KözéletCsapatban sokkal erősebbek

2021. január 19., kedd
 
Csapatban sokkal erősebbek

Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

A napokban a Városházán a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében adott át emléklapokat dr. Kis Andrea alpolgármester a „Segítő kezek” akcióban részt vett szervezetek képviselőinek.

 

A HTKT Kapcsolat Központ, a Katolikus Karitász Hódmezővásárhelyi Képviselete, a Máltai Szeretetszolgálat Hódmezővásárhelyi Képviselete, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, az Új Világ Alapítvány és a Vásárhely Jövőjéért Egyesület vett részt a Segítő kezek akcióban.

 

A Cigány, a Német és a Román Nemzetiségi Önkormányzatok 100-100 ezer forinttal támogatták az akciót. De meg kell említeni a Tesco Global cég segítségét is.

 

A „Segítő kezek” akció karácsony előtt szerveződött a város és segítő szervezetek összefogásával, elképesztő csapatmunkával sikerült több mint 200 csomagot összeállítani és szétosztani. A csomagok alapélelmiszereket és személyre szóló ajándékokat is tartalmaztak.

 

 

Hódmezővásárhelyen a rászorulók segítésének szintén állandó szereplője a Tiszta Szívvel Egyesület, amely éppen 15 éve munkálkodik, többek között játszóterek felújításával, jótékonysági rendezvényekkel, óvodáknak fejlesztő játékok vásárlásával, vagy éppen a jelentős adományt eredményező SzeretetSüti akcióval. A tavalyi karácsonyt is beigli osztással is segítették, a kórház pedig 5 millió forintot kapott.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új beruházás munkahely megőrzéssel

Új beruházás munkahely megőrzéssel

A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Az országos oltási terv részletei

Az országos oltási terv részletei

Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
A Holtág szerelmese

A Holtág szerelmese

Varga András vásárhelyi fotós évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait, ezúttal a téli pihenőjében is varázslatos tájat. Képekkel!
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.