GazdaságCsekkenként száz forint plusz

2011. január 5., szerda
 
Csekkenként száz forint plusz

A sárga csekkek, egyenként száz forint pluszköltséget jelentenek január elsejétől. Az idős vásárhelyiekre is gondolva, a postahivatal helyett a Polgármestert Hivatal házipénztárában lehet majd befizetni az egyes közüzemi számlákat.

 

 

A szemétszállítási díjat, a víz- és csatornadíjat, valamint a távfűtés díját január elsejétől a sárga csekk helyett csoportos átutalással vagy internetes utalással lehet kiegyenlíteni. Természetesen a postahivatalokban is fellehet adni rózsaszín csekken, amelynek szokás szerint külön tarifái vannak. Ha viszont a vásárhelyi lakos továbbra is ragaszkodik a sárga csekkhez, akkor csekkenként száz forint pluszt kell fizetni. Dr. Kovács Pál az önkormányzat szakmai tanácsadója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, az önkormányzat érdekeltségébe tartozó közüzemi díjakat, aki akarja személyesen befizetheti továbbra is. Tisztában vannak azzal, hogy a lakosok egy részének, főként az időseknek nincs módjuk banki megbízást adni, de nincs számítógépük sem. Ezért lehetőség van a befizetésre a Polgármesteri Hivatal házipénztárában.

Január elsejétől a helyi adók esetében is megszűnik a sárga csekkek kipostázása és ebben az esetben is csoportos megbízással, interneten lehet befizetni az adót, illetve közvetlenül a Polgármesteri Hivatalban, vagy az Erste Bankban, amely az önkormányzat számlavezetője. A sárga csekkes rendszer megszüntetése közel 48-50 millió forintos megtakarítást eredményez.

 

Olvassa el ezt is!

Bőrünk ápolása télen

Bőrünk ápolása télen

Téli hidegben mindenki tapasztalhatja, hogy bőre a szokásosnál szárazabb, sok esetben vörös, viszkető ekcémás foltok jelentkeznek kézfejen, arcon, nyak területén.
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt

Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt

Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét

Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."