BulvárIlyen is csak Vásárhelyen van

2017. július 14., péntek
 
Ilyen is csak Vásárhelyen van

Újabb nagyszerű látványossággal gazdagodott Vásárhely. A 30 milliós piaci parkolóba behajtókat különleges módon tartják kordában.

 

 

 

 

 

 

 

Elkészült Hódmezővásárhely legújabb - valószínű az országban páratlan - látványossága. Az egyébként 30 millió önkormányzati, vagyis adóforintból valóban csinosra sikeredett piaci parkoló ki- és bejáratánál párját ritkító, vasból készült magassági és szélességi határolót betonoztak le.

 

A cél valahol érthető, vagyis a térkövezetet ne tegye tönkre nehéz teherautó, vagy autóbusz. Azonban 2,1 méteres szélességnél egy középkategóriás autó ugyan elfér, de egy szélesebb nagy kocsi, netán egy crossover, vagy terepjáró már nem fér át, de a magasság - a 2,2 méter - miatt sem.

Így aztán „szelektív” lesz a parkolás, mert a nagy térhez szokott akár férfi, akár női vezetők nem mernek majd beállni. Sőt beszéltünk Vásárhelyen olyan taxissal is, aki semmi pénzért nem mer autóval felmenni Budapestre, például a belvárosba, hát még ezek után beparkolni a Stadionhoz…!

„Aki ezt a határolót megtervezte életében nem ült autóban” - mondta egy járókelő, miközben a fotókat készítettük. Egyébként az is furcsa, nem gondoltak arra, hogy a Stadionba érkező szurkolók, vagy gyerekcsoportok mikrobuszai miért ne állhatnának be?

 

Igaz, Vásárhelyen nem ez az egyetlen furcsaság: a közösségi oldalakon hetek óta panaszkodnak, hogy a strand parkolójában a régi jól bevált - „annyit fizetek, amennyit parkoltam” - helyett előre kell a parkolási időt megtervezni. Vagyis sok családnak rontották és rontják el a strandolást, mert hiába érzi jól magát a család, hiába könyörög a gyerek, menni kell, hogy ne legyen büntetés a lejárt parkolási idő miatt.

 

Ezek a „typisch ungarisch” megoldások színesítik a vásárhelyiek életét, és ha ezeket kiszimatolja a „csoda” Lokál nevű ingyen újság, akkor majd már a nem autóval közlekedők is jókat szörnyülködhetnek.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bérrendezést sürgetnek az önkormányzati dolgozók

Bérrendezést sürgetnek az önkormányzati...

Hétfőn - július 17-én - lesz sztrájk az önkormányzatokban, hiába ültek tárgyalóasztalhoz...

Ötmillió óra túlszolgálat

Ötmillió óra túlszolgálat

A Vásárhelyi Helyőrségben szolgáló katonákat is érinti, hogy rendkívül sokat...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.