GazdaságA fele már megvan

2015. november 19., csütörtök
 
A fele már megvan

Eddig 55 millió forint értékű felajánlás érkezett annak érdekében, hogy új óvoda épüljön Kárpátalján, a többségében magyarok lakta Mezővári községben.

 

 

A képen: óvodások Mezőváriban és a számlaszám

 

 

Hegedűs Zoltán alpolgármester a Hódmezővásárhelyen csütörtökön tartott sajtótájékoztatón felidézte: a város közgyűlése május végén döntött arról, hogy óvoda építését kezdeményezi a 3400 lakosú Mezőváriban, a várhatóan százmillió forintos beruházás érdekében pedig adománygyűjtést indít.

A magyar nevelési nyelvű óvoda jelenleg nagyon rossz körülmények között működik - mondta. 

A politikus közölte, a város felhívására öt hónap alatt csaknem hatszázan - magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek - mintegy negyvenmillió forintot adtak össze. A közvetlen anyagi segítség mellett 15 millió forint értékű munka- és építőanyag-felajánlás érkezett.

Hódmezővásárhely és Mezővári önkormányzata szeptember végén írt alá előszerződését a támogatásról, amely lehetővé tette az előkészítő munkák és a tervezés elindítását. Ekkor megállapodást született arról is, hogy a község önkormányzata átadja az építéshez szükséges telket a Kárpátaljai Református Egyházkerületnek, amely majd az óvoda fenntartója lesz.

Peer Zander Jörg, a felsőruházat előállításával foglalkozó  März Fashion Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a 23 éve Hódmezővásárhelyen működő cég egymillió forinttal segíti a mezővári óvoda megépítését.

 
 
VH-MTI
 

Olvassa el ezt is!

Őszi túra gyalog, futva, kerékpáron

Őszi túra gyalog, futva, kerékpáron

Ismét indul az M&M Teljesítménytúra. Egy kis sportolás keretében élvezhetjük az őszi pompájában fénylő Tiszai hullám- és árteret. A túrák részleteivel!
Az EU világosan szeretne látni

Az EU világosan szeretne látni

A kérdés, vajon a képbe kerül a hódmezővásárhelyi közvilágítás pályázat is, abban a hónapok óta tartó nyomozásban, amelyet az EU csaláselleni irodája folytat.

Teszt

Teszt
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.51-52.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.51-52.hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."