BulvárIlyen is csak Vásárhelyen van

2017. július 14., péntek
 
Ilyen is csak Vásárhelyen van

Újabb nagyszerű látványossággal gazdagodott Vásárhely. A 30 milliós piaci parkolóba behajtókat különleges módon tartják kordában.

 

 

 

 

 

 

 

Elkészült Hódmezővásárhely legújabb - valószínű az országban páratlan - látványossága. Az egyébként 30 millió önkormányzati, vagyis adóforintból valóban csinosra sikeredett piaci parkoló ki- és bejáratánál párját ritkító, vasból készült magassági és szélességi határolót betonoztak le.

 

A cél valahol érthető, vagyis a térkövezetet ne tegye tönkre nehéz teherautó, vagy autóbusz. Azonban 2,1 méteres szélességnél egy középkategóriás autó ugyan elfér, de egy szélesebb nagy kocsi, netán egy crossover, vagy terepjáró már nem fér át, de a magasság - a 2,2 méter - miatt sem.

Így aztán „szelektív” lesz a parkolás, mert a nagy térhez szokott akár férfi, akár női vezetők nem mernek majd beállni. Sőt beszéltünk Vásárhelyen olyan taxissal is, aki semmi pénzért nem mer autóval felmenni Budapestre, például a belvárosba, hát még ezek után beparkolni a Stadionhoz…!

„Aki ezt a határolót megtervezte életében nem ült autóban” - mondta egy járókelő, miközben a fotókat készítettük. Egyébként az is furcsa, nem gondoltak arra, hogy a Stadionba érkező szurkolók, vagy gyerekcsoportok mikrobuszai miért ne állhatnának be?

 

Igaz, Vásárhelyen nem ez az egyetlen furcsaság: a közösségi oldalakon hetek óta panaszkodnak, hogy a strand parkolójában a régi jól bevált - „annyit fizetek, amennyit parkoltam” - helyett előre kell a parkolási időt megtervezni. Vagyis sok családnak rontották és rontják el a strandolást, mert hiába érzi jól magát a család, hiába könyörög a gyerek, menni kell, hogy ne legyen büntetés a lejárt parkolási idő miatt.

 

Ezek a „typisch ungarisch” megoldások színesítik a vásárhelyiek életét, és ha ezeket kiszimatolja a „csoda” Lokál nevű ingyen újság, akkor majd már a nem autóval közlekedők is jókat szörnyülködhetnek.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bérrendezést sürgetnek az önkormányzati dolgozók

Bérrendezést sürgetnek az önkormányzati...

Hétfőn - július 17-én - lesz sztrájk az önkormányzatokban, hiába ültek tárgyalóasztalhoz...

Ötmillió óra túlszolgálat

Ötmillió óra túlszolgálat

A Vásárhelyi Helyőrségben szolgáló katonákat is érinti, hogy rendkívül sokat...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."