Kék hírekBajbajutott férfin segítettek

2013. december 26., csütörtök
 
Bajbajutott férfin segítettek

December 25-én este 6 óra után valamivel egy fiatalember értesítette a rendőrséget, hogy egy férfi elakadt kerekes székével a Mártélyi kerékpárúton.

 

 

 

 

Már besötétedett, amikor a Vásárhelyről Mártélyra a kerékpárúton haladó mozgáskorlátozott 43 éves férfi járművének a motorja leállt. Mint kiderült lemerült az akkumulátora. A Karácsony első napján nem igazán forgalmas kerékpárúton egy fiatalember állt meg és hívta a rendőrséget és bejelentette, hogy egy mozgáskorlátozott férfi segítségre szorul.

A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a 43 éves férfit, aki elmondta, hogy nagyon fázik.  Mivel a mozgáskorlátozott kocsi a rendőrautóba nem fért be, ezért a járőrök autómentőt hívtak. Ők a járművet, a hódmezővásárhelyi rendőrök pedig a férfit vitték otthonába, ahol átadták gondnokának.

 

Olvassa el ezt is!

Életutak, elakadások – A Hajléktalanszálló Karácsonya

Életutak, elakadások – A Hajléktalanszálló Karácsonya

Laskai Nelli: A kérdés, hogyan válik diplomás emberből közös szállón élő hajléktalan. Ez is egy olyan dolog, amire mindenki úgy gondol, hogy na, ez velem biztosan nem fordulhat elő.

 

Ö-ző védők

Ö-ző védők

A betelepültek között sokan nem szeretik a nyelvjárást, mégsem kell félni annak gyors eltűnésétől. Az ö-zés Hódmezővásárhelyen is él, sőt sokkal erősebb mint máshol.
A fele már megvan

A fele már megvan

Eddig 55 millió forint értékű felajánlás érkezett annak érdekében, hogy új óvoda épüljön Kárpátalján, a többségében magyarok lakta Mezővári községben.

NyusziSTOP Húsvétra

NyusziSTOP Húsvétra

Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.