GazdaságElőkészületben a villamospálya megépítése

2017. szeptember 6., szerda
 
Előkészületben a villamospálya megépítése

Hamarosan megkezdődnek, pontosabban folytatódnak a közműkiváltás munkálatai azokban a vásárhelyi utcákban, amelyekben a tram train síneket fektetik le.

 

 

 

 

 


A tendernyertes kivitelező a Strabag, valamint a beruházó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szeptember 13-án 17 órától a Városháza Dísztermében lakossági fórum tart, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a munkálatok ütemezésével, (beleértve az ezzel járó útlezásárosokat) és természetesen a kérdéseiket is megválaszolják - jelentette be szeptember 6-án tartott sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán.

 

Mint arról már többször írtunk (cikkünk alján található összegyűjtött elérhetőségeken láthatóan) részletes tervek vannak a 3,3 kilométeres városi szakasz megállóiról, a vonalszakaszról. Ezek kivitelezésére július 25-én írták alá a 8,9 milliárdos szerződést a megépítést elnyerő vállalkozásokkal: a Strabag Vasútépítő Kft.-vel és a Belfry PE Kft.-vel

Ez csak egy része a teljes költségnek, hiszen a Vásárhely Szeged vasútvonalat is át kell építeni.

 

A sajtótájékoztatón a Vásárhelyi Hírek megkérdezte az alpolgármestert, hogy tudnak-e arról, hogy a Kishomokon élők körében egyre erősödő lobbizás formálódik annak érdekében, hogy a tram trainnek legyen megállója ott is. Az alpolgármester - érezhetően diplomatikus válaszában - jelezte, nem zárkóznak el a megépülő villamos fejlesztésének továbbgondolásától.

 

Az egykor Vásárhely agglomerációjának számító, de mára egy dinamikusan fejlődő városrészben lakó családok százait érintő tram train megálló létesítésének témája valószínű a szeptember 13-i fórumon is erőteljesen hangot kaphat, hiszen a Vásárhelyi Hírek információi szerint az - egyébként ésszerűnek tűnő - kishomoki megállóért lobbizó közösség hamarosan aláírásgyűjtésbe is kezd.    

 

A villamos majdani üzemeltetésére, vagyis a jegyek, bérletek árára vonatkozó kérdésünkre Hegedűs Zoltán elmondta, a teljes üzemeltetés és a jegyértékesítés a MÁV Zrt. feladat lesz, de a városnak is lesz beleszólása a jegyárak kialakításába.     

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Megállók, körforgalmak, végleges tervek

 

Ilyen lesz a tram train szerelvény

 

Már 72 milliárdnál tart a tram train (Cikkünkben a költségek részletes leírásával)

 

 

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Győzelemmel kezdtek a vásárhelyi lányok

Győzelemmel kezdtek a vásárhelyi lányok

Az elmúlt években mindig nagyon szoros mérkőzéseket játszott a két csapat egymás ellen, úgyhogy most...
Pisztolylövés a Rudnay utcában

Pisztolylövés a Rudnay utcában

A férfi örjöngeni kezdett, ezért a szomszédok mentőt hívtak, akik nem tudták megfékezni és...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.