Kék hírekBajbajutott férfin segítettek

2013. december 26., csütörtök
 
Bajbajutott férfin segítettek

December 25-én este 6 óra után valamivel egy fiatalember értesítette a rendőrséget, hogy egy férfi elakadt kerekes székével a Mártélyi kerékpárúton.

 

 

 

 

Már besötétedett, amikor a Vásárhelyről Mártélyra a kerékpárúton haladó mozgáskorlátozott 43 éves férfi járművének a motorja leállt. Mint kiderült lemerült az akkumulátora. A Karácsony első napján nem igazán forgalmas kerékpárúton egy fiatalember állt meg és hívta a rendőrséget és bejelentette, hogy egy mozgáskorlátozott férfi segítségre szorul.

A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a 43 éves férfit, aki elmondta, hogy nagyon fázik.  Mivel a mozgáskorlátozott kocsi a rendőrautóba nem fért be, ezért a járőrök autómentőt hívtak. Ők a járművet, a hódmezővásárhelyi rendőrök pedig a férfit vitték otthonába, ahol átadták gondnokának.

 

Olvassa el ezt is!

Életutak, elakadások – A Hajléktalanszálló Karácsonya

Életutak, elakadások – A Hajléktalanszálló Karácsonya

Laskai Nelli: A kérdés, hogyan válik diplomás emberből közös szállón élő hajléktalan. Ez is egy olyan dolog, amire mindenki úgy gondol, hogy na, ez velem biztosan nem fordulhat elő.

 

Ö-ző védők

Ö-ző védők

A betelepültek között sokan nem szeretik a nyelvjárást, mégsem kell félni annak gyors eltűnésétől. Az ö-zés Hódmezővásárhelyen is él, sőt sokkal erősebb mint máshol.
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre

Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre

100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 

És ezt már olvasta?

Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül Stílszerűen egy képzeletbeli, sokfejezetes könyv utolsó lapjaihoz érkeztünk. Nem lesz új könyvtára Vásárhelynek. Összefoglaltuk az elmúlt évek történéseit.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 
Újabb 4 tram-train szerelvény készül
Újabb 4 tram-train szerelvény készül A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.
 
Ne várjuk a repülőt
Ne várjuk a repülőt Az Európai Unió, hasonlóan a beszüntetett kullancsirtáshoz, a környezetre károsnak ítéli a légi irtást. A szúnyogirtó készítmények engedélye lejárt.
 
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról Július 1-től augusztus 31-ig legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 program keretében.