BulvárIlyen is csak Vásárhelyen van

2017. július 14., péntek
 
Ilyen is csak Vásárhelyen van

Újabb nagyszerű látványossággal gazdagodott Vásárhely. A 30 milliós piaci parkolóba behajtókat különleges módon tartják kordában.

 

 

 

 

 

 

 

Elkészült Hódmezővásárhely legújabb - valószínű az országban páratlan - látványossága. Az egyébként 30 millió önkormányzati, vagyis adóforintból valóban csinosra sikeredett piaci parkoló ki- és bejáratánál párját ritkító, vasból készült magassági és szélességi határolót betonoztak le.

 

A cél valahol érthető, vagyis a térkövezetet ne tegye tönkre nehéz teherautó, vagy autóbusz. Azonban 2,1 méteres szélességnél egy középkategóriás autó ugyan elfér, de egy szélesebb nagy kocsi, netán egy crossover, vagy terepjáró már nem fér át, de a magasság - a 2,2 méter - miatt sem.

Így aztán „szelektív” lesz a parkolás, mert a nagy térhez szokott akár férfi, akár női vezetők nem mernek majd beállni. Sőt beszéltünk Vásárhelyen olyan taxissal is, aki semmi pénzért nem mer autóval felmenni Budapestre, például a belvárosba, hát még ezek után beparkolni a Stadionhoz…!

„Aki ezt a határolót megtervezte életében nem ült autóban” - mondta egy járókelő, miközben a fotókat készítettük. Egyébként az is furcsa, nem gondoltak arra, hogy a Stadionba érkező szurkolók, vagy gyerekcsoportok mikrobuszai miért ne állhatnának be?

 

Igaz, Vásárhelyen nem ez az egyetlen furcsaság: a közösségi oldalakon hetek óta panaszkodnak, hogy a strand parkolójában a régi jól bevált - „annyit fizetek, amennyit parkoltam” - helyett előre kell a parkolási időt megtervezni. Vagyis sok családnak rontották és rontják el a strandolást, mert hiába érzi jól magát a család, hiába könyörög a gyerek, menni kell, hogy ne legyen büntetés a lejárt parkolási idő miatt.

 

Ezek a „typisch ungarisch” megoldások színesítik a vásárhelyiek életét, és ha ezeket kiszimatolja a „csoda” Lokál nevű ingyen újság, akkor majd már a nem autóval közlekedők is jókat szörnyülködhetnek.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bérrendezést sürgetnek az önkormányzati dolgozók

Bérrendezést sürgetnek az önkormányzati...

Hétfőn - július 17-én - lesz sztrájk az önkormányzatokban, hiába ültek tárgyalóasztalhoz...

Ötmillió óra túlszolgálat

Ötmillió óra túlszolgálat

A Vásárhelyi Helyőrségben szolgáló katonákat is érinti, hogy rendkívül sokat...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.