GazdaságCsekkenként száz forint plusz

2011. január 5., szerda
 
Csekkenként száz forint plusz

A sárga csekkek, egyenként száz forint pluszköltséget jelentenek január elsejétől. Az idős vásárhelyiekre is gondolva, a postahivatal helyett a Polgármestert Hivatal házipénztárában lehet majd befizetni az egyes közüzemi számlákat.

 

 

A szemétszállítási díjat, a víz- és csatornadíjat, valamint a távfűtés díját január elsejétől a sárga csekk helyett csoportos átutalással vagy internetes utalással lehet kiegyenlíteni. Természetesen a postahivatalokban is fellehet adni rózsaszín csekken, amelynek szokás szerint külön tarifái vannak. Ha viszont a vásárhelyi lakos továbbra is ragaszkodik a sárga csekkhez, akkor csekkenként száz forint pluszt kell fizetni. Dr. Kovács Pál az önkormányzat szakmai tanácsadója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, az önkormányzat érdekeltségébe tartozó közüzemi díjakat, aki akarja személyesen befizetheti továbbra is. Tisztában vannak azzal, hogy a lakosok egy részének, főként az időseknek nincs módjuk banki megbízást adni, de nincs számítógépük sem. Ezért lehetőség van a befizetésre a Polgármesteri Hivatal házipénztárában.

Január elsejétől a helyi adók esetében is megszűnik a sárga csekkek kipostázása és ebben az esetben is csoportos megbízással, interneten lehet befizetni az adót, illetve közvetlenül a Polgármesteri Hivatalban, vagy az Erste Bankban, amely az önkormányzat számlavezetője. A sárga csekkes rendszer megszüntetése közel 48-50 millió forintos megtakarítást eredményez.

 

Olvassa el ezt is!

Megy tovább a (pollen)porhintés

Megy tovább a (pollen)porhintés

Az irtás helyett inkább a büntetésre feküdtek rá, legalább 152 millió forintnyi bírságot szedtek be tavaly, és mindössze 50 milliót költöttek a védekezésre.
Eifert János: életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

Eifert János: életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

Augusztus 28-án dálután, a tárlat zárása előtt két nappal sajátos tárlatvezetést tartott a fotóművészetet kedvelőknek.
Magnetométeres vizsgálat Csomorkányban

Magnetométeres vizsgálat Csomorkányban

Egy hektárnyi területen végeztek magnetométeres kutatást, amelynek célja a kutatási terület pontosítása, erre egymillió forintot nyertek.
Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Hódmezővásárhelyen - több év óta visszatérően – továbbra is aktuális néhány iskola előtt és környékén a reggeli közlekedési anomália.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.