Kék hírekA vásárhelyi kisfiúnak szerencséje volt

2016. október 19., szerda
 
A vásárhelyi kisfiúnak szerencséje volt

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfivel szemben, akinek a kutyája megharapott egy vásárhelyi kisfiút és maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést okozott.

 

 

Képen Bence a műtét után (Fotó: DM)

 

 

A megyei főügyészség sajtófelelőse arról tájékoztatta a Vásárhelyi Híreket, hogy a férfit gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják.

 

Az áprilisi esetről részletesen írtunk, a fél ország drukkolt Bencének, a hatéves vásárhelyi kisfiúnak, hogy meggyógyuljon a füle, miután egy kutya előzmény nélkül megtámadta.

 

Az április 17-én történt eset után egy nappal a Vásárhelyi Híreknek Iván László egyetemi docens elmondta, nagy reményt fűz a helyreállító műtét sikerességéhez, amiben az is közrejátszott, hogy a lehetőségekhez képest nagyon szakszerűen érkezett a klinikára a fülrész. (A szülők a mentők kiérkezéséig a mélyhűtőbe - nagyon ötletesen - a mirelit kukorica közé tették a kisfiú fülét.)  Ez is segített abban, hogy a fiú füle 4 hét után begyógyult.

 

Mint ismeretes, a kutyának nem ez volt az első támadása, szilveszterkor Makón egy földön fekvő emberre támadt. Akkor az állatvédők országos összefogása mentette meg Cézárt az elaltatástól.  Ez a vádiratban is szerepel. A vádlott 2016. év elején egy országos alapítványtól ideiglenesen befogadta a kutyát. A befogadásról készült nyilatkozatban szerepelt, hogy a kutya már korábban is megharapott valakit és emiatt eljárás volt folyamatban. A helyi járási hivatal idén áprilisban határozattal arról értesítette a vádlottat, hogy a kutyával kapcsolatos veszélyes ebbé nyilvánítási eljárást megszüntette, de a hivatal előírta, hogy a kutya közterületre szökést megakadályozó hámmal, pórázzal vihető és olyan személy vezetheti, aki szükség esetén meg tudja fékezni.

A vádlott ingatlanába ezt követően ment el szüleivel Bence és amíg szülei beszélgettek ő leguggolva kavicsokkal játszott. Eközben a kutya szabadon járkált közöttük. Az egyik pillanatban a kutya a kisfiú bal füléhez kapott és kiharapott belőle egy kis darabot. A vádlott ezt meglátta és ellökte a kutyát, de az ismét a fiú felé harapott, akit ekkor már az édesanyja felkapott. Ezzel megakadályozott egy súlyosabb támadást.

A sértett bal fülcimpájából kiharapott részt vissza kellett varrni.

 

A vádlottat az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja, mert tudta, hogy a kutya korábban már megtámadott egy embert és hanyagságból nem gondoskodott arról, hogy pórázon tartsa vagy elzárja. A vádlott ezzel a magatartásával megszegte azt az ebtartási szabályt, mely szerint állatot úgy kell tartani, hogy az ne veszélyeztesse az ember biztonságát.

Vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Cukorborsó továbbjutott

Cukorborsó továbbjutott

A vásárhelyi gyökerekkel is rendelkező Sárosi Anissza sikerével indult el szombaton az X-Faktor hatodik évada.
Kormányhatározat az elkerülő finanszírozásáról

Kormányhatározat az elkerülő finanszírozásáról

Az október 13-án kiadott Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány jóváhagyja az építkezés bruttó 38 milliárd forint összegre történő növelését.
 Együtt a Kohézióért - Értékteremtő összefogás

Együtt a Kohézióért - Értékteremtő összefogás

A kampány célja, hogy bemutassa és felkeltse a figyelmet arra, hogy miként segíti az EU kohéziós politikája és a kohéziós alap az európai polgárok életminőségét.
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor

A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.