Kultúra, oktatásA Klímanócskák program sikerének újabb állomása

2018. november 2., péntek
 
A Klímanócskák program sikerének újabb állomása

Október 28-án immár második alkalommal nyitotta meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál, amelynek fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke.

 

 

 

 

 


Budapesten, a belvárosban, az Akvárium Klubban az ingyenes, ismeretterjesztő, családi rendezvény, könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket adott – hiteles szakértők segítségével – a környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhatnak Földünk megőrzéséhez.

 

Az egész család számára kínáltak hasznos érdekes és szórakoztató programokat, ismeretterjesztő előadásokat. Ez utóbbira 25 előadót hívtak meg, köztük a Bozókiné Szabó Ildikót, a hódmezővásárhelyi Szent István téri Óvoda szakmai vezetőjét. Az általa kidolgozott és nemcsak hazai, hanem nemzetközi sikereket is elért Klimanócska programról tartott bemutató előadást.

 

Többször írtunk a "Klímanócska" programcsomagról, amelynek a céljai többrétűek, és ezeket izgalmas feladatokon keresztül valósítják meg az óvodások. Például a környezetvédelem jeles „zöld” napjainak megünneplésén keresztül magának a környezet- és természetvédelemnek a népszerűsítésével. Ismeretterjesztő előadások, vetélkedők, egyéb programok szervezése révén az óvoda „nyitása”, azaz a Hódmezővásárhelyen működő más, nem csak oktatási intézményekhez tartozó diákok, pedagógusok, szülők, valamint a felnőtt lakosság megszólítása.

 

Bozókiné Szabó Ildikó, aki egyúttal az országos klímareferens hálózat oktatási és szemléletformáló tagozat vezetője, a Vásárhelyi Híreknek elmondta: „az óvodai nevelés legfontosabb eleme, hogy a gyermekek spontán érdeklődésére, kíváncsiságára, érzelmeire megismerési vágyára épít. Megtapasztaltam, hogy az óvodai tanulást cselekvésre, személyes helyzetekben szerzett konkrét tapasztalatokra építsem. A gyerekeket alkalmassá kell tenni a megfigyelésre, a megfigyelésre szoktatással lehetővé tehessem számukra, hogy maguk fedezzék fel környezetüket.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és izgalmas beszélgetés résztvevője.
Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Hódmezővásárhelyi ételek nyomában

Egyik közkedvelt zöldségféle volt és manapság is az a tök. Elmondhatjuk, hogy a tök reneszánszát éli, és nem csak Stájerországban és az Őrségben, de a Dél-alföldön is.
Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.
Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Most jön a java! Gondolják sok családban, mert itt a második félév, lehet javítani a jegyeken, elérkezik a döntés ideje, merre tovább a 8. illetve az érettségi után.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.