SportAz ötötdik forduló után is veretlenül

2014. november 16., vasárnap
 
Az ötötdik forduló után is veretlenül

A vártnál könnyebben nyert a Vásárhelyi Kosársuli a Budapesti Honvéd ellen. Vas Péter harmadik negyedben mutatott briliáns játéka döntötte el a győzelem sorsát.

 

Fotó: Damó Adrienn

 

 

A kék-sárgák 5 forduló után veretlenül vezetnek a bajnokságban. Szerdán a Baja érkezik a Hódtói Sportcsarnokba.

Megzavarta a Kosársulit a vendégek rafinált védekezése, akik közül négyen területet védtek, Szollár viszont Vejinovicsot fogta egész pályán, 7 perc után el is mentek 8-16-ra. Ekkor időt kért dr. Elek András, és valamelyest sikerült lassítani Kwame-ék gyors játékát. Varga és Nyilas kosarával sikerült közelebb lopózni, majd Vas zsákolása után már csak 1-re olvadt a hátrány.

Továbbra sem ment a támadás a Vásárhelynek, de a piros mezesek sem muzsikáltak túl jól, 13 perc játék után csak 19-22 állt az eredményjelzőn. Mócsai és az első NBI-es kosarait szerző Genal kosaraival sikerült fordítani. Ezután Vas és Rostás Imre vitte hátán a csapatot, ekkor a védekezés sem ment rosszul, így 35-28-nál vonultak nagyszünetre a gárdák.

 

Mintegy háromnegyed órás csúszással kezdődött a második félidő, mivel meg kellett javítani a félidei akrobatikus kosárlabda bemutatón leszakadt gyűrűtartó vasat. A közjáték a kék-sárgáknak hozott szerencsét, Vas Péter rögtön egy triplával kezdte a pontgyártást, aki nagy show-t vágott le: újabb három hármast vágott be, összesen 16 pontot szerzett ebben a periódusban. A budapestiek alig tudtak betalálni, ráadásul egyre idegesebben kosaraztak, a Vásárhely viszont tovább pörgött(majdnem annyi pontot dobtak 10 perc alatt, mint az első félidőben), a végjátékra már nem sok kérdés maradt.(69-36)

 

A zárójátékrészben nem történt meglepetés. A harmadik negyed utolsó másodpercében trojkát vágó Czibere Zoltán, a fiatal Rostás Gábor, valamint Gruda villogott. A sokat reklamáló Honvéd továbbra sem tudott megújulni, így nem forgott kockán a győzelem sorsa. A Vásárhelyi Kosársuli magabiztos, 91-53-as sikerével öt forduló után veretlenül áll a tabella első helyén.

 

Vásárhelyi Kosársuli SE – Budapesti Honvéd 91-53 (17-18,18-10,33-8, 23-17)


NBI B csoport V. forduló, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 400 néző.
Vezette: Varga Z., Borgula Gy. és Papy Zsolt.

Vásárhelyi Kosársuli: Vejinovics -, ROSTÁS I. 10, VAS 24/12, Varga 10, Gruda 8.
Csere: GENAL 10, Nyilas 4, Kelemen 5/3, Czibere 11/3, Rostás G. 4, Kukla 3, Mócsai 2.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

 

Dr. Elek András: A hosszú, félidei kényszerszünetből sokkal jobban jöttünk ki.

 

Legközelebb november 19-én szerdán, 18 órakor lesz kosármeccs a Hódtói Sportcsarnokban. Akkor a Baját fogadják Hepp Kupa mérkőzésen Varga Dánielék.

 
 
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Dr. Szabó Pál lett a Jobbik képviselője

Dr. Szabó Pál lett a Jobbik képviselője

A hódmezővásárhelyi képviselőtestület ma délutáni rendes ülésén letette az esküt Dr. Szabó Pál, a Jobbik új delegáltja, miután Kendi Imre visszalépett.
Szabó Tamás bronzérmes lett az OB-n

Szabó Tamás bronzérmes lett az OB-n

November 6-8. között volt Százhalombattán az Országos Rövidpályás Úszóbajnokság, amelyen a Hód Úszó SE nyolc versenyzővel vett részt.
A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

Először február utolsó vasárnapján, majd március 19-én, de igazából csak száz éve, 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot.

Gyermekek védelme az online térben

Gyermekek védelme az online térben

A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.