BulvárKülönleges vendég Hódmezővásárhelyen

2018. október 31., szerda
 
Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület vendégeként Hódmezővásárhelyre látogat Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

'Erzsébet királynő fogadta nagykövetként' címmel 2018. november 6-án, kedden 17 órakor a Fekete Sas Kávézó különtermében Czakó Borbálával az egyesület alapító tagja, Nagy Gyöngyi beszélget.  A Hagyomány és modernitás—Női szerepek a 21. században című sorozat első nyilvános előadására a belépés díjtalan.

 

 

Hogy izgalmas és érdekes lesz a beszélgetés, talán elég arra utalni, hogy Czakó Borbála, volt londoni magyar nagykövet, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője, és jelenleg a világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatának, az EY (korábbi nevén Ernst & Young) globális partnere.

Jelenlegi pozíciója is bőven adhatna okot szakmai büszkeségre, ő mégis mindenképpen a londoni nagyköveti munkáját tekinti karrierje csúcsának. II. Erzsébet királynőnek adta át a megbízólevelét 2007 tavaszán, dolgozott Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron miniszterelnökkel, és kiváló kapcsolatokat épített ki a Cityvel. A City of London díszpolgári címet is megkapta.

 

 

A Széchenyi István Műszaki Főiskola üzemmérnöki diplomájával a zsebében 1975-től 1983-ig a Volán Elektronika vállalatnál dolgozott, majd a Compack főosztályvezetője lett. 1991-ben az Egyesült Államokban pénzügyi szakirányú MBA-diplomát szerzett. Nem sokkal hazatérte után felkérték, hogy legyen az IFC, a Világbank leányvállalatának igazgatója. 1999-ben Az év üzletasszonyának választották. 2002-től 2006-ig az Ernst & Young regionális vezérigazgató-helyettese és magyarországi vezérigazgatója. 2007 januárjától a Magyar Köztársaság Londonba akkreditált nagykövete volt, jelenleg az Ernst & Young szabályozási, kormányzati kapcsolati és esélyegyenlőségi területekért felelős globális partnere Londonban. Két lánya van, Veronika és Karolina.

 

Olvassa el ezt is!

Változások az adózásban 2019-től

Változások az adózásban 2019-től

Jövőre több tízmilliárdos köztehercsökkentés jön. Az új, kedvező szabályok a nyugdíjasok elhelyezkedését, a családok anyagi boldogulását, a kisvállalkozásokat segíthetik.
Nem téma már a strand bezárása

Nem téma már a strand bezárása

Október 26-án a városvezetés és a strand műszaki és gazdasági vezetői egyeztettek a következő időszak teendőiről. Újranyitják a termál kempinget is.
A tabella harmadik helyén a Kosársuli

A tabella harmadik helyén a Kosársuli

Az NB I/B Zöld csoportjának 7. fordulóján szoros meccset vívott egymással a két élcsapat, de a nagy csata után tovább él hazai veretlenségük.
Csapatban sokkal erősebbek

Csapatban sokkal erősebbek

Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.
 

És ezt már olvasta?

Új beruházás munkahely megőrzéssel
Új beruházás munkahely megőrzéssel A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza A magyar történelem legtöbb áldozatott követelő vereségének részleteit mind a háború alatt, mind az azt követő kommunista diktatúra alatt el elhallgatták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az országos oltási terv részletei
Az országos oltási terv részletei Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
 
Vége és kezdete az évnek
Vége és kezdete az évnek Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.
 
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó
Tanodásnak lenni - továbbra is - jó Tavaly óta a kormány döntésével a tanodák eltávolodtak a köznevelési rendszertől. A vásárhelyi Gastro-Ker Tanoda működése is nyertes pályázatokon múlik.