BulvárEz már nem nosztalgia! Ez a valóság!

2017. július 19., szerda
 

Egy évvel ezelőtt írtunk a Mártélyi Holtág strandjáról, hogy milyen kitűnő feltételeket teremtett az Önkormányzat az olcsón, de igényesen nyaralni vágyóknak. 

 

 

 

 

Fotók: VH

 

 


Sok település által irigyelt lehetőség a várostól 9 kilométerre található Tisza part, amely a tavalyi hangulatából idén sem veszített. Sőt!

 

Ápolt homokos part, gondosan elkerített víz a kisebb gyerekeknek, lenyírt fű, rendezett strandröplabda-pálya, zuhanyozó, faasztal, padok várják a Mártélyi Holtágra érkezőket továbbra is. 

Vagyis idén is éppen olyan rendezett és vendégváró a Mártélyi Holtág, mint volt anno sok évtizeden át: a vásárhelyiek és környékbeliek kedvelt fürdőhelyeként. És a szezon fele még hátra van!

 

Az érzést erősíti, hogy ismét lehet vízibiciklizni, a tavaly debütált és gyorsan népszerűvé vált Üvegtigris Maxi nevű büfés vállalkozó jóvoltából, aki - a tavalyi szeles időben gyakran feldőlt napernyők helyett, idén már fedett kerti padokat tett ki, igazi éttermi hangulatot teremtve. Az étel-ital kínálat nem hogy csökkent, hanem még bővült is. És nem néznek rád furcsán, ha a frissen készülő ételeket netán össze-vissza kombinálva kéred.

 

A víz tiszta, gondos kezek egy táblán jelzik a hőmérsékletét, sőt felhívják a figyelmet a sulyomra illetve a méhcsípés veszélyére.

 

A Mártélyi Holtág „örök rémét”, a rucaöröm egyetlen darabját sem lehet látni, de sajnos lehet, hogy ez az állapot nem tart sokáig, a következő napok tartós kánikulája miatt.  

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Avatás szeptemberben

Avatás szeptemberben

A vásárhelyi gyűjtés igencsak döcögős volt, de a kormány besegített 50 millióval. Az első...

Ilyen is csak Vásárhelyen van

Ilyen is csak Vásárhelyen van

Újabb nagyszerű látványossággal gazdagodott Vásárhely. A 30 milliós piaci parkolóba behajtókat...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.