SportA Hód Úszó SE diákolimpiai bajnokai

2013. március 4., hétfő
 
A Hód Úszó SE diákolimpiai bajnokai

Két 9 éves vásárhelyi úszó lett országos bajnok a hétvégén Budapesten rendezett Diákolimpia döntőjén. További 2 bronzérmet is hazahoztak.

 

(A képen Ugrai Panna és Oláh Norbert)

 

 

A Magyar Diáksport Szövetség március elsejétől nagyszabású versenysorozatot indított útjára. A három megyeszékhelyen és a fővárosban 10 nap alatt zajló programok több mint 4000 tanulót mozgósítanak. A versenyzőkön kívül közel 6000 szurkolót, családtagot és pedagógust vár a szervező Magyar Diáksport Szövetség.

A „tavaszi diákolimpiai hét” keretén belül az általános iskola első osztályosaitól a középiskolás végzősökig hat sportágban, továbbá a játékos sor- és váltóversenyen, valamint az olimpiatörténeti vetélkedőn vár megmérettetés a diákokra. A rendezvénysorozat központi ünnepélyes megnyitóját március elsején Budapesten a Komjádi Uszodában tartották.

 

A megnyitó egyben a 2012-2013-as tanév Úszó Országos Diákolimpia háromnapos versenyének kezdetét is jelentette.

A Komjádiban zajló küzdelmekben a hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE illetve - nem igazolt sportolóként – a város úszói valamennyi – I.- VI. - korcsoportban indultak. A döntőben egy fő képviselhette megyéjét.

A pénteki napon a középiskolás kategória résztvevői és a IV. korcsoport "B" kategóriás versenyzői álltak fel a rajtkőre.

"A" kategóriában 100 m háton Köteles Dávid 8. helyen, míg Kerecsen Kincső 9. helyen ért célba.

"B" kategóriában Huszár Emese 100 m gyorson 8., 100 m háton 12. helyen végzett.

 

IV. korcsoport "B" kategóriában Lévai László 100 m mellen 5., Haranghy Laura 100 m mellen 19. helyezett.

Szombaton a III. korcsoport "A" és "B" kategória versenyei zajlottak.

"A" kategóriában Szentkereszty Cecília 100 m gyorson 5., 100 m mellen 11., Bánfi Bence 100 m mellen 8., Csókay Lenke 100 m háton 12. helyezést ért el.

"B" kategóriában Kovács Zsombor 100 m gyorson 5. helyezett.

 

Vasárnap az I., II., és IV. korcsoport "A" kategóriás döntőit rendezték.

Az I. korcsoportban a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója, Oláh Norbert 50 m gyorson és 50 m mellen, míg a Mindszenti Általános Iskola tanulója, Ugrai Panna 50 m mellen nem talált legyőzőre és Országos Diákolimpiai Bajnok címet szerzett.  50 m gyorson pedig a 3. helyen ért célba.

A II. korcsoportban 50 m háton Sipos Gábor 12., Zaka Maja 50 m mellen 11. helyezett. A Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 4x50 m-es gyorsváltója a 12. Tagjai: Kasza Dániel, Orovecz Bence, Sipos Gábor és Tóth Márk.

A IV. korcsoport "A" kategóriában Kerecsen Gerle 100 m mellen 3., Kendi Csaba 100 m háton 9., Vándor Tamás 100 m pillén 10. helyezést ért el.

Felkészítők: Tóth Tibor, Olaszné Bajusz Andrea, Kiss László, Kőhegyi Ferenc és a testnevelők.

 

Olvassa el ezt is!

Hódiákos sikerek Budapesten

Hódiákos sikerek Budapesten

Az elmúlt hétvége felnőtt bajnokságai után ezen a szombat-vasárnapon a fiatalok, a junior és ifjúsági korcsoport legjobb atlétái vetélkedtek a bajnoki címekért, helyezésekért.
Dohányzik a kiskamaszok negyede

Dohányzik a kiskamaszok negyede

A tizenhárom-tizenöt évesek körében végzett országos, reprezentatív felmérés azt mutatja, hogy a fiatal dohányosok aránya csak egy-két százalékkal marad el a felnőttekétől.
Nem jött össze a győzelem

Nem jött össze a győzelem

A korábban elhalasztott NB III-as labdarúgó meccsen pont nélkül maradt a Vác otthonában a Hódmezővásárhelyi FC. 

Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Megoldás a kóbor macskák elszaporodására

Újabb ingyenes macska ivartalanítási programot indított a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete egy svájci alapítvány támogatásával.
 

És ezt már olvasta?

Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 14. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 14. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.