GazdaságAkár jótékony célra is fordítható lenne

2019. december 6., péntek
 
Akár jótékony célra is fordítható lenne

Közleményben tudatta a Polgármesteri Hivatal, hogy a Kutasi úti emlékmű újjáépítését nem lehet megvalósítani, ezért a már beérkezett adományokat az önkormányzat visszautalja.

 

 

 

 

Képünkön az idei ünnepségre készültek a megtisztított emlékműnél

 

 

 

 

Azonban dönthetnek úgy is az adományozók, hogy felajánlják az idei Gyermekkarácsony rendezvény, illetve jövő nyári gyermekétkeztetési program támogatására.

 

Mint ismeretes az 1919-es román megszállás idején, mártírhalált halt áldozatoknak emléket állító Kutasi úton található emlékmű helyett egy új emlékmű állítását tervezték még 2018-ban.
Bálint Gabriella volt Fidesz-KDNP-s képviselő nagy lelkesedéssel egyéni indítványként terjesztette a közgyűlés elé az új emlékmű ötletét és adakozásra is felszólította  a vásárhelyi lakosokat. Az adománygyűjtésre nem igazán mozdult rá a lakosság, mert összesen 15 fő adományozott, 284 700 forint értékben.

 

Az emlékmű újjáépítésének felkarolói azonban vélhetően nem tájékozódtak körültekintően a Polgármesteri Hivatal közleménye szerint, ugyanis a jelenlegi műemlék a Magyar Állam tulajdonában van és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésében áll 2011 óta, vagyis a városháza nem rombolhatja le, nem újíthatja fel, szerkezeti változtatásokat vagy jókarbantartási munkálatokat sem végezhet rajta.

A közlemény kitér arra, hogy az adakozást elindító Bálint Gabriella Fidesz-Szeretem Vásárhelyt képviselő - amúgy teljesen jogosan – most kéri vissza az általa adományozott 70 ezer forintot.


A városvezetés számára nem kérdés, hogy amennyiben az adományozók igénylik, a beérkezett pénzt maradéktalanul visszafizetik, azonban van két olyan jótékonysági akciójuk, ahol van helye az adományoknak: a gyerekkarácsony, és a nyári gyermekétkeztetés. ,

Felkérik tehát azokat, akik adományoztak a műemlék megépítésére, hogy töltsék ki az alábbi formanyomtatványt és december 18-ig nyilatkozzanak a befizetett pénzükről. Kérik-e vissza, vagy beleegyeznek abba, hogy a pénzt jótékonysági célra fordítsák.

A formanyomtatványt ITT letölthető!

 

Beküldhető e-mailen a kuruczr@hodmezovasarhely.hu címre vagy személyesen is leadható a Polgármesteri Hivatalban a Közgazdasági Iroda vezetőjénél.

Aki nem tesz nyilatkozatot, annak visszautalják az adományaikat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Happy Lilly teli zsákkal érkezett a Kalmárba

Happy Lilly teli zsákkal érkezett a Kalmárba

A jelenlévők közül többen mondták, hogy nagyon szeretik ezt a vetélkedőt és jövőre újra eljönnek. Országismereti vetélkedő kilencedik alkalommal. Sok képpel.
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
A családfakutatás rejtelmei

A családfakutatás rejtelmei

A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
Pályázati pénz a Rádió 7-nek

Pályázati pénz a Rádió 7-nek

Több mint két évtizedig színvonalas és valamelyest konzervatív rádiózás elvén működő rádió, igényesen igyekezett közvetíteni a város és környéke történéseit.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 47. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 47. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos három pontot gyűjtött be a HFC
Fontos három pontot gyűjtött be a HFC A Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapata vasárnap a Dunaújváros vendégeként lépett pályára az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában.
 
Újabb remek győzelem
Újabb remek győzelem November 21-én hazai pályán, de zártkapus mérkőzésen folytatta az NB II-es női kézilabda-bajnokságot a Hódmezővásárhelyi LKC felnőtt csapata.
 
Kettős győzelem
Kettős győzelem Bő egy hónap után játszott ismét hazai környezetben a Vásárhelyi Kosársuli. Mindkét csapatk remek és magabiztos játékkal hozta a kötelezőt.
 
Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat
Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rendhagyó módon megnyílt ám mégsem nyílt meg Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítása. Az idei díjazottak névsora.
 
A lényeg két szóban: adó és áremelés
 A lényeg két szóban: adó és áremelés Gazdasági tűzoltásnak is felfogható a Vásárhelyi Önkormányzat lépéssorozata. Összefoglaltuk a városi lakosság várható új fizetnivalóit. Frissítve!
 
A hazai pálya sem segített
A hazai pálya sem segített Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában az is bebizonyosodott, hogy még többet kell dolgozni, hogy a tabella élén álló csapatok ellen is sikeresek legyenek.