Kultúra, oktatásArany minősítés - fesztiváldíj

2019. május 30., csütörtök
 
Arany minősítés - fesztiváldíj

Ismét a vásárhelyi néptánc hírnevét öregbítették a Székesfehérváron rendezett Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválján elért eredmények.

 

 

 

 

 

 

 

 

Május 25-én rendezték meg Székesfehérváron a "Húzd keresztül...!" Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek VII. Fesztiválját a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Házában. A fesztiválon, ami az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közép-dunántúli régiós versenye is volt, összesen 24 néptánccsoport, közel 550 diák lépett színpadra a szakmai zsűri előtt.


A fesztivál célja az volt, hogy az országban működő gyermek- és ifjúsági néptáncegyüttesek és táncműhelyek bemutatkozhassanak egymás és a szakmai grémium előtt. A találkozó barátkozási, ismerkedési lehetőséget is biztosított a résztvevő együttesek számára, a szakavatott zsűri segítségével pedig a csoportok útmutatást, módszertani segítséget kaphattak további munkájukhoz.

 

A Vásárhelyi Hírek megkeresésére, a szervezők elmondták, a néptáncfesztivál 5 fős szakmai zsűrijében elismert néptáncos szakemberek, koreográfusok, néptánc pedagógusok foglaltak helyet: Asztalos-Kiss Zsuzsanna a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, Maródi Attila rendező, koreográfus, Nyemcsok Pál a Bartina Néptánc Egyesület munkatársa, Tiszai Zsuzsanna a "Hajdútánc" Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, Horváth Tibor Táncművészeti Főiskola mérnöktanár, Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Dél– dunántúli régiójának elnöke, közoktatásvezető.

 

24 néptánccsoport, vagyis közel 550 fiatal lépett színpadra a szakmai zsűri előtt.

Arany minősítést kapott a vásárhelyi Péczely Attila AMI Hetre-fice csoportja, kiemelt arany minősítést az Árendás Néptáncegyüttes Classic AMI - Kiscsillag csoportja, a fesztiváldíjat is ők hozhatták el.

 

Idén nem ez az első sikere a vásárhelyi néptáncosok különböző csoportjainak. Áprilisban a XXIX. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a Kiscsillag csoport Mesebeli Dél Alföld arany minősítésben, a Kiscsillag csoport koreográfiája kiemelt arany minősítésben részesült.
Bálint Aliz és Gazsi László az együttes művészeti vezetője Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület a Jövőért különdíját vehette át.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia döntőjén

Vásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia döntőjén

Az elmúlt évek érmes helyezései jelzik, hogy az atlétikai sportokat választó vásárhelyi diákok és a HÓDIÁK SE atlétái számára sem ismeretlen a döntő helyszíne.
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza

133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza

A magyar történelem legtöbb áldozatott követelő vereségének részleteit mind a háború alatt, mind az azt követő kommunista diktatúra alatt el elhallgatták.
Vége és kezdete az évnek

Vége és kezdete az évnek

Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.
 

És ezt már olvasta?

Csapatban sokkal erősebbek
Csapatban sokkal erősebbek Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.
 
Új beruházás munkahely megőrzéssel
Új beruházás munkahely megőrzéssel A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az országos oltási terv részletei
Az országos oltási terv részletei Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
 
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó Tavaly óta a kormány döntésével a tanodák eltávolodtak a köznevelési rendszertől. A vásárhelyi Gastro-Ker Tanoda működése is nyertes pályázatokon múlik.
 
A 2021-es év színei
A 2021-es év színei A választott színek illenek ahhoz a kettős érzéshez, amellyel az új évet várjuk: reménykedünk a világ újranyitásában, abban, hogy visszatérhetünk a normalitáshoz.