GazdaságAkár jótékony célra is fordítható lenne

2019. december 6., péntek
 
Akár jótékony célra is fordítható lenne

Közleményben tudatta a Polgármesteri Hivatal, hogy a Kutasi úti emlékmű újjáépítését nem lehet megvalósítani, ezért a már beérkezett adományokat az önkormányzat visszautalja.

 

 

 

 

Képünkön az idei ünnepségre készültek a megtisztított emlékműnél

 

 

 

 

Azonban dönthetnek úgy is az adományozók, hogy felajánlják az idei Gyermekkarácsony rendezvény, illetve jövő nyári gyermekétkeztetési program támogatására.

 

Mint ismeretes az 1919-es román megszállás idején, mártírhalált halt áldozatoknak emléket állító Kutasi úton található emlékmű helyett egy új emlékmű állítását tervezték még 2018-ban.
Bálint Gabriella volt Fidesz-KDNP-s képviselő nagy lelkesedéssel egyéni indítványként terjesztette a közgyűlés elé az új emlékmű ötletét és adakozásra is felszólította  a vásárhelyi lakosokat. Az adománygyűjtésre nem igazán mozdult rá a lakosság, mert összesen 15 fő adományozott, 284 700 forint értékben.

 

Az emlékmű újjáépítésének felkarolói azonban vélhetően nem tájékozódtak körültekintően a Polgármesteri Hivatal közleménye szerint, ugyanis a jelenlegi műemlék a Magyar Állam tulajdonában van és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésében áll 2011 óta, vagyis a városháza nem rombolhatja le, nem újíthatja fel, szerkezeti változtatásokat vagy jókarbantartási munkálatokat sem végezhet rajta.

A közlemény kitér arra, hogy az adakozást elindító Bálint Gabriella Fidesz-Szeretem Vásárhelyt képviselő - amúgy teljesen jogosan – most kéri vissza az általa adományozott 70 ezer forintot.


A városvezetés számára nem kérdés, hogy amennyiben az adományozók igénylik, a beérkezett pénzt maradéktalanul visszafizetik, azonban van két olyan jótékonysági akciójuk, ahol van helye az adományoknak: a gyerekkarácsony, és a nyári gyermekétkeztetés. ,

Felkérik tehát azokat, akik adományoztak a műemlék megépítésére, hogy töltsék ki az alábbi formanyomtatványt és december 18-ig nyilatkozzanak a befizetett pénzükről. Kérik-e vissza, vagy beleegyeznek abba, hogy a pénzt jótékonysági célra fordítsák.

A formanyomtatványt ITT letölthető!

 

Beküldhető e-mailen a kuruczr@hodmezovasarhely.hu címre vagy személyesen is leadható a Polgármesteri Hivatalban a Közgazdasági Iroda vezetőjénél.

Aki nem tesz nyilatkozatot, annak visszautalják az adományaikat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Happy Lilly teli zsákkal érkezett a Kalmárba

Happy Lilly teli zsákkal érkezett a Kalmárba

A jelenlévők közül többen mondták, hogy nagyon szeretik ezt a vetélkedőt és jövőre újra eljönnek. Országismereti vetélkedő kilencedik alkalommal. Sok képpel.
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
A családfakutatás rejtelmei

A családfakutatás rejtelmei

A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
Pályázati pénz a Rádió 7-nek

Pályázati pénz a Rádió 7-nek

Több mint két évtizedig színvonalas és valamelyest konzervatív rádiózás elvén működő rádió, igényesen igyekezett közvetíteni a város és környéke történéseit.
 

És ezt már olvasta?

Sajátos üzenet a folyóink szennyezőinek
Sajátos üzenet a folyóink szennyezőinek Kedves ötletnek tűnik, és inkább a figyelem felkeltését szolgálta a plasztik csónak avatása és vízrebocsátása, amit a Mártélyi Holtág strandján rendeztek július 15-én.
 
491 iskola kért iskolaőröket
491 iskola kért iskolaőröket Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó két iskola kivételével vásárhelyi oktatási intézmény neve nem szerepel a listán.
 
77 éve született Rapcsák András
77 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 28. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 28. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke Nemcsak a zsidó hitközség ügyvezetőjeként, hanem ügyvédként is jelentős volt a munkássága. 74 éves korában elhunyt Dr. Erdélyi Miklós.
 
Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre 100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.