BulvárIlyen is csak Vásárhelyen van

2017. július 14., péntek
 
Ilyen is csak Vásárhelyen van

Újabb nagyszerű látványossággal gazdagodott Vásárhely. A 30 milliós piaci parkolóba behajtókat különleges módon tartják kordában.

 

 

 

 

 

 

 

Elkészült Hódmezővásárhely legújabb - valószínű az országban páratlan - látványossága. Az egyébként 30 millió önkormányzati, vagyis adóforintból valóban csinosra sikeredett piaci parkoló ki- és bejáratánál párját ritkító, vasból készült magassági és szélességi határolót betonoztak le.

 

A cél valahol érthető, vagyis a térkövezetet ne tegye tönkre nehéz teherautó, vagy autóbusz. Azonban 2,1 méteres szélességnél egy középkategóriás autó ugyan elfér, de egy szélesebb nagy kocsi, netán egy crossover, vagy terepjáró már nem fér át, de a magasság - a 2,2 méter - miatt sem.

Így aztán „szelektív” lesz a parkolás, mert a nagy térhez szokott akár férfi, akár női vezetők nem mernek majd beállni. Sőt beszéltünk Vásárhelyen olyan taxissal is, aki semmi pénzért nem mer autóval felmenni Budapestre, például a belvárosba, hát még ezek után beparkolni a Stadionhoz…!

„Aki ezt a határolót megtervezte életében nem ült autóban” - mondta egy járókelő, miközben a fotókat készítettük. Egyébként az is furcsa, nem gondoltak arra, hogy a Stadionba érkező szurkolók, vagy gyerekcsoportok mikrobuszai miért ne állhatnának be?

 

Igaz, Vásárhelyen nem ez az egyetlen furcsaság: a közösségi oldalakon hetek óta panaszkodnak, hogy a strand parkolójában a régi jól bevált - „annyit fizetek, amennyit parkoltam” - helyett előre kell a parkolási időt megtervezni. Vagyis sok családnak rontották és rontják el a strandolást, mert hiába érzi jól magát a család, hiába könyörög a gyerek, menni kell, hogy ne legyen büntetés a lejárt parkolási idő miatt.

 

Ezek a „typisch ungarisch” megoldások színesítik a vásárhelyiek életét, és ha ezeket kiszimatolja a „csoda” Lokál nevű ingyen újság, akkor majd már a nem autóval közlekedők is jókat szörnyülködhetnek.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bérrendezést sürgetnek az önkormányzati dolgozók

Bérrendezést sürgetnek az önkormányzati...

Hétfőn - július 17-én - lesz sztrájk az önkormányzatokban, hiába ültek tárgyalóasztalhoz...

Ötmillió óra túlszolgálat

Ötmillió óra túlszolgálat

A Vásárhelyi Helyőrségben szolgáló katonákat is érinti, hogy rendkívül sokat...
 

És ezt már olvasta?

Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen
Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen Idén már ötödik alkalommal segítenek a vásárhelyieket megszabadulni a szúnyogoktól. Kétszer az Önkormányzat finanszírozta, háromszor a Katasztrófavédelem.
 
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n A stáb július 23-án járt Hódmezővásárhelyen. A helyi nevezetességeket Baranyai Antal segítségével ismerhetik meg.
 
Itt az új színházi évad a BFMK-ban
Itt az új színházi évad a BFMK-ban Színházi előadásokat két bérlet-sorozatban is kínálnak az ősszel kezdődő évadban. Újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot.
 
Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.