GazdaságCsekkenként száz forint plusz

2011. január 5., szerda
 
Csekkenként száz forint plusz

A sárga csekkek, egyenként száz forint pluszköltséget jelentenek január elsejétől. Az idős vásárhelyiekre is gondolva, a postahivatal helyett a Polgármestert Hivatal házipénztárában lehet majd befizetni az egyes közüzemi számlákat.

 

 

A szemétszállítási díjat, a víz- és csatornadíjat, valamint a távfűtés díját január elsejétől a sárga csekk helyett csoportos átutalással vagy internetes utalással lehet kiegyenlíteni. Természetesen a postahivatalokban is fellehet adni rózsaszín csekken, amelynek szokás szerint külön tarifái vannak. Ha viszont a vásárhelyi lakos továbbra is ragaszkodik a sárga csekkhez, akkor csekkenként száz forint pluszt kell fizetni. Dr. Kovács Pál az önkormányzat szakmai tanácsadója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, az önkormányzat érdekeltségébe tartozó közüzemi díjakat, aki akarja személyesen befizetheti továbbra is. Tisztában vannak azzal, hogy a lakosok egy részének, főként az időseknek nincs módjuk banki megbízást adni, de nincs számítógépük sem. Ezért lehetőség van a befizetésre a Polgármesteri Hivatal házipénztárában.

Január elsejétől a helyi adók esetében is megszűnik a sárga csekkek kipostázása és ebben az esetben is csoportos megbízással, interneten lehet befizetni az adót, illetve közvetlenül a Polgármesteri Hivatalban, vagy az Erste Bankban, amely az önkormányzat számlavezetője. A sárga csekkes rendszer megszüntetése közel 48-50 millió forintos megtakarítást eredményez.

 

Olvassa el ezt is!

Győzni akarunk és ezért mindent elkövetünk

Győzni akarunk és ezért mindent elkövetünk

Utasi Gábor: Remélem visszavágunk a nyári felkészülési tornán tőlük elszenvedett vereségért. A Hepp Kupában pedig szeretnénk minimum a négyes döntőig jutni.
Győzelem Csorvás ellen

Győzelem Csorvás ellen

A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.
Báli szezonra fel!

Báli szezonra fel!

Január 8-án a Bethlen bállal Vásárhelyen is elindult a szezon. De tudja-e, hogy Bécsben idén 300 bált rendeznek! És milye-

neket…?! Bécsi báli képekkel!

Most mindent megtudhat az Új-kishomoki csatornázásról

Most mindent megtudhat az Új-kishomoki csatornázásról

A csatornázás a pályázat kedvező elbírálása után, 2014 elején indul és körülbelül egy évig tart. Részletesen leírtuk a fizetési lehetőségeket, a legfontosabb tudnivalókat.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.