BulvárDiákoknak ingyenes lesz az Office

2014. szeptember 11., csütörtök
 
Diákoknak ingyenes lesz az Office

Két évig győzködte a magyar oktatáspolitikusokat a Microsoft, hogy szükség lenne egy oktatási portálra. A fejlesztés már elkezdődött, elvileg jövő tavasszal egyes részeit már használni is lehet.

 

 

 

 

A diákok itt találják meg a nemzeti alaptantervhez kapcsolódó digitális tananyagot. A Microsoft azt is lehetővé teszi, hogy a magyar diákok ingyen letölthessék az Office programot.

Minden magyarországi nappali tagozatos diák ingyen letöltheti a Microsoft Office programot az otthoni számítógépére, jelentette be Sagyibó Viktor. A Microsoft Magyarország kormányzati üzletág igazgatója szerint a letöltéshez az általános és szakközépiskoláknak valamit az egyetemeknek regisztrálniuk kell az ingyenes digitális oktatási alapcsomagra.

 

A regisztrált intézmények diákjai kapnak egy e-mail címet, ezzel tudják majd iskolájuk honlapjáról letölteni a jogtiszta szoftvert. A Microsoft annak örülne, ha az 1,6-1,7 millió magyar diák legalább fele letöltené a Microsoft Office-t. A diákok a program segítségével beadandó dolgozatokat írhatnak, tételeket dolgozhatnak ki és a diplomamunkáikat is elkészíthetik. 

A Microsoft Magyarország két éve 52 milliárd forintot különített el az oktatási alapcsomagra, ám az érdeklődés egyelőre gyér. Az iskolák mintha félnének a digitális oktatástól: egyelőre csak negyedük vesz részt a programban. Ugyanakkor ez a 25 százalékos arány kelet-európai összehasonlításban kiemelkedőnek számít.

 

A Microsoft legfrissebb célja, hogy létrehozzon egy olyan oktatási portált, amit diák, tanár és szülő is egyaránt használhat. Ennek fejlesztése már elkezdődött - legkorábban 2015 tavaszán egyes részei elérhetőek lesznek -, funkciója pedig az lesz, hogy a nemzeti alaptantervben szereplő tananyaghoz digitális tananyag is társuljon. A portál platformfüggetlen és bármilyen eszközről elérhető lesz, a tartalmáról pedig az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet döntött.

 
 
VH - Microsoft
 

Olvassa el ezt is!

Betörtek egy étterembe Vásárhelyen

Betörtek egy étterembe Vásárhelyen

A betörést egy alkalmazott vette észre a reggeli nyitáskor, valamint azt hogy valaki a falból kibontotta a trezort és elvitte.
Új néven kezdik a bajnokságot

Új néven kezdik a bajnokságot

A 2014-15-ös NBI/B csoportos kosárlabda bajnokságra készülő vásárhelyi csapat összetételében nincs nagy változás. A trikóról viszont lekerül az EnterHód felirat.

Az országban egyedülálló százméteres medence

Az országban egyedülálló százméteres medence

A vásárhelyi fürdőélet fénypontja volt a 600 ezer dolláros kölcsönből a Népkertben épített Városi Strandfürdő. 1929. július 14-től üzemel.
Idén sem maradhatnak el az Augusztusi Zenei Napok

Idén sem maradhatnak el az Augusztusi Zenei Napok

Idén július 31. és augusztus 7-e között 29. alkalommal gyűlnek össze Hódmezővásárhelyen zenetanárok, művészek és a zenész pálya felé törekvő tanítványok.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.