KözéletCsapatban sokkal erősebbek

2021. január 19., kedd
 
Csapatban sokkal erősebbek

Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

A napokban a Városházán a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében adott át emléklapokat dr. Kis Andrea alpolgármester a „Segítő kezek” akcióban részt vett szervezetek képviselőinek.

 

A HTKT Kapcsolat Központ, a Katolikus Karitász Hódmezővásárhelyi Képviselete, a Máltai Szeretetszolgálat Hódmezővásárhelyi Képviselete, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, az Új Világ Alapítvány és a Vásárhely Jövőjéért Egyesület vett részt a Segítő kezek akcióban.

 

A Cigány, a Német és a Román Nemzetiségi Önkormányzatok 100-100 ezer forinttal támogatták az akciót. De meg kell említeni a Tesco Global cég segítségét is.

 

A „Segítő kezek” akció karácsony előtt szerveződött a város és segítő szervezetek összefogásával, elképesztő csapatmunkával sikerült több mint 200 csomagot összeállítani és szétosztani. A csomagok alapélelmiszereket és személyre szóló ajándékokat is tartalmaztak.

 

 

Hódmezővásárhelyen a rászorulók segítésének szintén állandó szereplője a Tiszta Szívvel Egyesület, amely éppen 15 éve munkálkodik, többek között játszóterek felújításával, jótékonysági rendezvényekkel, óvodáknak fejlesztő játékok vásárlásával, vagy éppen a jelentős adományt eredményező SzeretetSüti akcióval. A tavalyi karácsonyt is beigli osztással is segítették, a kórház pedig 5 millió forintot kapott.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új beruházás munkahely megőrzéssel

Új beruházás munkahely megőrzéssel

A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Az országos oltási terv részletei

Az országos oltási terv részletei

Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
A Holtág szerelmese

A Holtág szerelmese

Varga András vásárhelyi fotós évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait, ezúttal a téli pihenőjében is varázslatos tájat. Képekkel!
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.