SportA közönség lelkesedése is segítette Kosársulit

2023. május 26., péntek
 
A közönség lelkesedése is segítette Kosársulit

Sikeresen ért véget a 2022-23-as szezon a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli számára: Vuk Pavlovic csapata megnyerte a Dunaharaszti elleni párharcot az NB I/B Zöld csoportjában, így az 5. helyen végzett.

 

 

 

 A DMTK otthonában aratott 75-69-es győzelem után nagyon kedvező helyzetből várhatta a Kosársuli a visszavágót, amely egyben az idény utolsó meccse is volt a vásárhelyi csapat számára. Az előjelek az odavágón túl is Kosársuli-párharcsikert vetítettek elő, hiszen az alapszakaszban a Hódtói Sportcsarnokban 67-49-re sikerült legyőzni a korábban játékosként Vásárhelyen is megforduló Ughy Albert együttesét, amelyből ráadásul hiányzott az egész playoff egyik legjobbja, Boinitzer Dávid. 

A Kosársuli ezzel szemben teljes kerettel állhatott ki, és szerette volna elérni az 5. helyet. Ennek megfelelően kezdte a csapat a szorosan alakuló összecsapást: Borbáth két triplája és Bálint kosara adta meg a 8-2-es alaphangot. Hamar, már a 4. percben időt kért Ughy Albert, de jókor tette, hiszen Imolay triplája után Burai, majd Fekete is szórt egyet, így 0-9-es rohammal a saját javukra fordították az állást (8-11). Ezt a triplapárbajt Kelemen zárta, majd miután fej-fej mellett haladt a két együttes, a negyed második felében is igazi csata alakult ki a hárompontosokban: Varga Zalán, Burai, Bősz, Bősz volt a sorrend - a Kosársuli saját nevelésű fiatalja hatpontosra duzzasztotta az előnyt, ami egészen a negyed végéig kitartott (25-21).

A második tíz percet a DMTK kezdte jobban, Burai és Mészáros kosarai után először kért időt Vuk Pavlovic (27-27, 11. perc). Nem sikerült azonban megállítani a ritmusosabb vendégtámadásokat, Bocsárdi büntetőjénél, 27-34-nél, a 13. percben pedig már virtuálisan ők álltak nyerő helyzetben a párharcban - igaz, nem sokáig. Rendezte ugyanis a sorait a Kosársuli, a Varga testvérek pontjaival sikerült zárkózni, majd egy újabb időkérést követően tartani azt a különbséget, ami nem engedte el a DMTK-t veszélyes távolságra. A félidő végéig tartotta a vezetést az egy fokkal élesebbnek tűnő Dunaharaszti, így 51-47-es vendégelőnnyel mentek pihenőre a csapatok.


A nagyszünetet követően egyből fordult a kocka, Bálint kettese, majd Varga Ákos triplája után rögtön időt is kért Ughy Albert. Nem ragadt túlságosan az öltözőben a vendégcsapat, ám nem tudott ellépni a Kosársulitól, hazai részről pedig kontroll alatt volt a különbség. A negyed közepén egy majd' kétperces gólcsend után Joó triplája tüzelte a DMTK-t, majd Borbáth és Balogh kosara csökkentette ismét egypontosra a hátrányt (61-62, 27. perc), ami a játékrész végére sem nőtt különösen (61-64).


Mindkét csapatnál jött pár pontatlanság a folytatásban, de élvezhető, szoros utolsó negyedet kaphattak a szurkolók. No meg igazi triplapárbajt kezdésként: Kelemen hármasára Fekete, Varga Zalánéra és Bálintéra szintén ő válaszolt, az újabb Kelemen-hármas viszont már a Kosársuli előnyét növelte (76-73). Összesítésben mínusz kilencről próbált jönni a Dunaharaszti, ám a Kosársuli szépen játszott akciókkal, jó csapatmunkával tartotta azt a különbséget, ami nyugalmat jelentett. Ezzel együtt még az is belefért, hogy a három és fél perc alatt tíz pontot dobó Mészáros vezetésével nemhogy egylabdán belül maradjanak a vendégek, de kihasználatlan Kosársuli-támadásokat követően az utolsó másodpercben egy dudaszós Mészáros-kosárral megnyerjék a mérkőzést. A 87-86-os vereséggel végül öt pont maradt a különbség: a Kosársuli tehát a Tiszaújváros elleni negyeddöntős vereség után két párharcot nyerve az 5. helyen zárta a bajnokságot, míg a DMTK a 6. helyen végzett a Zöld csoportban.


