GazdaságElőkészületben a villamospálya megépítése

2017. szeptember 6., szerda
 
Előkészületben a villamospálya megépítése

Hamarosan megkezdődnek, pontosabban folytatódnak a közműkiváltás munkálatai azokban a vásárhelyi utcákban, amelyekben a tram train síneket fektetik le.

 

 

 

 

 


A tendernyertes kivitelező a Strabag, valamint a beruházó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szeptember 13-án 17 órától a Városháza Dísztermében lakossági fórum tart, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a munkálatok ütemezésével, (beleértve az ezzel járó útlezásárosokat) és természetesen a kérdéseiket is megválaszolják - jelentette be szeptember 6-án tartott sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán.

 

Mint arról már többször írtunk (cikkünk alján található összegyűjtött elérhetőségeken láthatóan) részletes tervek vannak a 3,3 kilométeres városi szakasz megállóiról, a vonalszakaszról. Ezek kivitelezésére július 25-én írták alá a 8,9 milliárdos szerződést a megépítést elnyerő vállalkozásokkal: a Strabag Vasútépítő Kft.-vel és a Belfry PE Kft.-vel

Ez csak egy része a teljes költségnek, hiszen a Vásárhely Szeged vasútvonalat is át kell építeni.

 

A sajtótájékoztatón a Vásárhelyi Hírek megkérdezte az alpolgármestert, hogy tudnak-e arról, hogy a Kishomokon élők körében egyre erősödő lobbizás formálódik annak érdekében, hogy a tram trainnek legyen megállója ott is. Az alpolgármester - érezhetően diplomatikus válaszában - jelezte, nem zárkóznak el a megépülő villamos fejlesztésének továbbgondolásától.

 

Az egykor Vásárhely agglomerációjának számító, de mára egy dinamikusan fejlődő városrészben lakó családok százait érintő tram train megálló létesítésének témája valószínű a szeptember 13-i fórumon is erőteljesen hangot kaphat, hiszen a Vásárhelyi Hírek információi szerint az - egyébként ésszerűnek tűnő - kishomoki megállóért lobbizó közösség hamarosan aláírásgyűjtésbe is kezd.    

 

A villamos majdani üzemeltetésére, vagyis a jegyek, bérletek árára vonatkozó kérdésünkre Hegedűs Zoltán elmondta, a teljes üzemeltetés és a jegyértékesítés a MÁV Zrt. feladat lesz, de a városnak is lesz beleszólása a jegyárak kialakításába.     

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Megállók, körforgalmak, végleges tervek

 

Ilyen lesz a tram train szerelvény

 

Már 72 milliárdnál tart a tram train (Cikkünkben a költségek részletes leírásával)

 

 

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Győzelemmel kezdtek a vásárhelyi lányok

Győzelemmel kezdtek a vásárhelyi lányok

Az elmúlt években mindig nagyon szoros mérkőzéseket játszott a két csapat egymás ellen, úgyhogy most...
Pisztolylövés a Rudnay utcában

Pisztolylövés a Rudnay utcában

A férfi örjöngeni kezdett, ezért a szomszédok mentőt hívtak, akik nem tudták megfékezni és...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.