GazdaságA fele már megvan

2015. november 19., csütörtök
 
A fele már megvan

Eddig 55 millió forint értékű felajánlás érkezett annak érdekében, hogy új óvoda épüljön Kárpátalján, a többségében magyarok lakta Mezővári községben.

 

 

A képen: óvodások Mezőváriban és a számlaszám

 

 

Hegedűs Zoltán alpolgármester a Hódmezővásárhelyen csütörtökön tartott sajtótájékoztatón felidézte: a város közgyűlése május végén döntött arról, hogy óvoda építését kezdeményezi a 3400 lakosú Mezőváriban, a várhatóan százmillió forintos beruházás érdekében pedig adománygyűjtést indít.

A magyar nevelési nyelvű óvoda jelenleg nagyon rossz körülmények között működik - mondta. 

A politikus közölte, a város felhívására öt hónap alatt csaknem hatszázan - magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek - mintegy negyvenmillió forintot adtak össze. A közvetlen anyagi segítség mellett 15 millió forint értékű munka- és építőanyag-felajánlás érkezett.

Hódmezővásárhely és Mezővári önkormányzata szeptember végén írt alá előszerződését a támogatásról, amely lehetővé tette az előkészítő munkák és a tervezés elindítását. Ekkor megállapodást született arról is, hogy a község önkormányzata átadja az építéshez szükséges telket a Kárpátaljai Református Egyházkerületnek, amely majd az óvoda fenntartója lesz.

Peer Zander Jörg, a felsőruházat előállításával foglalkozó  März Fashion Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a 23 éve Hódmezővásárhelyen működő cég egymillió forinttal segíti a mezővári óvoda megépítését.

 
 
VH-MTI
 

Olvassa el ezt is!

Őszi túra gyalog, futva, kerékpáron

Őszi túra gyalog, futva, kerékpáron

Ismét indul az M&M Teljesítménytúra. Egy kis sportolás keretében élvezhetjük az őszi pompájában fénylő Tiszai hullám- és árteret. A túrák részleteivel!
Az EU világosan szeretne látni

Az EU világosan szeretne látni

A kérdés, vajon a képbe kerül a hódmezővásárhelyi közvilágítás pályázat is, abban a hónapok óta tartó nyomozásban, amelyet az EU csaláselleni irodája folytat.
Vádemelés többmilliárdos ÁFA csalás miatt

Vádemelés többmilliárdos ÁFA csalás miatt

Öt éve több elektronikai webáruház, köztük egy Hódmezővásárhelyen is üzletet működtető cég került a NAV látókörébe. Videó a házkutatásokról.

Lendületben a HLKC NB II-es csapata

Lendületben a HLKC NB II-es csapata

Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.