SportA vásárhelyi baseballcsapat bajnoki ezüstérmes

2014. október 14., kedd
 

Izgalmas volt a vásárhelyi Beavers baseballcsapat számára az elmúlt hétvége. Talán a tét, az NB3-as bajnoki cím lehetősége miatt izgultak, azonban a meccs végén az ezüst is szépen csillog.  

 

Fotók: Damó Adrienn ( VH© )

 


Megírtuk a vásárhelyi Hódok áldozatai voltak a jánossomorjai baseballcsapat etikátlan húzásának, majd az óvásuk eredményeként a Szövetség az elődöntőben a Beavers-nek ítélte a meccset. Ezek után - tegyük hozzá megérdemelten - ők játszhatták a döntőt október 12-én, hazai pályán a Jászberény csapata ellen.

Hódmezővásárhelyen, a Halesz soron több mint félszáz szurkoló volt kíváncsi vasárnap délelőtt a döntőre, amelyet szerencsére a kellemes időjárás is segített.

 

Jászberényi Stinky Sox, vagyis a jászberényi „büdös zoknisok” csapata október ötödikén már - stílszerűen fogalmazva - a vásárhelyiek orra alá dörgölt egy győzelmet, ezért aztán a Hódok számára nagy volt a tét: visszavágni, és ha sikerül, délután egy újabb, mindent eldöntő meccset megnyerni.

Ez sajnos nem sikerült, de az NB3-ban elért második helyezéssel elmondható, a hódmezővásárhelyi Beavers - Hódok Baseball Sportegyesület a felnőtt korba lépett.

„Az idei teljesítményünket nézve szép eredmény az ezüstérem tekintettel arra, hogy milyen csapatokat hagytunk magunk mögött. Igazából azért "fájó" a vereség, mert a Jászberény csapatát tavaly és idén itthon nagy százalékban legyőztük”- mondta Varga Viktor a Vásárhelyi Híreknek. A csapatkapitány hozzátette, voltak szép megmozdulások, remek ütések a részükről.

„A szurkoló közönségünk nagy örömünkre egyre bővül, és reméljük ez jövőre is hasonló növekedést mutat. A mérkőzésen több mint 50 szurkoló volt, ami jelentős és megállja a helyét a többi helyi sportággal szemben, ha csak a kikapcsolódást és a szurkolási lehetőséget vesszük alapul.”- hallottuk Varga Viktortól, aki egyszemélyben a sportegyesület elnöke is.

 

A Budapestről érkezett főbíró, aki válogatott, és NB1-es találkozókat szokott vezetni azt mondta, hogy a vasárnapi hódmezővásárhelyi mérkőzés nagyon tiszta és sportszerű NB2-es színvonalú meccs volt.

 

A hódmezővásárhelyi Beavers pedig tovább erősíti magát, kint a saját erőből kialakított Klauzál utca melletti pályán, illetve télen tornateremben készülnek az új országos megmérettetésre. Ehhez persze idővel jól jönne a támogatás vagy egy állandó szponzor.

 

Kapcsolódó cikkünk:


Csalás után elégtétel

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Látni és látszani - Most ingyen, később drágán

Látni és látszani - Most ingyen, később drágán

A rendőrség november 6-tól  december 12-ig országos fokozott közúti ellenőrzést tart,addig még díjmentesen lehet átvizsgáltatni a járművek világító berendezéseit.
Továbbjutott a Kosársuli

Továbbjutott a Kosársuli

A Kosársuli tehát továbbjutással hangolt az október 18-i, Eger elleni rangadóra, amelyet a közönség a Hódtói Sportcsarnokban láthat.
Győzött a HLKC Kecskeméten

Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Többen is távoznak az intézményből. Az igazgató is beadta a felmondását, amit az önkormányzat elfogadott. Több intézmény összevonása is elképzelhető.
 

És ezt már olvasta?

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő
 
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.

 
Megérdemelt győzelem
Megérdemelt győzelem Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A vásárhelyi lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.