Kultúra, oktatásA Klímanócskák program sikerének újabb állomása

2018. november 2., péntek
 
A Klímanócskák program sikerének újabb állomása

Október 28-án immár második alkalommal nyitotta meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál, amelynek fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke.

 

 

 

 

 


Budapesten, a belvárosban, az Akvárium Klubban az ingyenes, ismeretterjesztő, családi rendezvény, könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket adott – hiteles szakértők segítségével – a környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhatnak Földünk megőrzéséhez.

 

Az egész család számára kínáltak hasznos érdekes és szórakoztató programokat, ismeretterjesztő előadásokat. Ez utóbbira 25 előadót hívtak meg, köztük a Bozókiné Szabó Ildikót, a hódmezővásárhelyi Szent István téri Óvoda szakmai vezetőjét. Az általa kidolgozott és nemcsak hazai, hanem nemzetközi sikereket is elért Klimanócska programról tartott bemutató előadást.

 

Többször írtunk a "Klímanócska" programcsomagról, amelynek a céljai többrétűek, és ezeket izgalmas feladatokon keresztül valósítják meg az óvodások. Például a környezetvédelem jeles „zöld” napjainak megünneplésén keresztül magának a környezet- és természetvédelemnek a népszerűsítésével. Ismeretterjesztő előadások, vetélkedők, egyéb programok szervezése révén az óvoda „nyitása”, azaz a Hódmezővásárhelyen működő más, nem csak oktatási intézményekhez tartozó diákok, pedagógusok, szülők, valamint a felnőtt lakosság megszólítása.

 

Bozókiné Szabó Ildikó, aki egyúttal az országos klímareferens hálózat oktatási és szemléletformáló tagozat vezetője, a Vásárhelyi Híreknek elmondta: „az óvodai nevelés legfontosabb eleme, hogy a gyermekek spontán érdeklődésére, kíváncsiságára, érzelmeire megismerési vágyára épít. Megtapasztaltam, hogy az óvodai tanulást cselekvésre, személyes helyzetekben szerzett konkrét tapasztalatokra építsem. A gyerekeket alkalmassá kell tenni a megfigyelésre, a megfigyelésre szoktatással lehetővé tehessem számukra, hogy maguk fedezzék fel környezetüket.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és izgalmas beszélgetés résztvevője.
Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Egyik közkedvelt zöldségféle volt és manapság is az a tök. Elmondhatjuk, hogy a tök reneszánszát éli, és nem csak Stájerországban és az Őrségben, de a Dél-alföldön is.
Hullámverés

Hullámverés

Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.
 
Kis lépésekkel a megoldás felé
Kis lépésekkel a megoldás felé A sok kis jobbító szándék is segíthet megérteni, megértetni mennyire fontossá vált a környezetre ható ártalmak csökkentése, megszüntetése.