SportA vásárhelyi baseballcsapat bajnoki ezüstérmes

2014. október 14., kedd
 

Izgalmas volt a vásárhelyi Beavers baseballcsapat számára az elmúlt hétvége. Talán a tét, az NB3-as bajnoki cím lehetősége miatt izgultak, azonban a meccs végén az ezüst is szépen csillog.  

 

Fotók: Damó Adrienn ( VH© )

 


Megírtuk a vásárhelyi Hódok áldozatai voltak a jánossomorjai baseballcsapat etikátlan húzásának, majd az óvásuk eredményeként a Szövetség az elődöntőben a Beavers-nek ítélte a meccset. Ezek után - tegyük hozzá megérdemelten - ők játszhatták a döntőt október 12-én, hazai pályán a Jászberény csapata ellen.

Hódmezővásárhelyen, a Halesz soron több mint félszáz szurkoló volt kíváncsi vasárnap délelőtt a döntőre, amelyet szerencsére a kellemes időjárás is segített.

 

Jászberényi Stinky Sox, vagyis a jászberényi „büdös zoknisok” csapata október ötödikén már - stílszerűen fogalmazva - a vásárhelyiek orra alá dörgölt egy győzelmet, ezért aztán a Hódok számára nagy volt a tét: visszavágni, és ha sikerül, délután egy újabb, mindent eldöntő meccset megnyerni.

Ez sajnos nem sikerült, de az NB3-ban elért második helyezéssel elmondható, a hódmezővásárhelyi Beavers - Hódok Baseball Sportegyesület a felnőtt korba lépett.

„Az idei teljesítményünket nézve szép eredmény az ezüstérem tekintettel arra, hogy milyen csapatokat hagytunk magunk mögött. Igazából azért "fájó" a vereség, mert a Jászberény csapatát tavaly és idén itthon nagy százalékban legyőztük”- mondta Varga Viktor a Vásárhelyi Híreknek. A csapatkapitány hozzátette, voltak szép megmozdulások, remek ütések a részükről.

„A szurkoló közönségünk nagy örömünkre egyre bővül, és reméljük ez jövőre is hasonló növekedést mutat. A mérkőzésen több mint 50 szurkoló volt, ami jelentős és megállja a helyét a többi helyi sportággal szemben, ha csak a kikapcsolódást és a szurkolási lehetőséget vesszük alapul.”- hallottuk Varga Viktortól, aki egyszemélyben a sportegyesület elnöke is.

 

A Budapestről érkezett főbíró, aki válogatott, és NB1-es találkozókat szokott vezetni azt mondta, hogy a vasárnapi hódmezővásárhelyi mérkőzés nagyon tiszta és sportszerű NB2-es színvonalú meccs volt.

 

A hódmezővásárhelyi Beavers pedig tovább erősíti magát, kint a saját erőből kialakított Klauzál utca melletti pályán, illetve télen tornateremben készülnek az új országos megmérettetésre. Ehhez persze idővel jól jönne a támogatás vagy egy állandó szponzor.

 

Kapcsolódó cikkünk:


Csalás után elégtétel

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Látni és látszani - Most ingyen, később drágán

Látni és látszani - Most ingyen, később drágán

A rendőrség november 6-tól  december 12-ig országos fokozott közúti ellenőrzést tart,addig még díjmentesen lehet átvizsgáltatni a járművek világító berendezéseit.
Továbbjutott a Kosársuli

Továbbjutott a Kosársuli

A Kosársuli tehát továbbjutással hangolt az október 18-i, Eger elleni rangadóra, amelyet a közönség a Hódtói Sportcsarnokban láthat.
Az első kattintástól napjainkig

Az első kattintástól napjainkig

Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál

A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 

És ezt már olvasta?

Két újabb név a dicsőségtáblán
Két újabb név a dicsőségtáblán A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Kecskeméti László és Nagy Zsuzsa nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala.
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület
Fogyasztja egymást a képviselőtestület Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
 
Vásárhelyi sportdíjak 2019
Vásárhelyi sportdíjak 2019 Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
 
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.