KözéletAz utakon nincs vakáció

2014. június 10., kedd
 
Az utakon nincs vakáció

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság 150 vásárhelyi általános iskolás diákot hívott meg június 10-én délelőtt a Gyarmati Dezső Sportuszoda parkolójába, hogy  játékos csoportfoglalkozások keretében a rövid elméleti ismertetők mellett gyakorlati bemutatókon ismerhessék meg az alapvető szünidei biztonsági tudnivalókat.

 

Fotók: VH

 

A megnyitóra eljött dr. Lukács János dandártábornok, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője, és dr. Rádi Norbert alezredes, a helyi rendőrkapitány.

Elhangzott, a tanév végén a rendőrség fokozottan figyel a diákok nyárra történő felkészítésére, mivel a statisztikai adatok alapján ebben az időszakban a gyermekek felszabadultabbak, kevésbé figyelnek a szabályok betartására, könnyebben válnak közúti közlekedési baleset vagy bűncselekmény áldozatává.

Ez utóbbival kapcsolatban Rádi Norbert a Vásárhelyi Híreknek elmondta, 30 százalékkal a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények száma, a gyermekek és fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma pedig 40 százalékkal csökkent, a 2013-as adataik szerint.

Hozzátette, bár még az is sok, éves szinten Vásárhelyen 10 gyermeket ér baleset. Ez a több éve tartó tendencia annak is az eredménye, hogy rendőreik nemcsak az exponáltabb, szeptemberi időszakban vannak az iskolák környékén, hanem a forgalmasabb utak melletti iskoláknál év közben is.

 

A vakáció egy hét múlva kezdődik, és éppen a szünidőindító rendezvényekkel – mint a mai volt - igyekeznek rávilágítani, milyen fontos bizonyos alapvető szabályok betartása földön és vízen egyaránt, mondta Rádi Norbert alezredes.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Június 11-től Ünnepi Könyvhét

Június 11-től Ünnepi Könyvhét

Az olvasási statisztikák világszerte romlanak, de a könyvhét makacs példája annak, hogy a "Gutenberg-galaxis" nem adja könnyen magát. A Könyvhét vásárhelyi programjai!
Újabb aranyéremmel a Kadett VB felé

Újabb aranyéremmel a Kadett VB felé

A magyar válogatott tagjaként, Berei Béla, a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo Sportegyesület versenyzője a Bratislava Openen remekelt.
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban

A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.