GazdaságAzonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák

2019. május 24., péntek
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák

Mint ismeretes 2014 áprilisában hat óvodára kiterjedő energetikai korszerűsítési program indult, ami - némi csúszással a nyár végi átadás helyett - 2015 tavaszáig tartott.

Abban a pályázatban a Szabadság téri, a Magvető utcai, a Malom utcai, a Szent István utcai, valamint a két Oldalkosár utcai óvoda újult meg.

 

 

 

 

 


2016 májusától óvodafelújításra 564 millió forint állt rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából.

A 100 százalékos támogatottságú projekt négy óvoda energetikai korszerűsítését tette lehetővé: a Tornyai János utcai, az Észak utcai, a Pál utcai és a Pálffy utcai óvodák kaptak külső szigetelést, nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést. Sőt a pénzből jutott a szaniterhelységek korszerűsítésére, burkolatcserére is.

 

A korábban energetikai korszerűsítésen már átesett ingatlanok esetében a megvalósítandó cél az épületek általános szak-szerelőipari felújítása és a projektarányos akadálymentesítés volt. Ezen telephelyek között volt a Magvető utcai óvoda, a Malom utcai óvoda, az Oldalkosár utca 4. szám alatti óvoda, az Oldalkosár utca 14. szám alatti és a Szabadság téri óvoda, valamint a Szent István utcai óvoda.

Éppen ez utóbbi óvodában május 22-én tartották a projektzáró ünnepséget.

 

"A kollégák és a szülők is sokat tettek azért, hogy szép, ízléses legyen az óvoda" - mondta a Szent István utcai óvodában Patkósné Dezső Katalin óvodavezető. Szülők és meghívott vendégek nézhettek szét a megszépült vásárhelyi intézményben.

Márki-Zay Péter polgármester megköszönte azt az önkéntes munkát, amelyet szülők, nagyszülők áldoztak azért, hogy a kisgyerekek minél jobb körülmények között tölthessék napjaikat.

 

A 2011-től a több szakaszra bontott projekt célja a hódmezővásárhelyi óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt; ezen belül az épületek külső-belső szak-szerelőipari felújítása, akadálymentesítése, energetikai korszerűsítése és eszközbeszerzés.

A fejlesztés eredményeként az óvodai szolgáltatások azonos színvonalon váltak hozzáférhetővé valamennyi városrészben.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé

Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé

Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a munkáit a most nyílt kiállításon láthatjuk. Képekkel.
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
Három nap - öt program

Három nap - öt program

Február 14. és 16. között ismét egy teljes hétvége a kulturális sokszínűségről szól majd. Az országos programsorozathoz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idén is csatlakozik.
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 

És ezt már olvasta?

Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai Nagysikerű könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Világ- és Európa-bajnok sportolók voltak a vendégek.
 
Ahol szárnyalhat a fantázia
Ahol szárnyalhat a fantázia A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 
Elhunyt Tanács Lajos professzor
Elhunyt Tanács Lajos professzor Életének 75. évében hosszú betegség után február 14-én elhunyt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának egy kivételes oktató-kutató egyénisége.
 
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.
 
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén.