BulvárDiákoknak ingyenes lesz az Office

2014. szeptember 11., csütörtök
 
Diákoknak ingyenes lesz az Office

Két évig győzködte a magyar oktatáspolitikusokat a Microsoft, hogy szükség lenne egy oktatási portálra. A fejlesztés már elkezdődött, elvileg jövő tavasszal egyes részeit már használni is lehet.

 

 

 

 

A diákok itt találják meg a nemzeti alaptantervhez kapcsolódó digitális tananyagot. A Microsoft azt is lehetővé teszi, hogy a magyar diákok ingyen letölthessék az Office programot.

Minden magyarországi nappali tagozatos diák ingyen letöltheti a Microsoft Office programot az otthoni számítógépére, jelentette be Sagyibó Viktor. A Microsoft Magyarország kormányzati üzletág igazgatója szerint a letöltéshez az általános és szakközépiskoláknak valamit az egyetemeknek regisztrálniuk kell az ingyenes digitális oktatási alapcsomagra.

 

A regisztrált intézmények diákjai kapnak egy e-mail címet, ezzel tudják majd iskolájuk honlapjáról letölteni a jogtiszta szoftvert. A Microsoft annak örülne, ha az 1,6-1,7 millió magyar diák legalább fele letöltené a Microsoft Office-t. A diákok a program segítségével beadandó dolgozatokat írhatnak, tételeket dolgozhatnak ki és a diplomamunkáikat is elkészíthetik. 

A Microsoft Magyarország két éve 52 milliárd forintot különített el az oktatási alapcsomagra, ám az érdeklődés egyelőre gyér. Az iskolák mintha félnének a digitális oktatástól: egyelőre csak negyedük vesz részt a programban. Ugyanakkor ez a 25 százalékos arány kelet-európai összehasonlításban kiemelkedőnek számít.

 

A Microsoft legfrissebb célja, hogy létrehozzon egy olyan oktatási portált, amit diák, tanár és szülő is egyaránt használhat. Ennek fejlesztése már elkezdődött - legkorábban 2015 tavaszán egyes részei elérhetőek lesznek -, funkciója pedig az lesz, hogy a nemzeti alaptantervben szereplő tananyaghoz digitális tananyag is társuljon. A portál platformfüggetlen és bármilyen eszközről elérhető lesz, a tartalmáról pedig az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet döntött.

 
 
VH - Microsoft
 

Olvassa el ezt is!

Betörtek egy étterembe Vásárhelyen

Betörtek egy étterembe Vásárhelyen

A betörést egy alkalmazott vette észre a reggeli nyitáskor, valamint azt hogy valaki a falból kibontotta a trezort és elvitte.
Új néven kezdik a bajnokságot

Új néven kezdik a bajnokságot

A 2014-15-ös NBI/B csoportos kosárlabda bajnokságra készülő vásárhelyi csapat összetételében nincs nagy változás. A trikóról viszont lekerül az EnterHód felirat.

A hőség veszélyei

A hőség veszélyei

A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat

Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat

Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.
 

És ezt már olvasta?

Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Emlékezés a zenész fotográfusra
Emlékezés a zenész fotográfusra A Lusztig-műteremben készült családi-, portré-, csoport- és tablóképekből válogató tárlat tekinthető meg a Tornyai múzeum földszinti termeiben.