arra keres választ, hogyan lehet az érdeklődési körnek az egyéni képességeknek megfelelő pálya felé orientálódni? Ezekre a kérdésekre kérdőívek kitöltésével pályaválasztási szakemberekkel történő beszélgetésekkel lehetett választ kapni a három nap során.

Második téma az elképzeléseknek, képességeknek leginkább megfelelő szakmák megismerése. Erre választ keresni a megye összes képzőintézményének standjánál lehetett, hiszen valamennyi megjelent a pályaválasztási kiállításon.

A harmadik témakör pedig a térség munkaerő-piaci helyzetének megismerése volt. A programon idén munkáltatók is képviseltették magukat így első kézből lehetett tájékozódni információt gyűjteni arról, milyen végzettségekkel lehet könnyen elhelyezkedni ma Csongrád megyében, milyen elvárások mentén választanak a munkaadók új munkatársakat maguknak.

 

Olvassa el ezt is!

Besárgulnak a vásárhelyi taxik is

Besárgulnak a vásárhelyi taxik is

Forgalomba állt ezen a héten az első sárga taxi Hódmezővásárhelyen, az alföldi városban 2016-tól már csak átszínezett járművekkel szállíthatók utasok
Aláírással a migráns-kvóta ellen

Aláírással a migráns-kvóta ellen

Vásárhelyen szerda óta már több mint hatszázan gondolkodnak hasonlóan, mint a kormány fideszes vonala, amely Magyarország érdekeivel ellentétesnek tartja az  EU-s elképzelést.
Megtartani és megerősíteni

Megtartani és megerősíteni

Jelentős változást hozhat az új esztendő a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola életében.
Emlékezés a 113 vásárhelyi katonára is

Emlékezés a 113 vásárhelyi katonára is

Az 1943. évi szovjet támadás évfordulóján január 12-én délután fél négykor koszorúzás lesz a Hősök terén álló második világháborús emlékműnél.

 

És ezt már olvasta?

Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.