






Nemzetközi főzőestet tartottak a Kabul Nemzetközi Repülőtéren, ahol a magyar konyha néhány jellemző ételét is bárki megkóstolhatta.
A táborban dolgozó helyi lakosságra és a ramadánt megtartó nemzetek katonáira tekintettel a résztvevő hat nemzet csak este kezdhette meg saját ételeinek elkészítését. A barbecue partynak meghirdetett rendezvényen a magyar kontingenst a szervezők arra kérték, hogy ne süssön, hanem az általuk biztosított alapanyagokból az egyik nemzeti ételünket készítse el.
A nagyrészt a Hódmezővásárhelyi Helyőrség katonáiból álló MH Kabul Nemzetközi Repülőtér Őr-és Biztosító Kontingens 2. váltásának tagjai az MH Nemzeti Támogató Elem segítségével - a közel 100 kiló marhahúsból - 7 bográcsban pörköltet és gulyáslevest készítettek.
A magyarok - hazánk kultúrájának és hagyományainak népszerűsítésére - egy kisebb kiállítást is rendeztek, ahol szalámi, sonka, kolbász kóstolóval egybekötve kínálták a mintegy 400 adag magyaros ételt azoknak, akik beálltak a talán leghosszabb sorba.
Jocelino Rodriges ezredes az őrzés-védelmi erők portugál parancsnoka a remek szervezésért köszönetét fejezte ki Apáti Zoltán ezredesnek, az MH KNR ŐBK parancsnokának és kiemelte: „Magyarország büszke lehet arra, hogy ilyen katonái vannak, mint akik itt most Afganisztánban szolgálnak.”
A táborban szolgálatot teljesítő nemzetek katonái közül mintegy 1500-an vettek részt a főzőesten.