BulvárDiákoknak ingyenes lesz az Office

2014. szeptember 11., csütörtök
 
Diákoknak ingyenes lesz az Office

Két évig győzködte a magyar oktatáspolitikusokat a Microsoft, hogy szükség lenne egy oktatási portálra. A fejlesztés már elkezdődött, elvileg jövő tavasszal egyes részeit már használni is lehet.

 

 

 

 

A diákok itt találják meg a nemzeti alaptantervhez kapcsolódó digitális tananyagot. A Microsoft azt is lehetővé teszi, hogy a magyar diákok ingyen letölthessék az Office programot.

Minden magyarországi nappali tagozatos diák ingyen letöltheti a Microsoft Office programot az otthoni számítógépére, jelentette be Sagyibó Viktor. A Microsoft Magyarország kormányzati üzletág igazgatója szerint a letöltéshez az általános és szakközépiskoláknak valamit az egyetemeknek regisztrálniuk kell az ingyenes digitális oktatási alapcsomagra.

 

A regisztrált intézmények diákjai kapnak egy e-mail címet, ezzel tudják majd iskolájuk honlapjáról letölteni a jogtiszta szoftvert. A Microsoft annak örülne, ha az 1,6-1,7 millió magyar diák legalább fele letöltené a Microsoft Office-t. A diákok a program segítségével beadandó dolgozatokat írhatnak, tételeket dolgozhatnak ki és a diplomamunkáikat is elkészíthetik. 

A Microsoft Magyarország két éve 52 milliárd forintot különített el az oktatási alapcsomagra, ám az érdeklődés egyelőre gyér. Az iskolák mintha félnének a digitális oktatástól: egyelőre csak negyedük vesz részt a programban. Ugyanakkor ez a 25 százalékos arány kelet-európai összehasonlításban kiemelkedőnek számít.

 

A Microsoft legfrissebb célja, hogy létrehozzon egy olyan oktatási portált, amit diák, tanár és szülő is egyaránt használhat. Ennek fejlesztése már elkezdődött - legkorábban 2015 tavaszán egyes részei elérhetőek lesznek -, funkciója pedig az lesz, hogy a nemzeti alaptantervben szereplő tananyaghoz digitális tananyag is társuljon. A portál platformfüggetlen és bármilyen eszközről elérhető lesz, a tartalmáról pedig az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet döntött.

 
 
VH - Microsoft
 

Olvassa el ezt is!

Betörtek egy étterembe Vásárhelyen

Betörtek egy étterembe Vásárhelyen

A betörést egy alkalmazott vette észre a reggeli nyitáskor, valamint azt hogy valaki a falból kibontotta a trezort és elvitte.
Új néven kezdik a bajnokságot

Új néven kezdik a bajnokságot

A 2014-15-ös NBI/B csoportos kosárlabda bajnokságra készülő vásárhelyi csapat összetételében nincs nagy változás. A trikóról viszont lekerül az EnterHód felirat.

Még talán 3 évig így marad

Még talán 3 évig így marad

Egyelőre marad a hódmezővásárhelyi Nagyállomás kissé viharvert épülete, de a következő időszakban már kezdődik a felújítás tervezése.
Hová lett februárból két nap?

Hová lett februárból két nap?

Évente egyszer feltehetjük a kérdést, kinek köszönhető, hogy a február hónap lerövidült? A válaszért a Római Birodalomba kell visszamenni.
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.