KözéletA java még hátravan - jön az enyhe időjárás

2017. február 1., szerda
 
A java még hátravan - jön az enyhe időjárás

Rekordot dönt idén az influenzajárvány, minden eddiginél több ember esett ágynak. A szakértők szerint még a java hátravan, mivel csütörtöktől enyhül az idő, és jövő héten napközben 5-6 fok is lehet.

 

 

 

 

 

 

A vírusok terjedésében az időjárás is fontos szerepet játszik. A következő héten kettős frontokra számíthatunk, először lehűl, majd felmelegszik a levegő. Ez pedig a kórokozóknak is kedvez.

 

Már most levonható az a következtetés, hogy idén három héttel hamarabb kezdődött az influenzavírusok járványos terjedése, és két hét alatt négyszeresére emelkedett az orvoshoz forduló betegek száma.

Az ÁNTSZ szerint a súlyosabb helyzet fő oka, hogy idén a H3N2 influenza A vírus terjed hazánkban, az elmúlt évi domináns B vírussal szemben. Az influenza A vírus általában rövid idő alatt képes egy-egy országra kiterjedő járványt okozni, a B vírus inkább kisebb gócokban jelentkezik.

Csongrád Megyében az előző héthez képest közel 40 százalékkal ismét nőtt az influenzás betegek száma.

A megyében a monitorozásba bevont 54 orvoshoz 796 beteg fordult influenzaszerű tünetekkel. Az influenza aktivitás megyei szinten továbbra is magas azonban még mindig jelentős eltérések van az adatokban járási szinten:

Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézete 107 fő - Hódmezővásárhely és vonzáskörzete 74 fő, Makó és vonzáskörzete 25 fő, Szegedi Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézete 619 fő, Szentesi Járási Hivatal, Járási Népegészségügyi Intézete 30 fő.

 

A betegek kor szerinti megoszlása a következő:

  0-14 éves korosztályból 404 fő megbetegedést

15-34 éves korosztályból 230 fő megbetegedést

35-59 éves korosztályból 121 fő megbetegedést

60 éven felüli korosztályból 41 fő megbetegedést jelentettek.

 

Kapcsolódó cikkünk:


Mától minden kórházra elrendelték a látogatási tilalmat

 

 
 
Forrás: ÁNTSZ
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az ónos eső kihúzta a lábunk alól a talajt

Az ónos eső kihúzta a lábunk alól a talajt

A hódmezővásárhelyi Sürgősségi Osztályra érkező, ellátást igénylők 70 százaléka utcai elesésből származó sérüléseket szerzett.
Marad a DÉMÁSZ elnevezés

Marad a DÉMÁSZ elnevezés

Jól működő, gazdaságilag stabil vállalatot sikerült megszerezni, amely több mint 32 ezer kilométer hosszú villamos hálózatot üzemeltet, és mintegy 775 ezer l fogyasztót lát el.
Megérdemelt győzelem

Megérdemelt győzelem

Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A vásárhelyi lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól

Háromszáz oldalas kötet Tornyairól

Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 

És ezt már olvasta?

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban
Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban A történettudományi ülésen a forradalom szereplőinek, emlékezőinek, örököseinek és a kommunista hatalom viszonyát, az államszocializmus évtizedeitt mutatták be.
 
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC A kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest nyert. Interjú Kandó Róberttel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő