GazdaságAkár jótékony célra is fordítható lenne

2019. december 6., péntek
 
Akár jótékony célra is fordítható lenne

Közleményben tudatta a Polgármesteri Hivatal, hogy a Kutasi úti emlékmű újjáépítését nem lehet megvalósítani, ezért a már beérkezett adományokat az önkormányzat visszautalja.

 

 

 

 

Képünkön az idei ünnepségre készültek a megtisztított emlékműnél

 

 

 

 

Azonban dönthetnek úgy is az adományozók, hogy felajánlják az idei Gyermekkarácsony rendezvény, illetve jövő nyári gyermekétkeztetési program támogatására.

 

Mint ismeretes az 1919-es román megszállás idején, mártírhalált halt áldozatoknak emléket állító Kutasi úton található emlékmű helyett egy új emlékmű állítását tervezték még 2018-ban.
Bálint Gabriella volt Fidesz-KDNP-s képviselő nagy lelkesedéssel egyéni indítványként terjesztette a közgyűlés elé az új emlékmű ötletét és adakozásra is felszólította  a vásárhelyi lakosokat. Az adománygyűjtésre nem igazán mozdult rá a lakosság, mert összesen 15 fő adományozott, 284 700 forint értékben.

 

Az emlékmű újjáépítésének felkarolói azonban vélhetően nem tájékozódtak körültekintően a Polgármesteri Hivatal közleménye szerint, ugyanis a jelenlegi műemlék a Magyar Állam tulajdonában van és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésében áll 2011 óta, vagyis a városháza nem rombolhatja le, nem újíthatja fel, szerkezeti változtatásokat vagy jókarbantartási munkálatokat sem végezhet rajta.

A közlemény kitér arra, hogy az adakozást elindító Bálint Gabriella Fidesz-Szeretem Vásárhelyt képviselő - amúgy teljesen jogosan – most kéri vissza az általa adományozott 70 ezer forintot.


A városvezetés számára nem kérdés, hogy amennyiben az adományozók igénylik, a beérkezett pénzt maradéktalanul visszafizetik, azonban van két olyan jótékonysági akciójuk, ahol van helye az adományoknak: a gyerekkarácsony, és a nyári gyermekétkeztetés. ,

Felkérik tehát azokat, akik adományoztak a műemlék megépítésére, hogy töltsék ki az alábbi formanyomtatványt és december 18-ig nyilatkozzanak a befizetett pénzükről. Kérik-e vissza, vagy beleegyeznek abba, hogy a pénzt jótékonysági célra fordítsák.

A formanyomtatványt ITT letölthető!

 

Beküldhető e-mailen a kuruczr@hodmezovasarhely.hu címre vagy személyesen is leadható a Polgármesteri Hivatalban a Közgazdasági Iroda vezetőjénél.

Aki nem tesz nyilatkozatot, annak visszautalják az adományaikat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Happy Lilly teli zsákkal érkezett a Kalmárba

Happy Lilly teli zsákkal érkezett a Kalmárba

A jelenlévők közül többen mondták, hogy nagyon szeretik ezt a vetélkedőt és jövőre újra eljönnek. Országismereti vetélkedő kilencedik alkalommal. Sok képpel.
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
A családfakutatás rejtelmei

A családfakutatás rejtelmei

A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
Pályázati pénz a Rádió 7-nek

Pályázati pénz a Rádió 7-nek

Több mint két évtizedig színvonalas és valamelyest konzervatív rádiózás elvén működő rádió, igényesen igyekezett közvetíteni a város és környéke történéseit.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.