GazdaságCsekkenként száz forint plusz

2011. január 5., szerda
 
Csekkenként száz forint plusz

A sárga csekkek, egyenként száz forint pluszköltséget jelentenek január elsejétől. Az idős vásárhelyiekre is gondolva, a postahivatal helyett a Polgármestert Hivatal házipénztárában lehet majd befizetni az egyes közüzemi számlákat.

 

 

A szemétszállítási díjat, a víz- és csatornadíjat, valamint a távfűtés díját január elsejétől a sárga csekk helyett csoportos átutalással vagy internetes utalással lehet kiegyenlíteni. Természetesen a postahivatalokban is fellehet adni rózsaszín csekken, amelynek szokás szerint külön tarifái vannak. Ha viszont a vásárhelyi lakos továbbra is ragaszkodik a sárga csekkhez, akkor csekkenként száz forint pluszt kell fizetni. Dr. Kovács Pál az önkormányzat szakmai tanácsadója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, az önkormányzat érdekeltségébe tartozó közüzemi díjakat, aki akarja személyesen befizetheti továbbra is. Tisztában vannak azzal, hogy a lakosok egy részének, főként az időseknek nincs módjuk banki megbízást adni, de nincs számítógépük sem. Ezért lehetőség van a befizetésre a Polgármesteri Hivatal házipénztárában.

Január elsejétől a helyi adók esetében is megszűnik a sárga csekkek kipostázása és ebben az esetben is csoportos megbízással, interneten lehet befizetni az adót, illetve közvetlenül a Polgármesteri Hivatalban, vagy az Erste Bankban, amely az önkormányzat számlavezetője. A sárga csekkes rendszer megszüntetése közel 48-50 millió forintos megtakarítást eredményez.

 

Olvassa el ezt is!

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
Hommage á Tornyai János

Hommage á Tornyai János

A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
Don-kanyar hősi halottaira emlékeztek

Don-kanyar hősi halottaira emlékeztek

Január 12-én délután a Don-kanyar hősi halottainak tiszteletére megemlékezés és koszorúzás volt a Hódmezővásárhelyen a Hősök terén.
Hahó én is itt vagyok!

Hahó én is itt vagyok!

Jó volt a Vásárhelyi Hírek jóslata, arról, hogy lesz január elsején Vásárhelynek újszülött babája. A polgármester már fel is köszöntötte az édesanyát.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.