KözéletCsapatban sokkal erősebbek

2021. január 19., kedd
 
Csapatban sokkal erősebbek

Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

A napokban a Városházán a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében adott át emléklapokat dr. Kis Andrea alpolgármester a „Segítő kezek” akcióban részt vett szervezetek képviselőinek.

 

A HTKT Kapcsolat Központ, a Katolikus Karitász Hódmezővásárhelyi Képviselete, a Máltai Szeretetszolgálat Hódmezővásárhelyi Képviselete, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, az Új Világ Alapítvány és a Vásárhely Jövőjéért Egyesület vett részt a Segítő kezek akcióban.

 

A Cigány, a Német és a Román Nemzetiségi Önkormányzatok 100-100 ezer forinttal támogatták az akciót. De meg kell említeni a Tesco Global cég segítségét is.

 

A „Segítő kezek” akció karácsony előtt szerveződött a város és segítő szervezetek összefogásával, elképesztő csapatmunkával sikerült több mint 200 csomagot összeállítani és szétosztani. A csomagok alapélelmiszereket és személyre szóló ajándékokat is tartalmaztak.

 

 

Hódmezővásárhelyen a rászorulók segítésének szintén állandó szereplője a Tiszta Szívvel Egyesület, amely éppen 15 éve munkálkodik, többek között játszóterek felújításával, jótékonysági rendezvényekkel, óvodáknak fejlesztő játékok vásárlásával, vagy éppen a jelentős adományt eredményező SzeretetSüti akcióval. A tavalyi karácsonyt is beigli osztással is segítették, a kórház pedig 5 millió forintot kapott.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új beruházás munkahely megőrzéssel

Új beruházás munkahely megőrzéssel

A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 18. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 18. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Az országos oltási terv részletei

Az országos oltási terv részletei

Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
A Holtág szerelmese

A Holtág szerelmese

Varga András vásárhelyi fotós évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait, ezúttal a téli pihenőjében is varázslatos tájat. Képekkel!
 

És ezt már olvasta?

Parádés játékkal verték a Békést
Parádés játékkal verték a Békést A végéhez közeledik az NB I/B Zöld csoportjának 2020/21-es szezonja. Előnybe került a Kosársuli a párharcban.
 
Tél utáni tragikus füstölgés
Tél utáni tragikus füstölgés Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
 
Gólya fogta nyuszi
Gólya fogta nyuszi Eddig csak a béka, egér, pocok volt terítéken. Most egy különleges fotósorozat szerint egy gólya nyúlra is vadászik. Nincs happy end! Képekkel!
 
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta a látogatókat és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.
 
Május 4-től látogatható az Őszi tárlat
Május 4-től látogatható az Őszi tárlat Négy új időszaki kiállítás válik (végre) látogathatóvá május 4-étől Hódmezővásárhelyen, a koronavírus-járvány okozta korlátozások feloldását követően.
 
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
 
Hol vannak a fecskéink?
Hol vannak a fecskéink? Ezek a madarak is több száz kilométeres távolságból érzékelik a frontokat, és mivel idehaza még nem megfelelő az időjárás, letáboroztak.