
Az igazgatónő leszögezte, az új tankonyha kialakítása a bevezetésre kerülő duális képzést segíti, hiszen ebben kiemelkedő szerepet kap a gyakorlati képzés – a gyakorlati órák számának növelése.
60 millió forintos költséggel a Corvin Mátyás tagintézmény tankonyháját új helyre, a Fekete Sas második emeletére költőztetik. Az Önkormányzat határozatát április 15-én, sajtótájékoztatón jelentették be. Hegedűs Zoltán a pénzügyi, gazdasági bizottság elnöke, a HISZK szakmai igazgatóhelyettese elmondta, a patinás épületben 240 négyzetméteres tankonyha kialakításával, már szeptembertől a gyakorlati képzés reprezentatív helye valósul meg, amely városi rendezvényekben is részt vesz a jövőben.
Farkas Zsuzsanna a Corvin tagintézmény igazgatója Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta, hogy az iskola épületében megszűnt tanétterem berendezéseinek átköltöztetése jelentős megtakarítást eredményez. Az igazgatónő leszögezte, az új tankonyha kialakítása a bevezetésre kerülő duális képzést segíti, hiszen ebben kiemelkedő szerepet kap a gyakorlati képzés – a gyakorlati órák számának növelése. Ez az elképzelés Hódmezővásárhelyen úgy valósul meg, hogy a tankonyhai, tanéttermi iskolai gyakorlatok is vállalati környezetbe kerülnek. Egy mintaértékű gyakorlati képzőhely kialakítása a cél, melyben a legkorszerűbb technikákat, a szakács és pincér szakma tudományát, a város központjában, igényesen kialakított helyen, kiváló szakoktató kollégák irányításával tanulhatják meg diákok.
Farkas Zsuzsanna azt is fontosnak tartja, hogy az eddigiekhez hasonló, magas színvonalú gyakorlati oktatás valósuljon meg, ebben számára garanciát jelentenek kollégái és a vállalkozás elkötelezett dolgozói. Végezetül felvázolta hosszabb távú terveiket, amelyek között szerepel, hogy olyan képző- és vizsgaközpont kerüljön kialakításra, melyet a Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve - a régió szakács, cukrász és pincér tanulói is igénybe vehetnek. További cél, ha bemutató gyakorlati órák, pályaorientációs foglalkozások, szakmai tanácskozások helyszínéül is szolgálna.