Félperces90 éves Süli Józsefné

2019. június 5., szerda
 
90 éves Süli Józsefné

Süli Józsefné 1929. június 4-én született.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai is köszöntötték.

 

 

 

 

 

 

Süli Józsefné Kopasz Mária Csengelén született. Szegény családban nőtt fel, ketten voltak testvérek. Szülei földműveléssel foglalkoztak, a nyolc osztály elvégzése után ő is a mezőgazdaságban dolgozott.

 

17 évesen férjhez ment, Kömpöcön éltek három évig, ahol házastársával szintén mezőgazdaságban dolgoztak. Húszéves volt, mikor Hódmezővásárhelyre költöztek, a sóshalmi tanyavilágban éltek. Két gyermekük született, négy unokájuk van.

 

Az Apolló Cipőgyárban dolgozott papucskészítőként, férje a Délép-nél dolgozott. Annyira megtetszett a papucskészítés, hogy továbbiakban kisiparosként dolgozott és készítette a fapapucsokat, akkor már házastársával együtt. A szakma elismerte, 30 évig vállalkozóként dolgoztak.

 

Nyugdíjba vonulásuk után otthon a ház körüli munkákban találták meg a mindennapi kikapcsolódásukat. Józsi bácsival 73 éve élnek boldog házasságban. Marika néni nagyon jó egészségnek örvend, nagyon szeret olvasni, érdeklik a természetgyógyászattal kapcsolatos kiadványok.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

A Nemzeti Összetartozás Napján, mint minden évben Hódmezővásárhely is megemlékezik Trianonról. Két helyszínen volt ünnepség.
Irtó nagy irtás lesz

Irtó nagy irtás lesz

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal megrendelte a melegködös szúnyoggyérítést Hódmezővásárhely és a Mártély üdülőterületén. A légi irtás is kezdődik.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 7. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 7. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
 

És ezt már olvasta?

Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai Nagysikerű könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Világ- és Európa-bajnok sportolók voltak a vendégek.
 
Ahol szárnyalhat a fantázia
Ahol szárnyalhat a fantázia A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 
Elhunyt Tanács Lajos professzor
Elhunyt Tanács Lajos professzor Életének 75. évében hosszú betegség után február 14-én elhunyt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának egy kivételes oktató-kutató egyénisége.
 
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.
 
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén.