Kék hírekA vásárhelyi kisfiúnak szerencséje volt

2016. október 19., szerda
 
A vásárhelyi kisfiúnak szerencséje volt

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfivel szemben, akinek a kutyája megharapott egy vásárhelyi kisfiút és maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést okozott.

 

 

Képen Bence a műtét után (Fotó: DM)

 

 

A megyei főügyészség sajtófelelőse arról tájékoztatta a Vásárhelyi Híreket, hogy a férfit gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják.

 

Az áprilisi esetről részletesen írtunk, a fél ország drukkolt Bencének, a hatéves vásárhelyi kisfiúnak, hogy meggyógyuljon a füle, miután egy kutya előzmény nélkül megtámadta.

 

Az április 17-én történt eset után egy nappal a Vásárhelyi Híreknek Iván László egyetemi docens elmondta, nagy reményt fűz a helyreállító műtét sikerességéhez, amiben az is közrejátszott, hogy a lehetőségekhez képest nagyon szakszerűen érkezett a klinikára a fülrész. (A szülők a mentők kiérkezéséig a mélyhűtőbe - nagyon ötletesen - a mirelit kukorica közé tették a kisfiú fülét.)  Ez is segített abban, hogy a fiú füle 4 hét után begyógyult.

 

Mint ismeretes, a kutyának nem ez volt az első támadása, szilveszterkor Makón egy földön fekvő emberre támadt. Akkor az állatvédők országos összefogása mentette meg Cézárt az elaltatástól.  Ez a vádiratban is szerepel. A vádlott 2016. év elején egy országos alapítványtól ideiglenesen befogadta a kutyát. A befogadásról készült nyilatkozatban szerepelt, hogy a kutya már korábban is megharapott valakit és emiatt eljárás volt folyamatban. A helyi járási hivatal idén áprilisban határozattal arról értesítette a vádlottat, hogy a kutyával kapcsolatos veszélyes ebbé nyilvánítási eljárást megszüntette, de a hivatal előírta, hogy a kutya közterületre szökést megakadályozó hámmal, pórázzal vihető és olyan személy vezetheti, aki szükség esetén meg tudja fékezni.

A vádlott ingatlanába ezt követően ment el szüleivel Bence és amíg szülei beszélgettek ő leguggolva kavicsokkal játszott. Eközben a kutya szabadon járkált közöttük. Az egyik pillanatban a kutya a kisfiú bal füléhez kapott és kiharapott belőle egy kis darabot. A vádlott ezt meglátta és ellökte a kutyát, de az ismét a fiú felé harapott, akit ekkor már az édesanyja felkapott. Ezzel megakadályozott egy súlyosabb támadást.

A sértett bal fülcimpájából kiharapott részt vissza kellett varrni.

 

A vádlottat az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja, mert tudta, hogy a kutya korábban már megtámadott egy embert és hanyagságból nem gondoskodott arról, hogy pórázon tartsa vagy elzárja. A vádlott ezzel a magatartásával megszegte azt az ebtartási szabályt, mely szerint állatot úgy kell tartani, hogy az ne veszélyeztesse az ember biztonságát.

Vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Cukorborsó továbbjutott

Cukorborsó továbbjutott

A vásárhelyi gyökerekkel is rendelkező Sárosi Anissza sikerével indult el szombaton az X-Faktor hatodik évada.
Kormányhatározat az elkerülő finanszírozásáról

Kormányhatározat az elkerülő finanszírozásáról

Az október 13-án kiadott Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány jóváhagyja az építkezés bruttó 38 milliárd forint összegre történő növelését.
Az elmúlt évtized legjobb épületei között a BFMK

Az elmúlt évtized legjobb épületei között a BFMK

A modernizmus praktikuma mellé így került oda az anyag szépsége a szépen helyrehozott téglahomlokzatokkal, a vörös fa függönyfallal, a műkő burkolatokkal.
 Bemutatkozott a polgármestereknek Csongrád megye új elnöksége

Bemutatkozott a polgármestereknek Csongrád megye új elnöksége

A megye 58 településén várhatóan 35 milliárd forintos fejlesztés történik ebben a ciklusban. A két megyei jogú várossal együtt ez a szám 75 milliárd forintra rúg.
 

És ezt már olvasta?

Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.