BulvárDiákoknak ingyenes lesz az Office

2014. szeptember 11., csütörtök
 
Diákoknak ingyenes lesz az Office

Két évig győzködte a magyar oktatáspolitikusokat a Microsoft, hogy szükség lenne egy oktatási portálra. A fejlesztés már elkezdődött, elvileg jövő tavasszal egyes részeit már használni is lehet.

 

 

 

 

A diákok itt találják meg a nemzeti alaptantervhez kapcsolódó digitális tananyagot. A Microsoft azt is lehetővé teszi, hogy a magyar diákok ingyen letölthessék az Office programot.

Minden magyarországi nappali tagozatos diák ingyen letöltheti a Microsoft Office programot az otthoni számítógépére, jelentette be Sagyibó Viktor. A Microsoft Magyarország kormányzati üzletág igazgatója szerint a letöltéshez az általános és szakközépiskoláknak valamit az egyetemeknek regisztrálniuk kell az ingyenes digitális oktatási alapcsomagra.

 

A regisztrált intézmények diákjai kapnak egy e-mail címet, ezzel tudják majd iskolájuk honlapjáról letölteni a jogtiszta szoftvert. A Microsoft annak örülne, ha az 1,6-1,7 millió magyar diák legalább fele letöltené a Microsoft Office-t. A diákok a program segítségével beadandó dolgozatokat írhatnak, tételeket dolgozhatnak ki és a diplomamunkáikat is elkészíthetik. 

A Microsoft Magyarország két éve 52 milliárd forintot különített el az oktatási alapcsomagra, ám az érdeklődés egyelőre gyér. Az iskolák mintha félnének a digitális oktatástól: egyelőre csak negyedük vesz részt a programban. Ugyanakkor ez a 25 százalékos arány kelet-európai összehasonlításban kiemelkedőnek számít.

 

A Microsoft legfrissebb célja, hogy létrehozzon egy olyan oktatási portált, amit diák, tanár és szülő is egyaránt használhat. Ennek fejlesztése már elkezdődött - legkorábban 2015 tavaszán egyes részei elérhetőek lesznek -, funkciója pedig az lesz, hogy a nemzeti alaptantervben szereplő tananyaghoz digitális tananyag is társuljon. A portál platformfüggetlen és bármilyen eszközről elérhető lesz, a tartalmáról pedig az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet döntött.

 
 
VH - Microsoft
 

Olvassa el ezt is!

Betörtek egy étterembe Vásárhelyen

Betörtek egy étterembe Vásárhelyen

A betörést egy alkalmazott vette észre a reggeli nyitáskor, valamint azt hogy valaki a falból kibontotta a trezort és elvitte.
Új néven kezdik a bajnokságot

Új néven kezdik a bajnokságot

A 2014-15-ös NBI/B csoportos kosárlabda bajnokságra készülő vásárhelyi csapat összetételében nincs nagy változás. A trikóról viszont lekerül az EnterHód felirat.

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

November 8-án díszközgyűlésen adták át a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért díjakat. Idén hárman kapták meg.
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.