A meccs legerdeményesebbje a 25 pontig jutó Mészáros lett, míg a Kosársulinál Varga Zalán dupla-duplázott (19 pont, 10 lepattanó).

 

NB I/B Zöld csoport, az 5. helyért, visszavágó:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Dunaharaszti MTK 86-87 (25-21, 22-30, 17-16, 22-20)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Radnóti, Farkas, Nagy

Kosársuli: Varga Á. 13/6, Borbáth 8/6, Bálint 19/6, Balogh 6, Varga Z. 19/12
Cserék: Kelemen 9/9, Bősz 6/6, Pinnyey 6, Kass -, Knyur -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Dunaharaszti: Mészáros 25/6, Burai 21/9, Imolay 8/6, Bocsárdi 7, Joó 9/3
Cserék: Szatmári 2, Fekete 15/9
Vezetőedző: Ughy Albert

A párharc összesített végeredménye: 161-156 a Kosársuli javára

 

Vuk Pavlovic: "Az első félidőben az egy-egy elleni védekezésünk messze volt attól, amire képesek vagyunk, hagytuk játszani a Dunaharasztit, a helyzeteik nagy részét be is dobták és kiharcoltak sok faultot ellenünk. Az ő zónájukat olykor-olykor könnyen ki tudtuk játszani és szép játékkal könnyed dobóhelyzeteket alakítottunk ki, sokszor viszont tördelt volt a támadójátékunk és a ritmusunk. A második félidőben gyorsítani tudtunk kicsit, többször vezetést szereztünk. Izgalmasra sikeredett a vége, szép kosárral nyert a Dunaharaszti, de megvan az 5. hely és ezért gratulálok a csapatnak. Szeretném megköszönni az egészéves munkájukat, mint ahogy szeretném megköszönni a vezetőségnek a támogatást, és mindenkinek, aki a klub körül van és segített nekünk abban, hogy el tudjuk érni ezt az 5. helyet - összességében szép eredményt értünk el. Kiemelném a szurkolóinkat is, hiszen ilyen fanatikus közönség előtt érdemes játszani és dolgozni!"


Ughy Albert: "Gratulálok mindkét csapatnak az elért helyezésért! Az 5-8. helyért zajló meccsek nem mindig a legjobbak, és talán ez sem a szezon legjobbja volt, de kívülről egészen élvezhető mérkőzést láthattak a szurkolók. Mi ma nagyon kevesen voltunk, betegségek, vizsgák, junior B-döntő nehezítette a dolgunkat, így külön büszke vagyok azokra, akik pályára tudtak lépni és meg tudták nyerni a szezon utolsó meccsét. Jövőre szeretnénk picit megerősödni, több edzéssel stabilabb csapattá válni, de összességében ez a hatodik hely teljesen reális számunkra. Köszönöm mindenkinek az egész évet és további sok sikert mindkét csapatnak!"

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

A Hód-Fitness SE ismét ott lesz az EB-n

A Hód-Fitness SE ismét ott lesz az EB-n

Az összesített eredmények alapján novemberben Spanyolországban, az Európa-bajnokságon 21 Hód-Fitness SE versenyző vehet részt.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt

Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt

A Paprika TV-ből megismert Baracskay Angéla ezúttal egy egyszerű, de annál finomabb sütit ajánl közkedvelt rovatunk, az ’Ennivaló receptjeink’ olvasóinak.
Jön a Deja vu fesztivál

Jön a Deja vu fesztivál

Június 1-2-3-án újra benépesül az ország retro rajongóival az Újszegedi Partfürdő. Európai és hazai sztárok sokasága lép színpadra Szegeden.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.