Kultúra, oktatásBudapesten mutatkozott be a vásárhelyi iskola

2014. február 13., csütörtök
 

Február 8-án Magyar Vidék Napja 2014 címmel Farsangi Vigalom volt Budapesten. Fél éven belül második alkalommal rendezte meg telt házzal a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) a Magyar Vidék Napját a Millenárison annak érdekében, hogy a fővárosban élőkhöz közelebb hozzák a vidék ízeit, szokásait és hagyományait, erősítsék a város-vidék kapcsolatát, továbbá bemutassák a szaktárcát és annak háttérintézményeit, beleértve az agrárképzést.

 

Fotó: VH


Ezúttal bemutatkozási lehetőséget kapott a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola is. Standjukon az iskola tanárai, diákjai mutatták be a nagy hagyományú intézményt, kiállítottak makettet, prospektust kínáltak.

 

Megírtuk, tavaly augusztus elsejétől a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola és az ország  további 46 agrár-szakképző intézménye átkerült a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) fenntartásába. Az intézmények önálló gazdálkodó egységként tevékenykednek, működtetésüket pedig a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) látja el. Nemrég pedig megalakult az Agrár-Szakképző Iskolák Tanácsadó Testülete, azzal a céllal hogy az agrár-szakiskolai hálózat minél hatékonyabb és sikeresebb működését elősegítse. Ennek része volt a Gregus Máté Szakképző meghívása a budapesti Magyar Vidék Napja fesztiválra.

Nagy Zsuzsanna, az iskola igazgatója, Pappné Somodi Ágnes, Szöllősiné Bende Réka, Ollé Tamás tanárok, valamint Kis Beáta, Boros Anett Réka, Szikszai Balázs István, Csenki Attila, Szántó Tamás és Haluska Máté diákok képviselték az iskolát.

A Vásárhelyi Hírek körkérdésére a diákok elmondták valamennyien a mezőgazdaságban látják a lehetőségeiket. Az egyik lány szülei mellett gazdálkodni szeretne, a másik egyetemre készül. A fiúk közül, van aki szintén tovább tanulna, illetve van akit a gépészet érdekel.

Mint azt Nagy Zsuzsanna igazgató elmondta, ez volt az első alkalom, hogy a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz kerülve lehetőségük volt a bemutatkozásra.

Remények szerint ez is tovább öregbíti a vásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképzőben folyó több évtizedes magas színvonalú agrárképzés hírnevét.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jelentősen bővül idén a felnőttképzési kínálat

Jelentősen bővül idén a felnőttképzési kínálat

2013 utolsó negyedévében felére esett a felnőttképzés keretében OKJ tanfolyamokra jelentkezők aránya a korábbi év azonos időszakához képest.
Ennyi volt a tanyafejlesztési pályázat

Ennyi volt a tanyafejlesztési pályázat

Ma 18 órától felfüggesztették a tanyafejlesztési program pályázatainak benyújtási határidejét forráskimerülés miatt. Kevés volt a 300 millió.
Nehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

Nehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli csapata zsinórban öt győztes bajnokit követően kapott ki ismét. A jó színvonalú meccset a győriek nyerték.
Irány a Szakma Sztár Fesztivál

Irány a Szakma Sztár Fesztivál

Vásárhelyi továbbjutók is vannak a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny előválogatójában. A szakmát tanuló diák számára inspiráló megmérettetés mindkettő.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.