Kék hírekBajbajutott férfin segítettek

2013. december 26., csütörtök
 
Bajbajutott férfin segítettek

December 25-én este 6 óra után valamivel egy fiatalember értesítette a rendőrséget, hogy egy férfi elakadt kerekes székével a Mártélyi kerékpárúton.

 

 

 

 

Már besötétedett, amikor a Vásárhelyről Mártélyra a kerékpárúton haladó mozgáskorlátozott 43 éves férfi járművének a motorja leállt. Mint kiderült lemerült az akkumulátora. A Karácsony első napján nem igazán forgalmas kerékpárúton egy fiatalember állt meg és hívta a rendőrséget és bejelentette, hogy egy mozgáskorlátozott férfi segítségre szorul.

A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a 43 éves férfit, aki elmondta, hogy nagyon fázik.  Mivel a mozgáskorlátozott kocsi a rendőrautóba nem fért be, ezért a járőrök autómentőt hívtak. Ők a járművet, a hódmezővásárhelyi rendőrök pedig a férfit vitték otthonába, ahol átadták gondnokának.

 

Olvassa el ezt is!

Életutak, elakadások – A Hajléktalanszálló Karácsonya

Életutak, elakadások – A Hajléktalanszálló Karácsonya

Laskai Nelli: A kérdés, hogyan válik diplomás emberből közös szállón élő hajléktalan. Ez is egy olyan dolog, amire mindenki úgy gondol, hogy na, ez velem biztosan nem fordulhat elő.

 

Ö-ző védők

Ö-ző védők

A betelepültek között sokan nem szeretik a nyelvjárást, mégsem kell félni annak gyors eltűnésétől. Az ö-zés Hódmezővásárhelyen is él, sőt sokkal erősebb mint máshol.
Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Most jön a java! Gondolják sok családban, mert itt a második félév, lehet javítani a jegyeken, elérkezik a döntés ideje, merre tovább a 8. illetve az érettségi után.
Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.